Wedden op Darts

Darts, darten, pijltje werpen. Het komt allemaal op hetzelfde neer. Darten is een sport die wordt gespeeld met drie pijlen en een dartbord. Het doel van het spel is niet moeilijk te begrijpen, je werpt je drie pijlen richting het dartbord en probeert zo’n hoog mogelijk score te behalen. Waar het darten oorspronkelijk vandaan komt is niet helemaal bekent. Er gaan speculaties in de rondte dat het is ontstaan tijdens veldslagen waarbij soldaten gingen darten als tijdverdrijf. Ze gooide korte speren richting de onderkant van wijntonnen of doorgezaagde boomstammen. Met ringen werden puntenschalen aangegeven. De soldaat met de meeste punten won de ronde.

Wedden op Darts

Het wedden op darten wordt steeds populairder in Nederland. Sinds Michael Van Gerwen in bijna ieder kampioenschap als favoriet wordt gezien in de dart gekte ook in Nederland aangekomen. De meest voorkomende weddenschap bij darten is het wedden op de winnaar van een bepaald kampioenschap. Als je een weddenschap afsluit op de favoriete darter zijn de odds lager (dit levert dus minder geld op bij winst) dan wanneer je inzet op de underdog. De kans dat de favoriete darter wint zijn natuurlijk wel groter. Dit is een afweging die jij moet maken. Wij hebben alvast 4 bookmakers op een rij gezet waar je kunt wedden op dartwedstrijden.

De beste bookmakers om te wedden op darts

Dart Benodigdheden

Wat heb je allemaal nodig om een te darten?

De Baan:

Darts - BetGratis.nl

Om te beginnen heb je een ruimte nodig waar je de baan kunt aanleggen. De officiële ruimte moet minstens een lengte hebben van 4 meter, 3 meter breed en hoog zijn. Je hebt een aardige schuur nodig wil je aan deze eisen willen voldoen, thuis kan het prima met wat minder ruimte. Om het dartbord op de juiste hoogte te hangen moet de afstand tussen de bullseye en de grond precies 1,73 meter zijn. De afstand tussen de onderkant van het dartbord en de werplijn dient precies 2,37 meter te zijn. De afstand tussen de bullseye en de werplijn zal dan precies 2,93 meter zijn.

Het Dartbord:

Dartbord - BetGratis.nl

Niet onbelangrijk voor een potje darten is het dartbord. Het bord bestaat uit een aantal vlakken en ringen. De cijfers geven de waarde van de vlakken aan. De ringen dienen als verdubbelaar van de vlakken. De binnenste ring (tripple ring) levert driemaal het puntenaantal op. De buitenste ring (double ring) levert tweemaal het puntenaantal op. In het midden van het dartbord bevinden zich twee kleine ringen. De buitenste van deze twee ringen de “Bull” levert 25 punten op. De binnenste ring de “Bull’s eye” levert 50 punten op.

De Dartpijlen:

De dartpijlen, of darts, zijn de pijlen waarmee op het dartbord geworpen wordt. Een setje dartpijlen bestaat altijd uit 3 dezelfde dartpijlen. Een dart bestaat uit vier onderdelen: de flight, de shaft, de barrel en de punt.

De punt is heel simpel gezegd het uiteinde aan de voorkant van de dart. Hiermee prikt de dart zich in het dartbord.

De barrel is het onderdeel dat de werper vasthoudt. Het verbind alle onderdelen van de pijl met elkaar. De zwaarte van de pijl wordt bepaald door het gewicht van de barrel. De barrel kan naast gewicht ook variëren in lengte en breedte. Een darter kiest zijn darts dus voornamelijk op de vorm en gewicht van de barrel.

De shaft is het onderdeel achter de barrel. Deze wordt middels schroefdraad aan de barrel bevestigt en is meestal van plastic of aluminium. De lengte kan variëren. Aan de achterzijde van de shaft zitten drie of vier inkepingen waar de flight in past.

dartpijlen - BetGratis.nl

De Flight is eigenlijk een plastic vleugel die de dartpijl stabiliseert tijdens zijn vlucht naar het dartbord.  De flight heeft meest drie of vier vleugels en kan variëren in zowel de lengte als de breedte. 

TIP: Een dartwedstrijd is van maar 2 factoren afhankelijk, de darters. Voorafgaand aan een dartwedstrijd een weddenschap plaatsen lijkt in eerste instantie wellicht interessant, maar bedenk je dat een wedstrijd snel bepaald kan zijn. Om snel in te kunnen spelen op veranderingen in de wedstrijd raden wij je aan eens na te denken over live wedden. Op deze manier kun je nog weddenschappen afsluiten na de start van de wedstrijd. Zo voorkom je dat door een slechts spelende darter jij je inzet verliest.

Exclusieve bonussen

Wil je een weddenschap plaatsen op een dartwedstrijd? Neem eens een kijkje bij een van deze bookmakers. Naast dat je er kunt wedden op darts krijg je er ook nog eens een zeer riante welkomstbonus.