Wed Meesters | Wedtips van de Week

Wedtips voor sportweddenschappen

Sportweddenschappen zijn een perfecte manier om het kijken van je favoriete sporten nog spannender te maken. Door selectiever te zijn en te weten wat je doet, zorg je voor een hogere winkans. Hieronder zetten we de beste wedtips op een rijtje, zodat je goed voorbereid de digitale arena betreedt.

Sportweddenschappen zijn een perfecte manier om het kijken van je favoriete sporten nog spannender te maken – en een extraatje te verdienen. Dat laatste is natuurlijk het doel, maar blijkt vaak lastiger dan je denkt.

Zeker in het overweldigende aanbod van veel bookmakers is het soms verleidelijk om op van alles in te zetten. Door selectiever te zijn en te weten wat je doet, zorg je voor een hogere winkans. Hieronder zetten we de beste wedtips op een rijtje, zodat je goed voorbereid de digitale arena betreedt.  

Hoe beoordeel je een wedtip?

Om een wedtip op waarde te schatten, moet je zelf ook iets afweten van een sport. Bovendien helpt het om zelf ook te weten waar je informatie vindt. Op die manier plaats je een wedtip gemakkelijk in de context van de sport en de weddenschap. De beste wedtips geven je informatie waar je anders zelf naar gezocht had moeten hebben. 

Handige tips voor sportweddenschappen

De onderstaande tips zijn misschien nieuw voor beginners, maar spelers die hun weddenschappen willen verbeteren, kunnen ongetwijfeld een opfriscursus gebruiken. Hieronder staan de beste tips voor goede inzetten op sportweddenschappen.

Doe je research

Op welke sport je ook het liefste inzet, zorg dat je nooit ongeplande inzetten plaatst. Natuurlijk kan een geweldige kans voorbij komen, maar die kansen moet je alleen grijpen als je alle details over de website weet. De beste manier om je discipline te bewaren, is door alleen van tevoren in te zetten op wedstrijden. Hierdoor vermijd je het risico dat je op het laatste moment een buitenkansje denkt te zien dat er niet is.

Focus op singles

De succesvolste gokkers vermijden gecombineerde inzetten, de acca’s. Door zorgvuldig onderzoek te doen, kiezen ze wedstrijden die betere kansen hebben dan de bookmaker heeft ingeschat. Als zo’n weddenschap gemengd wordt met andere weddenschappen, wordt de kans alleen maar groter dat het toeval net niet goed valt. Met het selecteren van meerdere inzetten spreid je je risico, maar het combineren van weddenschappen vergroot het risico juist.

Blijf gedisciplineerd

Misschien wel de grootste fout die je kunt maken, is het afwijken van je strategie. Als je je bijvoorbeeld verveelt en nog wat inzetten plaatst, kies je vanzelf voor de mindere inzetten (anders had je ze al geselecteerd). Ook het najagen van winsten na verlies is een grote fout: hierbij ga je minder kritisch denken en selecteer je alleen maar dommere inzetten op zoek naar winst. Zulke inzetten hebben vaak het tegenovergestelde effect.

Wedtip van Wed Meesters

Wed Meesters houdt het sportnieuws erg goed in de gaten en publiceert de voor jou meest interessante wedgebeurtenissen.

Wedtips per sport

Om je research te beginnen, zit je goed bij de Wed Meesters. We geven je wedtips voor de populairste sporten. Natuurlijk vind je hier de beste inzetten voor voetbal, tennis en darts, maar ook veel andere sporten worden uitgelicht. Hieronder staat een overzicht voor sporten die je bij Wed Meesters vindt.

Wed Meesters | Wedden op Voetbal
Wedtips voor voetbal

Voetbal is verreweg de populairste sport bij de meeste bookmakers. Een van de grote voordelen is dat het zeker voor Nederlandse spelers makkelijk is om op de hoogte te blijven van belangrijke competities en dat zelfs voetbalhaters genoeg weten over het spelletje om een inzet te plaatsen. Bovendien wordt voetbal eigenlijk het hele jaar door gespeeld. Lees meer over wedden op Voetbal.

Wedtips voor Formule 1

De Formule 1 krijgt de afgelopen jaren heel veel extra aandacht. Wat natuurlijk alles te maken heeft met de successen van Max Verstappen. Hierdoor is het ook voor veel spelers interessanter om in te zetten op de races.

Hoe meer je van deze sport ziet, hoe meer informatie je hebt om in te zetten op de Formule 1. In dat opzicht kunnen we je absoluut de documentaire ‘Formula 1 – Drive to Survive’ op Netflix aanraden. Na het zien van die docu kijk je met heel andere ogen naar F1 racing en begrijp je alles ook echt beter. Lees meer over wedden op Formule 1.

Wed Meesters | Wedden op Darten
Wedtips voor darts

Onze wedtips voor darts zorgen dat je ieder toernooi weet wie je in de gaten moet houden.

Darts is al jaren een van de populairste sporten bij gokkers én bookmakers, met als hoogtepunt de PDC World Darts Championship in hartje winter. Lees meer over wedden op Darts.

Wed Meesters | Wedden op Tennis
Wedden op tennis

De meeste mensen denken bij tennis aan de vier grote toernooien uit de Grand Slam: Wimbledon, Roland Garros, de US Open en de Australian Open.

Toch hebben we ook wedtips voor de kleinere toernooien, zodat het tennisseizoen loopt van februari tot november. Lees meer over wedden op Tennis.

Wed Meesters | Wedden op Basketbal
Wedden op basketbal

Bij basketbal denken de meeste mensen aan de Amerikaanse NBA, maar ook in Europa wordt op hoog niveau gebasketbald.

Zo krijg je wedtips op bijvoorbeeld de Euroleague als het basketbalseizoen in de VS stil ligt. Lees meer over wedden op Basketbal.

Wed Meesters | Wedden op Paarden
Wedden op paarden

Het inzetten op paarden stamt uit de Romeinse tijd en is nog steeds een van de grootste takken van sportweddenschappen.

Ook hier spelen statistieken een belangrijke rol met uitgebreide tabellen. We maken je graag wegwijs in de fascinerende wereld van de paardenrennen. Lees meer over wedden op Paarden.

Wed Meesters | Wedden op Handbal
Wedden op handbal

Handbal is zeker in Oost- en Noord-Europa een van de populairste sporten.

Ook voor gokkers is de snelle sport een populaire optie, met meerdere toernooien en competities die het hele jaar door gespeeld worden. Lees meer over wedden op Handbal.

Wed Meesters | Wedden op Wielrennen
Wedden op Wielrennen

Inzetten op wielrennen is voor sommige gokkers een jaarlijkse traditie. Mede door het lange seizoen met koersen op voorspelbare data is wielrennen vaak favoriet.

Doordat klassiekers soms maar één dag duren, hebben spelers alle keuze. We geven je wedtips op grote koersen als de Tour, Giro en Vuelta, maar ook kleinere rondes en koersen. Lees meer over wedden op Wielrennen.

Wedden op rugby

Rugby heeft niet alleen voor de neutrale kijker genoeg te bieden. Gokkers hebben natuurlijk de Angelsaksische landen die competities organiseren, maar ook bijvoorbeeld de Six Nations League die ieder jaar wordt gehouden.

Lees meer over wedden op Rugby.

Wed Meesters | Wedden op Cricket
Wedden op cricket

Aan de andere kant van de Noordzee (en de wereld) kun je niet om cricket heen.

Dat hoeft ook niet, want bij Wed Meesters krijg je alle informatie die je nodig hebt voor bijvoorbeeld de Indian Premier League of de legendarische The Ashes wedstrijd tussen Australië en Engeland.

Lees meer over wedden op Cricket.

Wed Meesters | Wedden op Snooker
Wedden op snooker

Net als bijvoorbeeld rugby heeft ook snooker vooral aanhang in het Verenigd Koninkrijk, maar van over de hele wereld zet je in op deze populaire biljartsport.

Met meer dan 20 toernooien die het hele jaar door gehouden worden, zijn er meer dan genoeg wedstrijden en wedtips te vinden.

Lees meer over wedden op Snooker.

Wedden op American Football
Wedden op American Football (NFL)

De NFL is naar omzet nog altijd de grootste competitie ter wereld (dus groter dan de Champions League of het WK).

Het geld dat omgaat in de sportweddenschappen is ook aanzienlijk en doordat Amerikaanse fans gek zijn op statistieken, is dit een sport waar voor de liefhebber van research veel te halen valt.

Lees meer over wedden op American Football.

Wed Meesters | Wedden op Honkbal
Wedden op honkbal

Voor gokkers die van onderzoek houden, is honkbal de sport bij uitstek. Tijdens het reguliere MLB honkbalseizoen van april tot oktober worden dagelijks meer dan tien wedstrijden gespeeld.

Belangrijker nog is de rol van statistieken, waarover zelfs een film is gemaakt (Moneyball).

Lees meer over wedden op Honkbal.

Wed Meesters | Wedden op IJshockey
Wedden op ijshockey

Net als het basketbal lijkt het ijshockey eerst een Amerikaanse sport. Van oktober tot juni zijn de meeste inzetten voor de grote Amerikaanse competitie.

Vlak echter de KHL niet uit: deze voornamelijk Russische competitie biedt uitstekende inzetmogelijkheden.

Lees meer over wedden op Ijshockey.

Wed Meesters | Wedden op Boksen
Wedden op boksen

Boksen is misschien wel de oudste sport om op in te zetten. In plaats van een regulier boksseizoen worden grote gevechten regelmatig georganiseerd.

Komt er zo’n wedstrijd voorbij, dan krijg je daar bij Wed Meesters alle informatie over.

Lees meer over wedden op Boksen.

Wed Meesters | Wedden op UFC
Wedden op UFC

UFC, of Ultimate Fighting Championship, is de grootste Mixed Martial Arts organisatie in de wereld.

MMA is een populaire vechtsport die alle andere vechtsporten combineert. De eenvoud van inzetten op UFC maakt het makkelijk om wedtips in UFC te volgen.

Lees meer over wedden op UFC.

Wed Meesters | Wedden op MMA
Wedden op MMA

MMA, or Mixed Martial Arts, is een populaire vechtsport die alle andere vechtsporten combineert. Verschillende bonden van over de hele wereld organiseren competities die gemakkelijk te volgen zijn. De eenvoud van inzetten op MMA maakt het makkelijk om wedtips in MMA te volgen.

Lees meer over wedden op UFC & MMA.

Wed Meesters | Wedden op Golf
Wedden op golf

Bookmakers bieden graag inzetten op golf. De ruim 20 toernooien die door de PGA worden aangeboden, zijn op de meeste websites beschikbaar.

Natuurlijk gaat de meeste aandacht uit naar de PGA Tour eind augustus.

Lees meer over wedden op Golf.

Wedden op motorsport

Of het nu gaat om de Formule 1, Moto GP, Indycar, 24 uur van Le Mans, 250cc races, Formule 2 of 3: wedden op racewedstrijden kun je succesvol doen wanneer je werkt met een strategie en formule.

De Wed Meesters hebben zich erin verdiept voor jou en het resultaat lees je in dit artikel. Wij discrimineren niet op voertuigen, alle racewedstrijden zijn gelijk!

Wed Meesters | Wedden op esports
Wedden op eSports

Voor beginners kunnen esports overweldigend zijn, maar met onze wedtips wordt het een stuk makkelijk om weddenschappen te plaatsen.

Een van de grote voordelen van esports is dat het bijzonder eenvoudig is om informatie en beeldmateriaal te vinden.

Lees meer over wedden op eSports.

Wedden op politiek

Politiek en wedden gaan normaal gesproken niet hand in hand, maar er zijn wel wat mogelijkheden om te wedden op politiek.

Denk aan de landelijke verkiezingen en de verkiezingen van de partijleiders. Omdat er maar een paar kandidaten zijn voor deze gebeurtenissen, is een favoriet meestal ‘short odds’.

Wedden op Schaatsen

Het schaatsseizoen is een inkoppertje en vormt voor vooral liefhebbers van wielrennen een fijne afwisseling.

Een volle schaatskalender zorgt bij Wed Meesters voor heel veel wedtips, waarbij verschillende toernooien worden belicht.

Lees meer over wedden op Schaatsen.

Schaken wedtips

Anders dan het schaatsen kent schaken geen seizoen, maar daarentegen wel allerlei inzetmogelijkheden. Naast aandacht voor natuurlijk het jaarlijkse schaaktoernooi in Wijk aan Zee heeft Wed Meesters ook oog voor andere internationale toernooien.

Veldrijden wedtips

Het koude veldrijden is niet alleen een spectaculaire sport om (warm vanaf de bank) te bekijken, maar ook om op in te zetten buiten het reguliere wielrennersseizoen. Deze sport is vooral in Nederland en België populair en de meeste toernooien vinden dan ook om de hoek plaats.

Meer Wedtips

Wed Tips | Weddenschappen kiezen

Wed Tips | Weddenschappen kiezen
Voor elke individuele sport zijn er specifieke tips en strategieën die je kunt gebruiken om de beste weddenschappen te kunnen spotten. Maar daarnaast is er ook een algemeen proces voor alle sporten als het gaat om het selecteren van de juiste weddenschappen.

Read more ...

Wed Tips | Odds & Quoteringen Vergelijken

Wed Tips | Odds & Quoteringen Vergelijken
Een odds comparison tool doet precies wat je verwacht. Odds vergelijken die bookmakers aanbieden voor elk event, zodat jij de bookmaker kan kiezen die de beste odds biedt voor het event of de markt waarin je geïnteresseerd bent en vervolgens je weddenschap kan plaatsen. Let bij gebruik van dergelijke tools wel op welke bookmakers in...

Read more ...

Wed Tips | Wedgeschiedenis bijhouden

Wed Tips | Wedgeschiedenis bijhouden
Of je nu een serieuze punter bent of iemand die elke week een beetje voor de fun weddenschappen plaatst… het is absoluut de moeite waard om je wedgeschiedenis bij te houden, en te noteren welke weddenschappen je allemaal hebt geplaatst en welke resultaten je ermee haalde (welke returns leverde ze je op?). De voordelen van...

Read more ...

Wed Tips | Wedsystemen

Wed Tips | Wedsystemen
Geschatte leestijd: 3 minuten Wedsystemen Elke gokker is natuurlijk altijd op zoek naar dat ene ultieme wedsysteem dat successen garandeert. Nou is er natuurlijk geen enkel systeem dat kan garanderen dat je wint, maar er zijn wel systemen die je winkansen kunnen vergroten, in theorie. Wed Meesters gaat er in dit artikel dieper op in....

Read more ...

Wed Tips | Weddenschappen Onderzoeken

Wed Tips | Weddenschappen Onderzoeken
De meest bruikbare wapens in het arsenaal van een gokker zijn informatie en kennis. Gokkers die de meeste informatie hebben, zullen over het algemeen het meest succesvol zijn.

Read more ...

Wed Tips | Inzet Plannen

Wed Tips | Inzet Plannen
Plan je inzet en speel met een systeem en discipline. Zo houd je de risico's onder controle en houd je overzicht.

Read more ...

Wed Tips | Spread Betting

Wed Tips | Spread Betting
Geschatte leestijd: 10 minuten Tips voor Spread Betting Ongetwijfeld heb je de term ‘spread betting’ al eens voorbij zien komen. Of hier op WedMeesters.nl, of op een forum over sportweddenschappen bijvoorbeeld. Maar wat is spread betting precies? Hoe werkt het? En waarom zou je moeten spread betten? Wed Meesters legt het voor je uit. Maar...

Read more ...

Wed Tips | Professioneel Gokken

Wed Tips | Professioneel Gokken
Naarmate je een betere gokker wordt en meer en meer winst maakt, zul je erachter komen dat het steeds lastiger voor je wordt om je weddenschappen geaccepteerd te krijgen. Bookmakers houden er niet van om te verliezen en vandaag de dag kunnen ze wanneer ze dat willen gewoon je accounts beperken, op elk moment, om...

Read more ...

Wed Tips | Layen & Exchanges

Wed Tips | Layen & Exchanges
Geschatte leestijd: 16 minuten Wat is Layen? Layen is wedden dat iets niet gebeurt. Vanwege de enorme groei in populariteit dat afgelopen jaren van exchanges zie je steeds meer gokkers die hun geluk beproeven als bookie en weddenschappen layen. Weten hoe je exchanges moet gebruiken is één ding, er het meeste uithalen is weer totaal...

Read more ...

Veelgestelde Vragen

We hebben de meest gestelde vragen van spelers over wedtips op een rij gezet.

 • Hoe kan ik succesvol zijn in wedden?

  De sleutel naar succes in sportweddenschappen is discipline. Door alleen bewust en doordacht in te zetten, voorkom je grote fouten. Natuurlijk win je nooit alles, maar door fouten te vermijden, houd je de beste kans om alleen op goede weddenschappen in te zetten. Als die discipline er eenmaal is, win je vooral door de beste wedstrijden te vinden.

 • Wat is de beste weddenschap om winst te maken?

  In sportweddenschappen zijn risico en mogelijke winst steeds vrij eerlijk verdeeld. Voor een hoge winst moet je dus meer risico nemen. De beste balans vind je door een single bet te vinden die de bookmaker verkeerd heeft ingeschat.

 • Zijn betaalde wedtips beter dan gratis wedtips?

  Wedtips zijn eigenlijk vooral waardevol als je ze in context weet te plaatsen. Niemand kan je een garantie bieden op winst. Een gratis wedtip die je zelf op waarde schat, is dus meer waard dan een betaalde tip waar je geen context bij hebt.

 • Hoe zet je in zonder te verliezen?

  Inzetten zonder verlies kan helaas niet. Wel kun je van alles doen om onnodige verliezen te beperken. In ons artikel lees je verschillende tips voor sportweddenschappen die je helpen te winnen.

 • Hoe vind ik de beste wedtips voor vandaag?

  Wed Meesters biedt altijd actuele wedtips, zodat je op elk moment de beste wedstrijden vindt.