Wed Meesters | Wedden op Argentinië

Wedden op Voetbal Argentinië

Wedden op Argentinië wereldkampioen WK 2022. Na 38 jaar is het tijd voor Argentinië. Wed op deze sterke outsider!

Geschatte leestijd: 3 minuten

Wedden op Argentinië wereldkampioen WK 2022. Cristiano Ronaldo is nog lang niet zeker van het WK 2022 in Qatar, maar eeuwige rivaal Lionel Messi wel. Wordt het zijn laatste WK? Kan hij eindelijk na de Copa América ook wereldkampioen worden?

We kijken elke week naar een deelnemer aan het WK. Dan kun je een tweevoudig wereldkampioen niet overslaan. Hieronder lees je meer over de kansen en het wedden op Argentinië wereldkampioen WK 2022.

Argentinië in vogelvlucht

 • Aantal eerdere deelnames: 17
 • Beste prestatie: 2x wereldkampioen (1978, 1986)
 • Andere prestaties: 15x winnaar Copa América (Zuid-Amerikaans kampioen), 1x winnaar Confederations Cup (1992), 3x verliezend WK-finalist (1930, 1990, 2014)
 • Bondscoach: Lionel Scaloni
 • Recente toernooien: WK 2018 – achtste finale, Copa América 2019 – derde, Copa América 2021 – winnaar
 • Meest ervaren actieve speler: Lionel Messi (158 interlands)
 • Meest trefzekere actieve speler: Lionel Messi (80 goals)

Laatste nieuws over Argentinië

Argentinië wereldtop vóór WO II

De eerste interland van Argentinië was in 1902 tegen Uruguay, dat het meteen met 6-0 won. Uruguay was in de eerste tien jaar ook de grootste rivaal Argentinië op diverse toernooien. Vanaf 1916 werd om de één of twee jaar het Zuid-Amerikaans kampioenschap en later Copa América gehouden. In drie van de eerste vier edities (met maar vier deelnemers) eindigde Argentinië als tweede achter Uruguay. Tot Argentinië in 1921 eindelijk een keer won.

In de jaren erna wisselden Argentinië en Uruguay elkaar vaak af als winnaar. Het grote doel voor beide landen was echter de Olympische Spelen winnen. In 1928 in Amsterdam stonden ze tegenover elkaar. Na een 1-1 stand in de eerste wedstrijd kwam er een tweede wedstrijd die Uruguay met 2-1 won. Twee jaar later was Uruguay ook te sterk in de finale van het WK 1930.

Argentinië wint WK 1978 tegen Oranje

In de jaren ‘40 en ‘50 wist Argentinië vele malen de Copa América te winnen, maar het duurde tot 1978 voordat de Albiceleste eindelijk weer eens indruk maakten op een wereldkampioenschap. In de WK-finale 1978 scoorde uitblinker Mario Kempes de openingstreffer. Daar maakte Dick Nanninga gelijk. Rob Rensenbrink kon vlak voor tijd de winnende goal maken voor Oranje (zonder Johan Cruijff op het WK), maar zoals wellicht bekend stond de paal in de weg. In de verlenging maakte Argentinië nog twee goals, waardoor de eerste wereldtitel een feit was.

Diego Maradona leidt Argentinië naar WK 1986

Na een vroege uitschakeling in 1982 was het in 1986 tijd voor Diego Maradona om te shinen. Pluisje scoorde vijf goals voor Argentinië. Waaronder de Hand van God en de ‘Goal of the Century’, beide tegen Engeland in de kwartfinale. Naast die vijf goals was hij ook nog eens goed voor vijf assists. Hij leidde Argentinië bijna eigenhandig naar de titel na een spannende finale tegen West-Duitsland. Vier jaar later was er een herhaling van deze finale, maar ditmaal won West-Duitsland en scoorde Diego Maradona geen enkele goal.

Bijna 30 jaar geen titel, ook met Lionel Messi

Na de verloren finale van het WK 1990 won Argentinië wel nog de Copa América in 1991 en 1993. Dat deze ze met jonge spelers als Diego Simeone, Gabriel Batistuta en Claudio Caniggia. Daarna was het lang wachten op succes voor het land. In 2004, 2007, 2015 en 2016 verloor Argentinië de finale van de Copa América en in 2014 de WK-finale. Lionel Messi speelde in vier van die toernooien mee, ondanks alle successen bij FC Barcelona knaagde dit toch aan de sterspeler: geen titel met het nationale team.

Promoties voor Argentinië

Road to Qatar met winst Copa América

De kwalificatie voor het WK 2022 voor Argentinië viel samen met de Copa América 2021. Argentinië pakte in de WK-kwalificatie gestaag zijn punten, maar speelde ook vaak gelijk tegen kleinere landen zoals Paraguay en Colombia. 

Na acht WK-kwalificatieduels was het tijd voor de Copa América 2021 en tijd voor Lionel Messi om te juichen en van vreugde te huilen met zijn Argentinië. Messi scoorde vier keer, Argentinië ging pas op penalty’s voorbij Colombia in de halve finale en won de finale van Brazilië met 1-0 door een goal van Ángel di María. Op die wolk bleef Argentinië ongeslagen in de WK-kwalificatie en is het met nog 4-5 wedstrijden te gaan al zeker van deelname aan het WK 2022.

Wedden op Argentinië wereldkampioen WK 2022

Na 38 jaar zou het wel weer eens tijd zijn voor een wereldtitel voor Argentinië. En de bevestiging van de status van Lionel Messi als een van de beste voetballers ooit (GOAT?). Bovendien hebben we nu al vier wereldkampioenen op rij uit Europa gehad.

Maar hoe goed is het team rondom Lionel Messi nu? Sergio Agüero mag bijvoorbeeld niet meer voetballen. Het zal aankomen op spelers als Ángel di María, Lautaro Martínez, Nicolás Otamendi en misschien ook Nicolás Tagliafico van Ajax. De bookmakers hebben Argentinië niet als topfavoriet. Wel als sterke outsider op de zesde plek met odds van 10.75, dus zeker wel interessant om te wedden op Argentinië wereldkampioen WK 2022!

 • Waar kun je wedden op WK Voetbal 2022?

  Op Wed Meesters vind je een overzicht van alle in Nederland legale bookmakers waar je kunt wedden op WK Voetbal 2022. Ook vind je alle WK promoties overzichtelijk op een rij. Enkele bekende bookmakers in Nederland zijn TOTO, BetCity en bet365.

 • Waar wordt het WK Voetbal 2022 gespeeld?

  Het WK Voetbal 2022 wordt gespeeld in Qatar en begint op 21 november en duurt tot 18 december 2022. Het speelschema is aangepast vanwege de hoge temperaturen in Qatar in de zomer.

 • Wie zijn de kanshebbers op de WK Voetbal 2022 titel?

  De bookmakers wijzen Engeland en Frankrijk aan als de grootste kanshebbers op de eindzege van het WK 2022. Brazilië, Spanje en Argentinië zijn ook favoriet. Nederland, Duitsland en België zijn belangrijke outsiders.

 • Hoevaak is het WK al gespeeld?

  Het WK 2022 in Qatar is het tweeëntwintigste officiële wereldkampioenschap voetbal sinds 1930. Iedere vier jaar wordt een wereldkampioenschap georganiseerd. Alleen gedurende de tweede wereldoorlog werd het mondiale voetbalfeest twee keer overgeslagen.

 • Wat is de beste tactiek voor een WK Pool?

  Twee jaar geleden is de nationale EK pool gewonnen door een jongen die bij iedere uitslag 1-0 heeft ingevuld. Dit is slim, want de meest voorkomende stand is 2-0 (19 procent), op de hielen gevolgd door 1-0 (18 procent). Gokken op gelijk spelen wordt gezien als een slechte strategie.