Wed Tips | Wedsystemen

Geschatte leestijd: 3 minuten

Wedsystemen

Elke gokker is natuurlijk altijd op zoek naar dat ene ultieme wedsysteem dat successen garandeert. Nou is er natuurlijk geen enkel systeem dat kan garanderen dat je wint, maar er zijn wel systemen die je winkansen kunnen vergroten, in theorie. Wed Meesters gaat er in dit artikel dieper op in. Met garantie tot de deur, uiteraard.

Opeenvolgende winnaars

Veel punters hebben geprobeerd om een klein bedrag om te zetten in een groot bedrag door continu winsten direct weer in te zetten op ‘zekerheidjes’. Dit werkt ongeveer als volgt: je begint met een bedrag (‘bank’) van bijvoorbeeld €50 en zet dit elke keer op een 1/10 kans voor een bepaald aantal weddenschappen, waarbij je elke keer je totale bank inzet.

Het lijkt alsof het echt jaren duurt voordat je een keer realistische returns maakt, maar zelfs na 50 winnende weddenschappen heb je al €5.869. En als het je lukt om 100 winnende bets op rij te vinden tegen1/10 dan win je meer dan €689.000!

Maar dit is een stuk lastiger dan het klinkt, zelfs als je mikt op 1/10 shots. Er verliezen meer 1/10 kansen dan je denkt, waardoor 50 1/10 kansen gecombineerd betekent dat je op cumulatieve odds van 117/1 uitkomt. Oftewel, de kans dat je dit lukt is hetzelfde als één 117/1 kans te vinden… en te winnen. ‘The math of things’, altijd lachen.

De voordelen en nadelen van systemen

Het probleem met systemen is dat er altijd genoeg onbekende factoren zijn die van invloed kunnen zijn op een systeem, zoals opstelling van het team, blessures en het weer.

Dit zijn dingen die je simpelweg nooit in een systeem kunt ‘stoppen’, omdat het geen vaste variabelen zijn. En dat maakt het lastig om een systeem gewoon blind te volgen.

Maar… wat systemen wel kunnen, waar ze wel handig voor zijn, is laten zien wat waarschijnlijke uitkomsten zijn.

Als je dat als uitgangspunt neemt, en vervolgens uit de selectie wedstrijden die daaruit overblijft je eigen selectie maakt, dan doe je vervolgens research op die specifieke wedstrijden en beslist vervolgens of je die weddenschappen ook echt wilt plaatsen.

Wedsystemen ‘op maat’

Er zijn letterlijk ontelbaar veel andere systemen van punters die vanuit hun eigen ervaring hun eigen theorieën hebben getest en ontwikkeld. Maar het is onmogelijk om die hier allemaal op te noemen.

Martingale Systeem

Het Martingale systeem is een systeem dat zijn oorsprong vindt in het edele casinospel roulette. Het Martingale systeem wordt ook wel het ‘verdubbel systeem’ genoemd, en het principe is dan ook dat elke keer dat je een weddenschap verliest, je je inzet verdubbelt.

De theorie erachter is dat je altijd één eenheid van je inzet als winst pakt, elke keer dat je een winnende bet hebt. Bij roulette wordt dit meestal gebruikt bij een inzet op rood of zwart, of even/oneven. Maar het kan dus ook worden toegepast bij sportwedden, maar alleen bij weddenschappen waar je 50% kans maakt om te winnen(!)

Er is niets mis met de theorie achter het Martingale systeem, maar in de praktijk kan je inzet in rap tempo oplopen als je een losing streak hebt, en het kan zelfs praktisch onhaalbaar zijn om het vol te houden. Ga maar na, zelfs als je initiële inzet €10 was (eenheid), dan moet je na 10 verliezende weddenschappen €10.240 inzetten. Niet een bedrag dat je zo even ophoest (zo wel, good for you natuurlijk).