Wed Meesters | Odds Vergelijken

Wed Tips | Odds & Quoteringen Vergelijken

Een odds comparison tool doet precies wat je verwacht. Odds vergelijken die bookmakers aanbieden voor elk event, zodat jij de bookmaker kan kiezen die de beste odds biedt voor het event of de markt waarin je geïnteresseerd bent en vervolgens je weddenschap kan plaatsen. Let bij gebruik van dergelijke tools wel op welke bookmakers in de vergelijking zijn opgenomen en welke niet. Momenteel is de Nederlandse markten wat dat betreft nog niet helemaal ontsloten...

Odds Vergelijk

Hoe gebruik je Odds Comparison Tool en wat levert het je op?

Een odds comparison tool doet precies wat je verwacht. Odds vergelijken die bookmakers aanbieden voor elk event, zodat jij de bookmaker kan kiezen die de beste odds biedt voor het event of de markt waarin je geïnteresseerd bent en vervolgens je weddenschap kan plaatsen.

De prijzen tussen bookmakers kunnen enorm verschillen, zeker op de hoge prijzen of juiste de meer obscure selecties. De prijzen worden meestal vergeleken op een matrix, waarbij alle mogelijke uitkomsten van het event waarin je geïnteresseerd bent aan de linkerkant staan en alle bookmakers aan de bovenkant. In de kolommen zie je vervolgens alle odds per uitkomst.

Odds comparison sites zoals Oddschecker.com bijvoorbeeld, vergelijken de odds van een groot aantal gerespecteerde bookmakers (alle grote jongens dus) en betting exchanges. Ook daarom is het dus slim om accounts te hebben bij meerdere bookmakers.

Op deze manier ben je altijd in staat om direct te profiteren van de beste prijzen van dat moment, en ben je niet beperkt in je keuze. Ga maar na, stel dat je wil inzetten op Ajax – Feyenoord. Je gaat naar de odds vergelijker van je keuze, vergelijkt alle bookmakers voor winst van Ajax/Feyenoord (zelf kiezen, gaan wij niet tussen zitten), ziet dat een van de bookmakers absoluut de beste odds biedt… maar je hebt geen account bij die bookmaker. En oh ja, de wedstrijd begint over 10 minuten.

We chargeren een beetje, maar je begrijpt dat je dan geen zin hebt om nog even een account aan te maken. En dus zet je in bij een andere bookmaker met een slechtere prijs. Doodzonde natuurlijk. Kortom, open niet alleen accounts bij meerdere bookmakers om te profiteren van alle bonussen en promoties, maar ook om altijd direct te kunnen kiezen voor de bookmaker met de beste odds.

Het voordeel van Odds Vergelijkers

De aangeboden odds bij een willekeurige selectie variëren vaak wel met 50%! Laten we eerlijk zijn, het is al lastig genoeg om winst te maken met sportweddenschappen. Dus als je niet bij elke weddenschap die je plaatst dit voor de beste prijs doet, dan doe je jezelf ernstig tekort en wordt het veel lastiger om ervoor te zorgen dat wedden op sportwedstrijden zich ook uitbetaalt. Met slechts 20% betere odds kun je je winsten al verdubbelen!

FEIT 1: Odds variëren enorm tussen Bookmakers

Ok, je hoort ons praten over odds die 20% beter zijn en vraagt je ongetwijfeld af of dat wel realistisch is. Maar de grap is dat het gewoon heel normaal is dat odds met wel meer dan 20% verschillen als je de slechtste en beste odds met elkaar vergelijkt voor een willekeurige uitkomst.

FEIT 2: Een kleine verhoging in Odds betekent een grote verhoging in winst!

Met een simpele online rekentool kun je al snel zien wat het verschil in winst/verlies in een jaar is met betere odds. Stel bijvoorbeeld dat je €30 per dag wedt en dagelijks een winst hebt van €1, dan is een stijging van 5% van je gemiddelde odds al goed voor een verdubbeling van je winsten van €365 naar €730 per jaar!

Dus als je nog niet zeker wist of je gebruik wilde maken van een Odds vergelijker… Niet over nadenken. Doen. Anders loop je bij letterlijk elke weddenschap het risico dat je niet de beste odds krijgt!

Een ander voordeel is natuurlijk dat het je ontzettend veel tijd scheelt. Stel dat je bij elke weddenschap die je wilt plaatsen eerst de websites van alle bookmakers af moet gaan om te kijken welke prijzen ze aanbieden en waar je de meeste waarde krijgt.

Nu zie je gewoon in één keer alles netjes op een rij en worden de beste odds je op een presenteerblaadje aangeboden. En hoe minder je tijd je hieraan kwijt bent, hoe meer tijd je hebt om je te verdiepen in het event waarop je wilt inzetten. Win-win dus.

Hoe gebruik je Odds vergelijkers?

De eerste stap is natuurlijk bepalen waarop je wilt wedden. Welke sport? Welke markt? Ga je voor een Acca?

  1. Ga naar een odds comparison site als Oddschecker.com en kies een sport en specifiek event. Bijvoorbeeld de Champions League.
  2. Vervolgens kies je de wedstrijd waarop je wilt inzetten, daarna op welke markt je wilt wedden (winst-gelijk-verlies), waarna je de odds kunt vergelijken voor een van deze drie keuzes.
  3. Vervolgens hoef je alleen nog de bookmaker te kiezen die de meeste waarde biedt voor jouw weddenschap en wordt je direct doorgeleid naar de betreffende bookmaker.

Odds vergelijken op meerdere weddenschappen

Uitzoeken welke bookmaker de beste odds biedt op een bepaalde selectie is supersimpel als je gebruik maakt van odds comparison sites. Maar wat nu als je een accumulator wilt plaatsen, of een ander soort weddenschap waarbij je meerdere selecties maakt?

Gelukkig bieden de meeste odds vergelijkers tegenwoordig gewoon de mogelijkheid om een accumulator samen te stellen op hun site, waarna je eenvoudig kunt zien welke bookmaker de beste gecombineerde odds biedt voor jouw keuzes. De odds van alle bookies voor elke acca vind je terug, dus ook hier ben je er zeker van dat je de allerbeste odds krijgt. En zoals je weet kan een klein verschil in odds al een groot verschil in winst betekenen!

Gebruik maken van Exchange Prices als je Odds vergelijkt

Veel odds comparison sites vergelijken niet alleen de prijzen van alle grote bookmakers, maar ook de meest gereputeerde betting exchanges. Sommige van deze ‘wedbeurzen’ rekenen een commissie van 5% maar dit zie je lang niet altijd terug in de odds die worden weergegeven op hun site.

Dat maakt het soms dus lastig als je probeert te bepalen of je voor je weddenschap moet kiezen voor een traditionele bookmaker, of je weddenschap juist moet plaatsen via een betting exchange.

Gelukkig zijn er genoeg odds vergelijkers waar die commissie wel is meegenomen in de odds matrix. De commissie wordt automatisch verwerkt, waardoor de odds getoond worden waar jij als gokker uiteindelijk voor speelt, dus zo kun je makkelijk de correcte exchange prijzen vergelijken met de prijzen die de bookmakers bieden. En als de commissie bijvoorbeeld lager is dan 5%, dan is er vaak de mogelijkheid om het commissiepercentage op de stie aan te passen.

Andere Features van Odds Comparison sites

Odds vergelijkers bieden vaak ook nog extra tools aan waarmee gokkers een hoop (kostbare) tijd kunnen besparen. We hebben een aantal interessante features voor je op een rij gezet.

Acca Builder

De meeste mensen die elke week op voetbal wedden – op specifieke markten – combineren hun favoriete selecties om zo een accumulator samen te stellen. Daarnaast zijn doubles en trebles ook populair in andere sporten natuurlijk. Je kunt natuurlijk kijken welke bookmaker de beste prijs biedt voor elke afzonderlijke weddenschap, maar het wordt natuurlijk lastig als je gecombineerde odds moet gaan vergelijken.

Daarom hebben de meeste odds vergelijkers een handige feature waarbij je nadat je je event hebt gekozen (bijvoorbeeld de Eredivisie) gewoon ‘Build your Accumulator’ aanklikt en je je selectie kunt samenstellen. Vervolgens zie je in één overzicht wat de gecombineerde odds van deze selecties zijn per bookmaker en kies je de beste bookmaker. Net alsof je gewoon een enkele weddenschap zou afsluiten!

Veranderingen in Odds

De meeste odds comparison sites geven je ook heel veel informatie over alle wedmarkten. En zo kun je dan handig browsen door de ‘steamers’, ‘drifters’ en ‘sleepers’ van die dag.

Steamers

De zogenaamde ‘steamers’ zijn de selecties die de hele dag al ‘op stoom zijn’. Er zijn dus heel veel gokkers die deze selecties ‘backen’. Dat kan zijn omdat de odds gewoon vanaf het begin meteen al (te) hoog waren, of simpelweg omdat het een uitkomst is die voor velen favoriet is. Andere gokkers volgens in hun keuzes kan vaak heel winstgevend zijn, als je verstandig omgaat met waar je op wedt.

Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld als je gaat letten op ‘unraced horses’ – paarden die nog niet eerder een race hebben gelopen. Als er een unraced horse is waar veel geld op wordt gezet door mensen die er echt verstand van hebben, dan kun je daarvan profiteren. Als je dus de steamers pagina bekijkt krijg je een goed beeld van wat andere gokkers denken dat die dag gaat winnen (teams, spelers, paarden).

Drifters

Tegelijkertijd kun je natuurlijk ook de grootste ‘drifters’ van de dag zien. Drifters zijn bets die gokkers over het algemeen niet willen backen, waardoor de bookmakers hogere odds aanbieden om mensen zo te verleiden hier toch op te wedden. Selecties die ‘driften’ winnen maar zelden.

Sleepers

Sleepers zijn de selecties die bij één bookmaker veel groter zijn dan bij de rest. Dat kan zijn omdat die andere bookies zo’n selectie simpelweg niet zien zitten, maar meestal komt het doordat de traders te traag hebben gereageerd op veranderingen in de markt. Deze tool is dus bij uitstek geschikt voor traden.