ZEbet Recensie

Beoordeelde Site ZEbet
ZEbet Logo
Korte Beschrijving Sommige lanceringen van bookmakers gaan met grote verwachtingen en luid kabaal, anderen gaan stilletjes voorbij. ZEbet hoort tot de laatste groep. Waar LiveScore Bet zichzelf [...]
Promoties   (4 / 5)
Markten   (4 / 5)
Gebruiksvriendelijkheid   (4 / 5)
Klantenservice   (4 / 5)
Eind­beoordelingWed Meesters (4/5)
Review geschreven door Wed Meesters
Bezoek ZEbet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Recensie

Sommige lanceringen van bookmakers gaan met grote verwachtingen en luid kabaal, anderen gaan stilletjes voorbij. ZEbet hoort tot de laatste groep. Waar LiveScore Bet zichzelf aankondigde met een bizarre bonus en vervolgens iedereen nog even net wat langer liet wachten (wat weer voor reuring zorgde), was ZEbet er gewoon opeens. En dat terwijl ze ongeveer tegelijk live gingen. Dat ZEbet niet houdt van opsmuk blijkt ook uit de site. Het design is minimalistisch te noemen, maar dat bedoelen we dan wel positief. What you see is what you get. Je hoeft niet een weg door pop-ups, banners of advertenties te banen om te komen waar het uiteindelijk om gaat: sportweddenschappen. Wij kunnen tot op zekere hoogte mysterie wel waarderen, maar uiteindelijk willen we wel de onderste steen boven hebben voor we ergens gaan storten en spelen. En zeker voor we een bookmaker aan jullie adviseren. Kom er maar in Wed Meesters rechercheteam -tijd om ZEbet aan een grondig onderzoek te onderwerpen in de ZEbet review.

Geschiedenis ZEbet

Zeturf France Limited werd begin jaren 2000 opgericht door Emmanuel de Rohan Chabot. Afkomstig uit een grote familie van Franse aristocraten (de Rohan Chabot), creëerde deze zakenman ZEturf, een gespecialiseerde site gericht op advies rond paardenrennen.

In 2004 besloot de CEO van het bedrijf zijn activiteit uit te breiden en een online paardenrennen bookmaker te lanceren. ZEturf werd daarmee de eerste online concurrent van Pari Mutuel Urbain, tot dan toe de monopolist op paardenweddenschappen in Frankrijk.

Tien jaar later verkreeg ZEturf een licentie in Malta om ZEbet te beginnen. De bookmaker site zoals wij die nu kennen. In Frankrijk heeft ZEbet nu ongeveer 10% van de gokmarkt in handen en is sindsdien uitgebreid naar het noorden. Eerst België en nu dus Nederland.

Licenties 

De aanvraag voor een licentie in Nederland van ZEbet lag er al een tijdje. Die aanvraag werd echter in eerste instantie afgekeurd. Dat is ook de reden dat ze niet bij de eerste tien aanbieders zaten in oktober 2021. Dit betekent niet dat ZEbet een onbetrouwbare partij is. Integendeel, ZEbet is in vele landen actief. Het duurde echter even voor het product was omgevormd naar de eisen van de Nederlandse wet Kansspelen op Afstand. Naast de licentie van de Nederlandse Kansspelautoriteit is ZEbet in bezit van een licentie van de Online Gaming Regulatory Authority (ARJEL) en de Belgische Kansspelcommissie. 

Omdat buitenlandse bookmakers meestal hun website kopiëren naar de Nederlandse url, krijg je ook alle voordelen mee die de licenties eisen in andere landen. Licenties stapelen, wij houden ervan.

Website & Interface

ZEbet is een rasechte bookmaker. Geen onnodige afleiding van gokkasten en tafelspellen op de website. Het spannendste wat de website doet qua afwisseling is de switch naar ZEturf, waar je op paardenracen kunt wedden. De website is ingericht op de Nederlandse voetbalsupporter. Zodra je naar de site navigeert krijg je of de Eredivisie of de Keuken Kampioen Divisie voorgeschoteld. Op de desktop versie krijg je willekeurige foto’s van sportwedstrijden te zien. Wat hiervan de bedoeling is weten we niet precies, maar we vermoeden dat hier binnenkort de promoties worden aangeboden.

Wed markten

We worden nog niet heel warm van het aanbod en de quoteringen van ZEbet. Niet dat er iets mis is met hun aanbod of qutoeringen, maar ze excelleren ook nergens. We hadden gehoopt op een unique selling point waardoor we ZEbet verkiezen boven het al bestaande aanbod. Het enige dat we kunnen vinden is ZEturf, de speciale site voor wedden op paardenrennen. Als paarden jouw ding zijn, dan is dit wel de bookmaker waar je je hele leven op hebt gewacht. Andere opvallende sporten in het aanbod zijn curling, rally racing en nascar. 

De odds zijn vlees noch vis, dat wil zeggen dat je in vergelijking er nergens veel beter of slechter vanaf bent. Tenminste, in onze steekproeven. Wat opvalt is dat de odds in de reguliere competities best oke zijn, maar ga je bijvoorbeeld wedden op Zwitsers of Sloveens voetbal, dan lever je al snel 10% in op de concurrentie.

Live wedden

ZEbet wordt een stuk interessanter wanneer je live gaat wedden. Je navigeert simpel via het menu naar alle live wedstrijden die op dat moment beschikbaar zijn. Deze staan heel overzichtelijk gepresenteerd en met één klik op de knop krijg je alle mogelijke weddenschappen voorgeschoteld. Dit is één van de beste presentaties in live wedden die we hebben gezien tot dusver, dus deze pluim is ZEker voor ZEbet. 

Ook mobiel werkt deze interface uitstekend. En de mobiele weergave wordt alleen maar beter wanneer je de ZEbet app download. Sowieso is een mobiele bookmaker app een zeldzaamheid in het aanbod tot nu toe en dus wel degelijk een reden om bij ZEbet te spelen als je een hekel hebt aan constant inloggen op een site.

Promoties

Een bonus is niet altijd wat die lijkt. Zeker bij welkomstbonussen. Zo krijg je bij Circus een hele riante bonus tot €250 op je eerste storting. Alleen moet je daarvoor wel €250 storten en moet je de bonus zo’n 30 tot 60x rondspelen, afhankelijk van je spelkeuze. Dit is de reden dat veel mensen bonussen met zulke lastige voorwaarden weigeren.

Bij ZEbet heb je niets te willen. Je krijgt die 100% bonus tot €50 op je eerste storting, of je het nou leuk vindt of niet. De kans is echter groot dat je het wel degelijk leuk vindt, want je hoeft de bonus maar 1x rond te spelen en je mag inzetten op welke weddenschap je maar wil.

Naast de odds boosts die je ook bij ZEbet vindt, vind je ook het zogenoemde ZEpoints systeem. Dit is een soort loyaliteitsprogramma, maar wel een waar je precies kunt zien waar je aan toe bent. Voor iedere €2 krijg je grofweg 10 ZEpoints (kijk voor de exacte verdeling op de site zelf), en bij 2000 punten krijg je een free bet van €10. Een leuk extra’tje terwijl je speelt. Let wel op de volgende voorwaarden:

 • Je kunt per ingezette specifieke wedstrijd maar één keer ZEpoints verdienen;
 • In combinatieweddenschappen/ systeemweddenschappen krijg je punten per onderdeel van minimaal €1 inzet;
 • Je kunt geen punten verdienen met wedden op Live wedstrijden;
 • Gebruik je voor het einde van een wedstrijd de cashout functie, dan ontvang je géén ZEpoints;
 • Punten komen te vervallen als er 6 maanden lang geen bet is geplaatst.

De transparantie en geringe voorwaarden van ZEbet zijn echt een pluspunt wat ons betreft!

Betaalmethoden

Was ZEbet in oktober gestart, dan hadden we hier louter een positief verhaal over de betaalmethoden opgeschreven. iDEAL, VISA en Mastercard. Niks mis mee en volledig in lijn met de rest. Ondertussen zijn er echter bookmakers bijgekomen die ook PayPal en Hipay aanbieden. Vooral PayPal voelt als een gemis. Als we ZEbet een cijfer moeten geven voor de betaalmethoden, dan is dit een 7+. Voldoende, beter dan voldoende zelfs, maar niet goed en zeker niet uitzonderlijk. Maak jij gebruik van iDEAL of een creditcard? Dan heb je een broertje dood aan dit verhaal en moet je gewoon lekker bij ZEbet spelen als je dat van plan was.

Klantenservice

Ze doen hun best. Dat is het beste oordeel dat we nu kunnen geven. ZEbet heeft duidelijk nieuw personeel geworven in Nederland en die zijn nog een beetje onwennig in het beantwoorden van vragen. Ze zijn vriendelijk en doen hun best, maar dat is soms niet genoeg. We zullen het over een paar maanden nog een keer proberen, dan zijn de medewerkers ongetwijfeld meer door de wol geverfd.

Chatten gaat via whatsapp, wat we nog niet eerder hebben gezien en eigenlijk wel heel chill vinden. Je kunt ook telefonisch contact opnemen en wordt door een bandje naar een medewerker van of ZEturf of ZEbet geleid. Ouderwets zelf een contactformulier kiezen kan ook. Wat klantenservice mogelijkheden betreft hebben we absoluut geen klachten over ZEbet. 

Veiligheid en betrouwbaarheid

Met licenties zit het wel goed bij ZEbet net als met de encryptie van de website. De app maakt dat je mobiel nog veiliger kan spelen doordat je niet meer zelf het internet op hoeft. Minstens zo belangrijk is dat je bij ZEbet ook verantwoord kunt spelen. Net als bij iedere bookmaker kun je hier bij de inschrijving speellimieten instellen, maar er zijn aanvullende opties. Je kunt vrij simpel via je account een verzoek doen tot zelfuitsluiting. Je kunt je laten uitsluiten voor een periode naar keuze, maar minimaal 7 dagen. Weet je zeker dat je nooit meer wil spelen, dan kun je zelfs je account permanent laten sluiten. Denk hier goed over na, want dit proces is onomkeerbaar.

Pluspunten

 • Welkomstbonus zonder gekke rondspeelvoorwaarden
 • Overzichtelijk live wedden
 • Klantenservice via What’s App

Minpunten

 • Quoteringen (odds) kunnen scherper
 • Geen PayPal of Hipay
 • Klantenservice (nog) onervaren in Nederland

Bonussen

Welkomst­bonus

100% Stortingsbonus tot €100
Claim Bonus
Voorwaarden zijn van toepassing

Stortings- en Uitbetalingsopties

Uitbetalingsopties Bankoverschrijving, Mastercard, VIsa
Stortingsopties iDeal, Mastercard, Visa
Geaccepteerde Valuta Euro

Spelersondersteuning

Support Via e-mail, FAQ, Live Chat, Telefoon, Whatsapp
Support Talen Nederlands
Support Adres Antwoordnummer 10074, 2280VB, Rijswijk
Support Telefoon­nummer +31 70 3380365
Live Chat Beschikbaar Ja
Openings­tijden Support 24x7