Voetbalwedden

In dit artikel leggen we je uit hoe je kunt wedden op voetbal. We behandelen verschillende manieren waarop je kunt wedden op een voetbalwedstrijd. Voetbal is een sport die overal ter wereld gespeeld wordt, wat betekent dat er talloze competities zijn. Je kunt wedden op een individuele wedstrijd, maar ook op kampioenschappen. Voetbalwedden maakt het kijken naar een wedstrijd net dat ene tandje spannender.

Opbouw van een voetbalwedstrijd.

Een voetbalwedstrijd bestaat uit een reguliere speeltijd van 90 minuten. Hierbij komt de extra speeltijd als gevolg van blessures en/of andere onderbrekingen van de wedstrijd. Elke andere vorm van extra tijd, verlengingen, Golden Goals, of penalties worden niet beschouwd als reguliere speeltijd. Deze reguliere speeltijd is van belang omdat de meeste weddenschappen hierop worden afgesloten. Dit houdt het volgende in: Tijdens een kwartfinale in het EK tussen team A en team B moet één van de teams afvallen. Dit kan betekenen dat er een verlenging plaatsvindt. Echter sluit je een weddenschap af voor de uitslag na 90 minuten speeltijd. Je kunt dus een weddenschap winnen door in te zetten op een gelijkspel terwijl één van de team moet afvallen.

De beste bookmakers om te wedden op voetbalwedstrijden

Verschillende manieren op te wedden op voetbal

2-Way Moneyline.

De meest eenvoudige vorm van wedden op voetbal is de Money Line weddenschap. Je voorspelt welke team de wedstrijd wint en daar zet je geld op in. Simpel, snel en zonder al te veel bijkomende factoren.

Vaak is één van de twee team de favoriet om de wedstrijd te winnen. Wanneer je er voor kiest om in te zetten op de underdog (het team met de grootste kans op verlies) verdien je meer geld met je weddenschap wanneer ze toch weten te winnen. Wanneer je inzet op het favoriete team is de kans dat je wint groter. Om een groot geldbedrag te winnen moet je inzet ook een stuk hoger zijn dan bij het wedden op de underdog.

Voorbeeld: Een voetbalwedstrijd tussen Team A en Team B waar je 10 wilt inzetten. De odds zijn als volgt:
Winst Team A: 2.56
Winst Team B: 10.51

Bij winst van Team A win je €10 x 2.56= €25,60
Bij winst van Team B win je €10 x 10.51= €105,10

Het inzetten op de favoriet hoeft dus niet per definitie de slimste zet te zijn. We horen je ook al vragen, en als het dan gelijk spel is? Als de wedstrijd in een gelijk spel eindigt wordt de weddenschap herzien. Dit betekend dat je je originele inzet terug krijgt.

3-Way Moneyline.

De 3-Way Moneyline heeft naast de keuze tussen winst van Team A of Team B de mogelijkheid om in te zetten op een gelijkspel. Deze vorm van wedden op voetbal wordt door de meeste bookmakers ondersteunt. Om je te helpen in je keuze hebben de meeste bookmakers een overzicht van statistieken over voorgaande wedstrijden, spelers in het team, top scorers en voorgaande uitslagen.

Wedden op doelpunten.

Als toevoeging op de 2-Way Moneyline weddenschap (wedden zonder gelijkspel) kan je ervoor kiezen om te wedden op aantal doelpunten waarmee een team minimaal wint of verliest. Goal line betting (het wedden op doelpunten) werkt in principe hetzelfde als een winst met puntenspreiding in basketbal. Je kunt inzetten op de volgende waarden: 0,5-1,1,5-2-2,5-3-3,5 ect ect. Een voetbalwedstrijd tussen Team A en Team B ziet er dan als volgt uit:
Team A -2,5 doelpunten
Team B +2,5 doelpunten

Als je inzet op Team A moet dit team met minimaal 3 doelpunten verschil winnen van Team B. Als je inzet op Team B moet dit team minimaal met 1 of 2 doelpunten verschil winnen of verliezen zodat jij je weddenschap wint.

TIP: Odds kunnen per sportsbook verschillen. Zo kan je door het doen van een klein beetje onderzoek bij de ene bookmaker meer geld verdienden voor dezelfde weddenschap als bij een andere bookmaker. Wij snappen dat je geen zin/tijd hebt om iedere bookmaker op het internet af te gaan, daarom hebben wij dat voor je gedaan. Des te minder tijd jij kwijt bent aan het zoeken naar een goede bookmaker des te sneller je toekomt aan het voetbalwedden!

Exclusieve bonussen

Opzoek naar de hoogste bonussen van dit moment? Dit is de top 4 van bookmakers met de hoogste bonussen: