Wed Meesters | Bookmaker Bonus | Odds Boost

Odds Boost | Bonus

Odds Boosts! De meest geliefde bonus na de Welkomstbonus en Free Bet. Odds Boosts kom je dagelijks tegen bij verschillende bookmakers. Ook zijn er verschillende soorten Odds Boosts. Een populair fenomeen bij zowel sportwedders als bookmakers. Wed Meesters vertelt je alles wat je moet weten, zodat ook jij het meeste uit Odds Boosts haalt.

Geschatte leestijd: 7 minuten

Bookmakers bieden verschillende bonussen en promoties – waaronder Odds Boosts. Om de simpele reden dat bookmakers zo een stuk aantrekkelijker worden om bij te spelen. Zoals je soms ook je boodschappen bij de Appie haalt omdat ze een toffe spaaractie hebben. Zo is de strijd om spelers altijd in beweging. En dat is goed nieuws voor ons. Zeker nu de Nederlandse markt verrijkt wordt met steeds meer aanbieders. Meer concurrentie betekent scherpere bonussen. 

De bekendste bonussen zijn natuurlijk de welkomstbonus en free bets. Vaak genoeg is de welkomstbonus overigens een free bet, maar in dit geval bedoelen we de stortingsbonus. Een andere veel voorkomende vorm van promotie is de Odds Boost. 

Odds Boost als Bookmaker Bonus

Simpel gezegd levert een odds boost jou een hogere payout op bij een bepaalde weddenschap. Dus als jouw weddenschap wint, pak je een grotere winst zonder dat je er iets extra voor hebt hoeven doen. Of beter nog, extra hebt hoeven inzetten.

Tot zover de basale uitleg. Tijd om de diepte in de duiken van het fenomeen Odds Boost. Zodat je straks precies weet wat het is, hoe het werkt, welke soorten er zijn en bij welke bookmakers je ze kunt vinden. Ook vertellen we je hoe je kunt herkennen of een odds boost de moeite waard is. Of niet meer dan een drol met glans. Je kunt je geld tenslotte maar één keer inzetten. 

Wat is een Odds Boost?

Je kan een odds boost vergelijken met een korting. Odds die in de sale zijn, zogezegd. Voor een bepaalde periode kun je een weddenschap afsluiten tegen gunstigere odds. Met hogere potentiële winsten. Je neemt hetzelfde risico voor een hogere beloning. Of minder risico voor dezelfde beloning. Het is maar net hoe je er tegenaan kijkt.

De reden dat bookmakers een odds boost aanbieden is het aantrekkelijker te maken een weddenschap te plaatsen. Of kennis te maken met een ander type wedmarkt (Speler A gaat scoren in plaats van Ploeg A gaat winnen). Houd er wel rekening mee dat een odds boost altijd tijdelijk geldig is, dus vergeet niet op tijd te profiteren.

Waar moet je op letten?

Zoals bij elke bookmaker promotie hangen er ook voorwaarden aan een odds boost. Dit verschilt per bookmaker, maar grofweg is dit wat je tegen kunt komen:

 • Soms wordt een odds boost alleen aangeboden aan nieuwe spelers en niet aan bestaande spelers.
 • Vaak zetten bookmakers een cap op hoeveel je maximaal mag inzetten. Dat betekent dat de odds verbeterd zijn, maar je payout wel beperkt blijft omdat je alleen een klein bedrag kan inzetten.
 • Winsten worden niet altijd uitbetaald in cash, maar in de vorm van een Free Bet. Deze kun je ook niet cashen. Maar alleen gebruiken om weddenschappen te plaatsen.

Het verschil met Enhanced Odds

Er zijn verschillende varianten mogelijk waarbij odds een ‘boost’ krijgen. Dat kan verwarrend zijn. Niet in de laatste plaats omdat bookmakers niet helemaal eenduidig zijn in het gebruik van de verschillende termen. 

Wed Meesters heeft goed rondgekeken bij de grote bookmakers die in Nederland actief zijn. Met andere woorden, wat doen bookmakers als Unibet, TOTO, bet365 en BetCity

Enhanced Odds

Bij Enhanced Odds verhoogt de bookmaker de odd op een bepaalde uitkomst. Maar dan wel op extreme wijze. De bet wordt zo aantrekkelijk dat je ‘m eigenlijk niet kunt laten liggen. Dat is dan ook het doel van de bookmaker – om je ‘naar binnen te trekken’. En je zo een eerste bet te laten plaatsen. Enhanced Odds promoties zijn dan ook vrijwel altijd gericht op nieuwe spelers.

Voorbeeld Enhanced Odds

We nemen de Grand Prix van Zandvoort. De odds dat Max Verstappen deze wint staan bijvoorbeeld op 3.50, maar de bookmaker zet deze op 33.00. 33x je inzet in plaats van 3,5x!

Dan hoor je al vrij snel een stemmetje zeggen: ‘Waar kan ik inzetten?!’

Maar wat nou als Max inderdaad wint? Goede vraag. Een bookmaker wil best een risico lopen, maar tot op zekere hoogte natuurlijk. Daarom wordt er een maximale inzet gekoppeld aan de Enhanced Odds, vaak variërend tussen de €1 en €5. Zo blijft het mogelijke verlies voor de bookmaker beperkt. En wat ze eventueel wel verliezen is natuurlijk niet meer dan marketingbudget om nieuwe spelers te werven.

Odds Boost

Laten we dit voor het gemak de klassieke Odds Boost noemen. Dit is de variant die je in principe dagelijks tegenkomt bij bookmakers. Vaak zijn dit combinatieweddenschappen, samengesteld door de bookmaker. Of bets op minder voor de hand liggende wedmarkten. Je voelt al aan de omschrijving, dit is een promotie die vooral voor bestaande spelers is. Het zijn dagelijkse prikkels om spelers te stimuleren opnieuw een bet te plaatsen.

Voorbeelden Odds Boost

 1. Een avondje bekervoetbal. Ajax, Feyenoord en AZ komen alledrie in actie en zijn favoriet. De bookmaker biedt aan op winst van alledrie in te zetten. Door op deze manier in één keer op meerdere uitkomsten in te zetten worden de odds hoger dan normaal. Dat komt omdat de odds vermenigvuldigd worden. Een intrinsieke boost. De bookmaker boost is het winstpercentage dat hier nog eens bovenop wordt gelegd. 

Welbeschouwd is dit een ACCA, ofwel Accumulator. Alleen is deze in dit geval kant-en-klaar samengesteld door de bookie. Je krijgt een odds boost als beloning, omdat je meer risico neemt. Eén van de drie teams hoeft immers minder te presteren en je verliest de totale bet. Zo’n combinatieweddenschap met odds boost wordt een Combi Boost genoemd.

 1. Een ander voorbeeld is hogere odds op een heel specifiek event. Dan krijg je een verhoogde notering op de bet dat de nieuwe spits van Ajax gaat scoren in de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. 
 1. Bookmakers die de concurrentie willen aftroeven. Ze kiezen een populair evenement waar veel op gewed gaat worden en bieden een odds boost aan. Denk bijvoorbeeld aan hogere odds op de klassieker Ajax – Feyenoord, waarbij zowel winst van Ajax of Feyenoord met een hogere notering worden aangeboden. Op deze manier vergroot de bookmaker de kans dat spelers bij ze komt wedden.

Zijn Odds Boost de moeite waard?

Bij verhoogde odds hebben spelers soms de neiging alle ratio overboord te gooien. En verblind van hebberigheid en wensdenken zich op de verhoogde odds bet te storten. Het moge duidelijk zijn: dat is niet de aanbevolen strategie.

Stel jezelf een aantal vragen:

 1. Weet ik genoeg van deze sport en specifieke weddenschap om een onderbouwde beslissing te kunnen nemen?
 2. Besef ik dat een odds boost niet mijn kansen op winst vergroot – maar alleen de payout als ik win?
 3. Zou ik deze bet zonder odds boost ook zijn aangegaan?
 4. Begrijp ik alle voorwaarden van deze Odds Boost?
 5. Hoe realistisch is de uitkomst van de bet?

Dat laatste punt is altijd belangrijk, omdat het advies is dat simpelweg voor elke weddenschap geldt. Doe je research zodat je op basis van een gegronde analyse besluit of je de weddenschap plaatst. Weet je genoeg van de teams waarom het gaat? Of de speler? Wat is de vorm van de dag? Historische H2H? Zijn bepaalde spelers geblesseerd? Komen ze weer terug? Zijn er technische ontwikkelingen? (bij een F1 bet). Wat zeggen professionele analisten? 

Jouw Eigen Odds Boost Historie

Wat wij spelers ook aanraden is om hun eigen wedgeschiedenis bij te houden. Niet alleen wat betreft aantal bets, stortingen en winst of verlies (met het oog op Verantwoord Spelen). Maar ook om begrip te krijgen van je prestaties. En of er bepaalde bets zijn waar je vaker mee wint. Of juist verliest. Weddenschappen met een Odds Boost kunnen daar onderdeel van uitmaken.

Door jezelf te analyseren kom je erachter waar je sterktes en zwaktes liggen. En kom je er misschien wel achter dat combinatie weddenschappen voor jou niet succesvol zijn. Of dat je beter niet meer op basis van sentiment en wensdenken op je eigen cluppie moet inzetten. Of misschien heb je juist die gouden pik voor het kiezen van spelers die scoren. Of welke coureurs in de punten rijden. 

Wie toe is aan praktijkervaring opdoen verwijzen we graag naar ons overzicht van bookmakers. Van daaruit rol je vanzelf richting de juiste bookmaker met alle interessante Odds Boost van dit moment.

Veelgestelde Vragen over Odds Boost Bonus

 • Wat is de beste bonus voor wedden op sport?

  Voor de beste bookmaker bonus kijk je niet alleen naar het bedrag dat je ontvangt, maar ook naar de voorwaarden.

 • Welke bookmaker bonussen komen het vaakst voor?

  De meest gebruikelijke bonus bij bookmakers is de gratis weddenschap. Deze komt voor als (onderdeel van) een welkomstbonus, maar wordt ook regelmatig weggegeven als je een kwalificerende inzet plaatst.

 • Waarom bieden bookmakers bonussen aan?

  Bonussen en promoties zijn een vorm van reclame voor bookmakers. Door je een gratis weddenschap te geven, zorgt het casino of de bookmaker ervoor dat je weer even binnen komt lopen. En als je er dan toch bent, weet je weer hoe fijn het is om er te spelen…

  Wat welkomstbonussen betreft, is het een belangrijke manier voor bookmakers om nieuwe spelers te werven.

 • Wat is een no deposit bonus?

  Een no deposit bonus of bonus zonder storting is een welkomstbonus waarbij geen eerste storting nodig is. Door een account aan te maken bij de bookmaker in kwestie, krijg je een kleine welkomstbonus in de schoot geworpen. Als je hiermee wint en je geld wilt opnemen, moet je wel weer een storting doen.