De Wed Meesters hebben overal wel een keer op ingezet. Je kunt het zo gek niet bedenken, of er is wel iemand die er geld op zet. Bookmakers spelen hier slim op in. Waar je vroeger alleen kon wedden op paardenrennen en voetbal, kun je nu inzetten op bijna alle sporten, politiek, tv programma’s zoals X factor en idols. Ook de esports zijn het domein geworden van bookmakers.

Nu denk je misschien: ik wed al jaren op voetbal wedstrijden, dus ik zal ook wel succes hebben met wedden op Formule 1. Zo werkt het helaas niet. Iedere sport heeft zijn eigen regels, een eigen vocabulaire en een eigen wed strategie. Nu kun je voor iedere sport natuurlijk op eigen houtje op zoek gaan naar hoe je het beste winnende weddenschappen kan plaatsen, maar dat is een nogal duur avontuur. Ons advies: volg de Wed Meesters en leer de ins en outs van alle sporten waar je op kunt wedden. Hieronder vind je de lijst van sporten waar we artikelen over hebben geschreven. Mis je er één? Laat het ons vooral weten; we willen een zo compleet mogelijk platform zijn voor alle gokkers in Nederland!

Sporten waar je op kunt wedden

Wij hebben zo’n 20 sporten beschreven waar je op kunt wedden. Voor al deze sporten kun je bij ons terecht voor tips en tactieken. We hebben daarnaast ook een overzicht van soorten sportweddenschappen. Hier kun je leren hoe Value Betting werkt, wat een Asian Handicap is, over laying en exchanging en nog veel meer.

Tot slot hebben we voor jou tips over hoe je een professioneel gokker wordt. Denk bijvoorbeeld aan het beheren van budget, hoe je de juiste weddenschappen kiest en hoe je statistieken en trends inzet voor een positief resultaat. Maar first things first, op deze pagina kun je alles vinden over wedden en jouw favoriete sport:

Wedden op voetbal

De absolute koning aller sporten. Hoewel dit niet geldt op ieder continent, durven we deze claim toch wel te maken. Zuid Amerika, Europa, Afrika en Azië zijn helemaal gek van voetbal. Toch een flink stuk wereld dachten we. In Amerika en Canada neemt de populariteit alleen maar toe. Het voordeel hiervan is de hoeveelheid content die je kunt vinden als je wil wedden op voetbal. Het nadeel? De bookmakers zitten vrij strak op de odds.

Wedden op paardenrennen

De Formule 1 voor er Formule 1 was. De sport waar iedereen op inzette voor het voetbal zo groot werd als het nu is. Misschien wel de meest stijlvolle sport uit het lijstje. En eentje waar een hele James Bond achtige sfeer en entourage omheen is gebouwd. Wedden op paardenrennen is voor de liefhebbers.

Wedden op rugby

Vreemd genoeg is Rugby nog niet zo heel populair in Nederland, terwijl het in Frankrijk en Engeland (toch niet heel ver over de grens) mateloos populair is. In Nederland zijn het vooral studentenverenigingen waar Rugby een bijzondere status heeft. Doe er je voordeel mee en wordt een autoriteit met rugby betting!

Wedden op tennis

Tennis was de sport voor de gegoede burgerij. Voor de witte polo met zonnenbril in het publiek. Voor de ‘spot de Hollywoodster’ in Wimbledon taferelen. Nu is tennis ook gewoon heel toegankelijk en zijn er ontzettend veel mensen die van de sport genieten. Door het zelf te doen of te volgen. Tennis kent geen gelijkspel en tennissers hebben eigen specialisaties; dit maakt dat wedden op tennis een lucratieve bezigheid kan zijn!

Wedden op snooker

Een snookertoernooi volgen op tv is niet voor iedereen weggelegd. Toch zijn er mensen die er ontzettend van kunnen genieten en die veel verstand hebben van de sport. Waarom niet die kennis omzetten in euro’s? Wedden op snooker is een mooie niche waarin online verschillende groepen te vinden zijn met experts die elkaar van tips voorzien. Zo die winst in de pocket!

Wedden op golf

Sta je op een willekeurige dinsdagmiddag op de golfbaan? Dan weet je dat je financieel goed zit. Een manier om daar te komen? Tja, wedden op golf! Deze sport voor mensen die niet graag heel intensief willen of kunnen rennen leent zich prima om live bets te plaatsen. Het ijzer, de wind; jij snapt welke factoren een succesvolle slag maken. Dus sla je slag.

Wedden op basketbal

Gaat jouw kennis van basketbal verdern dan Space Jam? Dan is basketbalwedden misschien voor jou. Er is weinig leuker om naar te kijken dan de NBA, dus als je dan een sport kiest om op te wedden, kies dan voor basketbal. Heb je nog vette Jerseys? Op onze redactie houden we ons altijd aanbevolen voor klassieke Charlotte Hornets of Chicago Bulls shirtjes!

Wedden op bokswedstrijden

Ding! Ding! Ding! De eerste ronde wedden kan beginnen. Hoewel boksen nu concurrentie heeft van MMA, is het nog steeds de koning onder de vechtsporten. Zeker kickboksen is in Nederland populair dankzij de heren Rico Verhoeven en Badr Hari. De luxe tafeltjes langs de ring, het volgepakte stadion, de bel, de scheids; er gaat weinig boven een avond boksen. En wat we weten uit films als Snatch en Pulp Fiction is dat er ook weinig gaat boven wedden op bokswedstrijden!

Wedden op American Football (NFL)

Klein in Nederland, groot aan de andere kant van de oceaan. Maar als jij snapt hoe dit spelletje werkt, kun je juist bij Europese bookmakers een voorsprong pakken. Wedden op American Football is een bijzonder spelletje, dus neem onze tips en adviezen goed in je op!

Wedden op cricket

Veel mensen weten dit niet, maar cricket is ongelofelijk groot wereldwijd. Hoe dit komt? Waarschijnlijk omdat toen Engeland besloot de hele wereld te koloniseren cricket daar net dé sport was. Als je je bedenkt dat cricket sport nummer 1 is in India en daar meer dan een miljard mensen wonen, dan snap je waarom deze sport zo hoog op het lijstje staat. Het is een interessante sport om je in te verdiepen, zeker als je van plan bent te wedden op cricket.

Wedden op honkbal

De liefhebber weet hoe goed Nederland is in honkbal. Natuurlijk, we zijn geen Cuba of Amerika, maar we doen er echt niet veel voor onder. Moeite dus om een keer een wedstrijd op te zetten als deze live wordt uitgezonden, het is niet voor niks dat de tribunes in de VS altijd volzitten. Het is een tactisch spel met veel sensatie. Mocht je het nu zo leuk vinden dat je wil wedden op honkbal, dan hebben wij een goede strategie voor je klaar staan waarmee je zo een homerun slaat!

Wedden op racewedstrijden

Of het nu gaat om de Formule 1, Moto GP, Indycar, 24 uur van Le Mans, 250cc races, Formule 2 of 3: wedden op racewedstrijden kun je succesvol doen wanneer je werkt met een strategie en formule. De Wed Meesters hebben zich erin verdiept voor jou en het resultaat lees je in dit artikel. Wij discrimineren niet op voertuigen, alle racewedstrijden zijn gelijk!

Wedden op handbal

Waarom je voeten gebruiken als je ook nog je handen hebt? Best goede vraag eigenlijk? Waarom is deze sport niet populairder?! Handbal is met een opmars bezig dankzij de charismatische Estevana Polman, de vriendin van ‘Raffa’. En het is geen straf om haar (team) te zien spelen, kunnen we je vertellen. Oke, dat we wereldkampioen zijn geworden helpt ook natuurlijk. Als je dan toch kijkt, kun je net zo goed ook wedden op handbal!

Wedden op darten

Let’s play darts! Wie had dertig jaar geleden gedacht dat Nederland de Engelsen op de hielen zou zitten als hét darts land? Ere wie ere toekomt: Raymond van Barneveld is een dynastie begonnen waar veel mensen na hem van hebben geprofiteerd. Zonder Barney geen van Gerwen. Wedden op darts is een persoonlijke favoriet van ons, we hebben een zwak voor dit spelletje. Misschien omdat we zelf ook vaak in het cafe met pijltjes in de hand hebben gestaan.

Wedden op Formule 1

De Wed Meesters zijn verrast over hoeveel er de laatste jaren op Formule 1 wordt gewed. Hoe zou dat kunnen? Iemand een idee? Ons Max heeft deze sport in Nederland gecatapulteerd. De tribunes door heel Europa kleuren oranje. Wedden op Formule 1 is populair, maar ook ontzettend moeilijk. Deze sport is namelijk ontzettend veelzijdig. Zeker vergeleken bij bijvoorbeeld darts. Je kunt je hier helemaal in verdiepen en verliezen, maar die kennis betaalt zich ook zeker terug uit. Iets wat bij darten weer lastiger is.