Wedden op sport: Conference League en Europa League.

Wedtips voor sportweddenschappen

Wedtips – Handige tips voor sportwedden

Sportweddenschappen zijn een perfecte manier om het kijken van je favoriete sporten nog spannender te maken – en een extraatje te verdienen. Dat laatste is natuurlijk het doel, maar blijkt vaak lastiger dan je denkt. Zeker in het overweldigende aanbod van veel bookmakers is het soms verleidelijk om op van alles in te zetten. Door selectiever te zijn en te weten wat je doet, zorg je voor een hogere winkans. Hieronder zetten we de beste wedtips op een rijtje, zodat je goed voorbereid de digitale arena betreedt.  

De beste bookmakers voor sportweddenschappen

Handige tips voor sportweddenschappen

De onderstaande tips zijn misschien nieuw voor beginners, maar spelers die hun weddenschappen willen verbeteren, kunnen ongetwijfeld een opfriscursus gebruiken. Hieronder staan de beste tips voor goede inzetten op sportweddenschappen.

Doe je research

Op welke sport je ook het liefste inzet, zorg dat je nooit ongeplande inzetten plaatst. Natuurlijk kan een geweldige kans voorbij komen, maar die kansen moet je alleen grijpen als je alle details over de website weet. De beste manier om je discipline te bewaren, is door alleen van tevoren in te zetten op wedstrijden. Hierdoor vermijd je het risico dat je op het laatste moment een buitenkansje denkt te zien dat er niet is.

Focus op singles

De succesvolste gokkers vermijden gecombineerde inzetten, de acca’s. Door zorgvuldig onderzoek te doen, kiezen ze wedstrijden die betere kansen hebben dan de bookmaker heeft ingeschat. Als zo’n weddenschap gemengd wordt met andere weddenschappen, wordt de kans alleen maar groter dat het toeval net niet goed valt. Met het selecteren van meerdere inzetten spreid je je risico, maar het combineren van weddenschappen vergroot het risico juist.

Blijf gedisciplineerd

Misschien wel de grootste fout die je kunt maken, is het afwijken van je strategie. Als je je bijvoorbeeld verveelt en nog wat inzetten plaatst, kies je vanzelf voor de mindere inzetten (anders had je ze al geselecteerd). Ook het najagen van winsten na verlies is een grote fout: hierbij ga je minder kritisch denken en selecteer je alleen maar dommere inzetten op zoek naar winst. Zulke inzetten hebben vaak het tegenovergestelde effect.

Wedtips per sport

Om je research te beginnen, zit je goed bij de Wed Meesters. We geven je wedtips voor de populairste sporten. Natuurlijk vind je hier de beste inzetten voor voetbal, tennis en darts, maar ook veel andere sporten worden uitgelicht. Hieronder staat een overzicht voor alle sporten die je bij Wed Meesters vindt.

Voetbal wedtips

Voetbal is verreweg de populairste sport bij de meeste bookmakers. Een van de grote voordelen is dat het zeker voor Nederlandse spelers makkelijk is om op de hoogte te blijven van belangrijke competities en dat zelfs voetbalhaters genoeg weten over het spelletje om een inzet te plaatsen. Bovendien wordt voetbal eigenlijk het hele jaar door gespeeld.

Basketbal wedtips

Bij basketbal denken de meeste mensen aan de Amerikaanse NBA, maar ook in Europa wordt op hoog niveau gebasketbald. Zo krijg je wedtips op bijvoorbeeld de Euroleague als het basketbalseizoen in de VS stil ligt.

Boksen wedtips

Boksen is misschien wel de oudste sport om op in te zetten. In plaats van een regulier boksseizoen worden grote gevechten regelmatig georganiseerd. Komt er zo’n wedstrijd voorbij, dan krijg je daar bij Wed Meesters alle informatie over.

Tennis wedtips

De meeste mensen denken bij tennis aan de vier grote toernooien uit de Grand Slam: Wimbledon, Roland Garros, de US Open en de Australian Open. Toch hebben we ook wedtips voor de kleinere toernooien, zodat het tennisseizoen loopt van februari tot november.

NFL wedtips

De NFL is naar omzet nog altijd de grootste competitie ter wereld (dus groter dan de Champions League of het WK). Het geld dat omgaat in de sportweddenschappen is ook aanzienlijk en doordat Amerikaanse fans gek zijn op statistieken, is dit een sport waar voor de liefhebber van research veel te halen valt.

Darts wedtips

Onze wedtips voor darts zorgen dat je ieder toernooi weet wie je in de gaten moet houden. Darts is al jaren een van de populairste sporten bij gokkers én bookmakers, met als hoogtepunt de PDC World Darts Championship in hartje winter.

Esport wedtips

Voor beginners kunnen esports overweldigend zijn, maar met onze wedtips wordt het een stuk makkelijk om weddenschappen te plaatsen. Een van de grote voordelen van esports is dat het bijzonder eenvoudig is om informatie en beeldmateriaal te vinden.

Formule 1 wedtips

De Formule 1 krijgt de afgelopen jaren heel veel extra aandacht. Wat natuurlijk alles te maken heeft met de successen van Max Verstappen. Hierdoor is het ook voor veel spelers interessanter om in te zetten op de races. Hoe meer je van deze sport ziet, hoe meer informatie je hebt om in te zetten op de Formule 1. In dat opzicht kunnen we je absoluut de documentaire ‘Formula 1 – Drive to Survive’ op Netflix aanraden. Na het zien van die docu kijk je met heel andere ogen naar F1 racing en begrijp je alles ook echt beter.

Golf wedtips

Bookmakers bieden graag inzetten op golf. De ruim 20 toernooien die door de PGA worden aangeboden, zijn op de meeste websites beschikbaar. Natuurlijk gaat de meeste aandacht uit naar de PGA Tour eind augustus.

Handbal wedtips

Handbal is zeker in Oost- en Noord-Europa een van de populairste sporten. Ook voor gokkers is de snelle sport een populaire optie, met meerdere toernooien en competities die het hele jaar door gespeeld worden.

Paarden wedtips

Het inzetten op paarden stamt uit de Romeinse tijd en is nog steeds een van de grootste takken van sportweddenschappen. Ook hier spelen statistieken een belangrijke rol met uitgebreide tabellen. We maken je graag wegwijs in de fascinerende wereld van de paardenrennen.

IJshockey wedtips

Net als het basketbal lijkt het ijshockey eerst een Amerikaanse sport. Van oktober tot juni zijn de meeste inzetten voor de grote Amerikaanse competitie. Vlak echter de KHL niet uit: deze voornamelijk Russische competitie biedt uitstekende inzetmogelijkheden.

Cricket wedtips

Aan de andere kant van de Noordzee (en de wereld) kun je niet om cricket heen. Dat hoeft ook niet, want bij Wed Meesters krijg je alle informatie die je nodig hebt voor bijvoorbeeld de Indian Premier League of de legendarische The Ashes wedstrijd tussen Australië en Engeland.

Honkbal wedtips

Voor gokkers die van onderzoek houden, is honkbal de sport bij uitstek. Tijdens het reguliere MLB honkbalseizoen van april tot oktober worden dagelijks meer dan tien wedstrijden gespeeld. Belangrijker nog is de rol van statistieken, waarover zelfs een film is gemaakt (Moneyball).

Rugby wedtips

Rugby heeft niet alleen voor de neutrale kijker genoeg te bieden. Gokkers hebben natuurlijk de Angelsaksische landen die competities organiseren, maar ook bijvoorbeeld de Six Nations League die ieder jaar wordt gehouden.

Snooker wedtips

Net als bijvoorbeeld rugby heeft ook snooker vooral aanhang in het Verenigd Koninkrijk, maar van over de hele wereld zet je in op deze populaire biljartsport. Met meer dan 20 toernooien die het hele jaar door gehouden worden, zijn er meer dan genoeg wedstrijden en wedtips te vinden.

MMA wedtips

MMA, or Mixed Martial Arts, is een populaire vechtsport die alle andere vechtsporten combineert. Verschillende bonden van over de hele wereld organiseren competities die gemakkelijk te volgen zijn. De eenvoud van inzetten op MMA maakt het makkelijk om wedtips in MMA te volgen.

Schaatsen wedtips

Het schaatsseizoen is een inkoppertje en vormt voor vooral liefhebbers van wielrennen een fijne afwisseling. Een volle schaatskalender zorgt bij Wed Meesters voor heel veel wedtips, waarbij verschillende toernooien worden belicht.

Schaken wedtips

Anders dan het schaatsen kent schaken geen seizoen, maar daarentegen wel allerlei inzetmogelijkheden. Naast aandacht voor natuurlijk het jaarlijkse schaaktoernooi in Wijk aan Zee heeft Wed Meesters ook oog voor andere internationale toernooien.

Veldrijden wedtips

Het koude veldrijden is niet alleen een spectaculaire sport om (warm vanaf de bank) te bekijken, maar ook om op in te zetten buiten het reguliere wielrennersseizoen. Deze sport is vooral in Nederland en België populair en de meeste toernooien vinden dan ook om de hoek plaats.

Wielrennen wedtips

Inzetten op wielrennen is voor sommige gokkers een jaarlijkse traditie. Mede door het lange seizoen met koersen op voorspelbare data is wielrennen vaak favoriet. Doordat klassiekers soms maar één dag duren, hebben spelers alle keuze. We geven je wedtips op grote koersen als de Tour, Giro en Vuelta, maar ook kleinere rondes en koersen.

Hoe beoordeel je een wedtip?

Om een wedtip op waarde te schatten, moet je zelf ook iets afweten van een sport. Bovendien helpt het om zelf ook te weten waar je informatie vindt. Op die manier plaats je een wedtip gemakkelijk in de context van de sport en de weddenschap. De beste wedtips geven je informatie waar je anders zelf naar gezocht had moeten hebben. 

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik succesvol zijn in wedden?

De sleutel naar succes in sportweddenschappen is discipline. Door alleen bewust en doordacht in te zetten, voorkom je grote fouten. Natuurlijk win je nooit alles, maar door fouten te vermijden, houd je de beste kans om alleen op goede weddenschappen in te zetten. Als die discipline er eenmaal is, win je vooral door de beste wedstrijden te vinden. 

Wat is de beste weddenschap om winst te maken?

In sportweddenschappen zijn risico en mogelijke winst steeds vrij eerlijk verdeeld. Voor een hoge winst moet je dus meer risico nemen. De beste balans vind je door een single bet te vinden die de bookmaker verkeerd heeft ingeschat. 

Zijn betaalde wedtips beter dan gratis wedtips?

Wedtips zijn eigenlijk vooral waardevol als je ze in context weet te plaatsen. Niemand kan je een garantie bieden op winst. Een gratis wedtip die je zelf op waarde schat, is dus meer waard dan een betaalde tip waar je geen context bij hebt. 

Hoe zet je in zonder te verliezen?

Inzetten zonder verlies kan helaas niet. Wel kun je van alles doen om onnodige verliezen te beperken. In ons artikel lees je verschillende tips voor sportweddenschappen die je helpen te winnen. 

Hoe vind ik de beste wedtips voor vandaag?

Wed Meesters biedt altijd actuele wedtips, zodat je op elk moment de beste wedstrijden vindt.