Wed Meesters | Weddenschappen Kiezen

Wed Tips | Weddenschappen kiezen

Voor elke individuele sport zijn er specifieke tips en strategieën die je kunt gebruiken om de beste weddenschappen te kunnen spotten. Maar daarnaast is er ook een algemeen proces voor alle sporten als het gaat om het selecteren van de juiste weddenschappen.

Hoe kies je de juiste weddenschappen?

Voor elke individuele sport zijn er specifieke tips en strategieën die je kunt gebruiken om de beste weddenschappen te kunnen spotten. Maar daarnaast is er ook een algemeen proces voor alle sporten als het gaat om het selecteren van de juiste weddenschappen. Als beginner moet dat dan ook je startpunt zijn, voordat je je gaat verdiepen in slimme wedtips voor je favoriete sport. Doorloop je niet deze ‘beginnersstappen’, dan is het ook niet erg waarschijnlijk dat je ooit winst gaat maken.

Eigenlijk geldt hetzelfde voor succesvolle teams of sporters. Die beginnen ook niet zonder een goede tactiek aan een wedstrijd!

Research

Om de juiste weddenschappen te kunnen kiezen is het van belang om eerst wat research te doen. Dit klink misschien saai, maar het is de enige manier om goede weddenschappen te vinden – als je niet een supertip krijgt van iemand anders. Bovendien is dit – het verzamelen van essentiële informatie – vaak juist één van de leukste onderdelen van online sportwedden.

Waar haal je je informatie vandaan?

  • Gebruik het internet (duh) – er is een schat aan informatie beschikbaar waar je gebruik van kunt maken.
  • Waar vind je de beste sites voor sportinformatie? Gewoon slim Googlen. Je wilt de beste odds, statistieken, data, historie, etc. Dus zoek daar gewoon op. . En vergeet ook niet op forums te kijken van sites voor sportwedden.
  • Evalueer de informatie die je hebt gevonden. Vaak is dit een lijst met te spelen wedstrijden. Van daaruit kun je weer een stap verder gaan. Kies je favoriete wedstrijd en kijk vervolgens wat de eerdere resultaten tussen de twee teams waren, en zo verder.
  • Bedenk over welke onderdelen van de sport je het meeste weet (eerdere uitslagen, blessures, tactiek) en hoe je zo een voordeel kunt hebben ten opzichte van de bookmakers. Als je iets weet dat de bookmakers niet weten, dan heb je altijd een voordeel.

Statistieken

Research bestaat ook uit het verzamelen van statistieken in welke vorm dan ook. Elk eerder resultaat dat je bijvoorbeeld zoekt, is een statistiek. Natuurlijk zijn resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst, het blijven uiteindelijk statistieken. Maar het kan wel goed helpen bij het inschatten van je kansen.

Met de statistieken in de hand kies je de uitslagen van wedstrijden waarbij je vrij zeker bent van je winst. Als je niet zeker bent van een bepaalde wedstrijd of race, vergeet deze dan en kies gewoon een andere. Het is al moeilijk genoeg om te winnen met weddenschappen waar je behoorlijk zeker van bent.

Een bet plaatsen op een wedstrijd waarover je twijfelt of in een sport waar je niet veel van af weet zorgt er voor dat je account snel op nul staat. En je speelt natuurlijk niet alleen voor de spanning, maar ook om te winnen.

Andere markten

Vergeet ook niet te kijken naar mogelijkheden in andere markten. Zodra je meer ervaring krijgt met gokken weet je op een gegeven moment binnen welke markten je de meeste kans op winst hebt. Probeer zeker in het begin meerdere markten uit om te zien hoe dit uitpakt voor je. Wellicht vind je hier ook succes en winst. En misschien wel op gebieden die je vooraf nooit had kunnen bedenken!

Als je dus graag gokt op voetbalwedstrijden, kijk dan niet alleen naar welk team de wedstrijd wint. Kijk bijvoorbeeld ook naar in welke wedstrijd er niet wordt gescoord, bij welke wedstrijd er veel wordt gescoord, wanneer in de wedstrijd de doelpunten vallen en wie de doelpuntenmakers zijn. Er valt op veel meer gebieden geld te winnen dan alleen met simpel ‘winst, verlies of gelijkspel’.

Winkansen

Zodra je een shortlist hebt met weddenschappen waar je denkt kans mee te maken, moet je beslissen welke je definitief gaat kiezen.

Je doet dit door te kijken naar de odds (de ‘winkansen’) op de verschillende weddenschappen en of deze winkansen in overeenstemming zijn met de kans dat het een winnende bet is. Gokken op de meest waarschijnlijke winnaar is niet altijd de meest logische keuze, omdat de winst met een dergelijke weddenschap vrij laag is. Je moet in dat geval echt enorm vaak ‘raak schieten’ om uiteindelijk winst te kunnen maken.

Zodra de winkansen lager zijn, is de winst bij een juiste uitkomst dus juist hoger. Het kiezen van de juiste winkansen levert uiteindelijk dus meer op. Het gaat er dus om dat je de weddenschappen leert kiezen die de meeste waarde vertegenwoordigen.

De balans vinden tussen je winkansen en hoeveel je krijgt uitbetaalt als je het goed hebt.
Doorkruis op je shortlist dus alle weddenschappen waarbij de winkansen niet in verhouding staan tot de winst en je houdt de beste weddenschappen over. Lees hiervoor ook ons artikel over ‘Value Betten’.

Leerproces

Echt structureel winst maken met sportwedden is lang niet altijd makkelijk, en je moet dan ook leren van zowel je fouten als je successen. Als je er achter komt dat je binnen bepaalde markten of events meer wint dat in andere, focus je dan op deze om dit zoveel mogelijk uit te buiten. Hoe meer je leert als je bij elke weddenschap het proces doorloopt dat we hierboven hebben beschreven, hoe meer geld je uiteindelijk zult gaan winnen.