Wed Meesters | Sporters op Social Media

Michael van Gerwen op social media

Michael van Gerwen is niet alleen Nederlands beste darter ooit. Maar is ook een loyale en grappige teddy beer om te volgen.

Hij is pas 32 jaar, maar nu al mogelijk Nederlands beste darter ooit. Mighty Mike hoopt snel weer zijn oude vorm om te zetten in mooie prijzen. Maar hoe is Michael van Gerwen op social media?

Michael van Gerwen beter dan Raymond van Barneveld?

In het midden van de jaren ‘90 leerde Michael van Gerwen net lezen en schrijven, toen Raymond van Barneveld darten in Nederland enorm populair maakte. Barney haalde de finale van het BDO WK (Lakeside) in 1995 en won het toernooi in 1998, 1999, 2003 en 2005. Twee jaar later won Van Barneveld ook nog eens het PDC WK, waardoor hij zich vijfvoudig wereldkampioen mag noemen.

Van Gerwen speelde nooit een BDO WK, maar stapte in 2007 met Jelle Klaassen en Vincent van der Voort over naar de PDC. Daar won hij in 2014, 2017 en 2019 het WK – dus wel twee wereldtitels minder dan Van Barneveld. Maar in de afgelopen tien jaar harkte hij wel veel meer prachtige titels bij elkaar waar Barney alleen van kan dromen. 

Veel titels voor Michael van Gerwen bij PDC

Zo was er vijf keer de World Grand Prix, vijf keer de Masters, vijf keer de Premier League, drie keer de Grand Slam of Darts, zes keer de Player’s Championship Finals en ga zo maar door. Ook was Van Gerwen verantwoordelijk voor maar liefst 24 negendarters in zijn professionele carrière en staat hij bekend om zijn enorm hoge gemiddeldes. 

Maar goed, andere darters hebben zich de afgelopen jaren ook sterk verbeterd. En dan kan het voorkomen dat je twee keer een gemiddelde van 106 gooit en toch twee keer verliest. Zeker als één tegenstander Gerwyn Price heet en die gewoon een negendarter tegen jou gooit in de Premier League of Darts:

Michael van Gerwen op social media: luid maar respectvol

Het psychologische aspect is bij darten natuurlijk enorm belangrijk. Even juichen op het goede moment, iets langer je tijd nemen, maar wel altijd respect blijven tonen voor je tegenstander. Van Gerwen kan natuurlijk hard juichen en laat zich nog wel eens uit zijn concentratie halen. Maar op social media is Mighty Mike vaak vol lof over een tegenstander als die goed gegooid heeft. Vaak is hij dan ook nog hard voor zichzelf.

Teleurstellend PDC WK Darts Michael van Gerwen

Afgelopen december en januari hoopte Mighty Mike natuurlijk om voor het eerst sinds 2019 wereldkampioen te worden. Het begon nog goed met een overwinning in de tweede ronde op Chas Barstow. Maar vóór zijn derde ronde tegen Chris Dobey sloeg het noodlot toe. Van Gerwen bleek positief te hebben getest op corona, waardoor hij niet mocht spelen. Met het kerstdiner zat Van Gerwen nog knus aan tafel met Vincent van der Voort en Dirk van Duijvenbode, maar op social media was hij een keer niet schuldbewust (“Ik had er alles aan gedaan om het te vermijden”):

Maar laten we positief afsluiten. Want Michael van Gerwen post natuurlijk veel op social media over zijn prestaties, maar hij vergeet de fans nooit. Hij bedankt ze vaak en weet dat hij op ze kan rekenen, en natuurlijk onthoudt hij de leukste fans: