Wed Meesters | Bookmaker Bonus | Stortingsvrije Bonus

Stortingsvrije Bonus | Bonus

De Stortingsvrije Bonus of No Deposit Bonus is een bookmaker bonus die je niet wil missen! Maar voor je hier van kan profiteren is het handig als je alle ins & outs kent. Daarom heeft Wed Meesters het hoe-wat-waar-waarom voor je op een rij gezet. Na het lezen zal de Stortingsvrije Bonus geen geheimen meer voor je hebben...

Een Stortingsvrije Bonus / No Deposit Bonus voelt altijd als de heilige graal van bookmaker bonussen. Niet zo gek ook, want je krijgt de kans om zonder risico op je favoriete sport te wedden. Zonder zelf geld in te leggen. Dat hoef je de gemiddelde Nederlanders geen twee keer te zeggen. 

Uiteraard is dit een iets te simpele weergave van de werkelijkheid. Dat wil zeggen, ook een Stortingsvrije Bonus komt doorgaans met een aantal voorwaarden. Daarnaast zijn er verschillende soorten Stortingsvrije Bonussen – elk met hun eigen ‘regels’, zogezegd.

Wed Meesters zet alle feiten voor je op een rij. Zodat je elke Stortingsvrije Bonus op waarde kan schatten en ze vol benut. Fraaier gezegd, wij zijn de Wim Jonk voor jouw Dennis Bergkamp. Wie te jong is voor deze analogie kan hier z’n kennis oppoetsen.

Wat is een Stortingsvrije Bonus voor Sportweddenschappen?

Een Stortingsvrije Bonus, of No Deposit Bonus, is een manier om een Bookmaker gratis uit te proberen. Waarschijnlijk heb je weleens in een winkelcentrum zo’n klein blikje in je handen geduwd gekregen. Met daarin de nieuwste smaak van een frisdrankmerk. 

De Stortingsvrije Bonus is dat blikje. 

Een sympathieke en laagdrempelige manier om kennis te maken met een bookmaker. Waarbij je niets te verliezen hebt, hooguit iets te winnen. Je zet tenslotte geen euro van je eigen geld in.

Het grootste verschil tussen een No Deposit Bonus en een Risk-Free Bet is dan ook de storting. Bij de laatste is over het algemeen een storting vereist. Bij de Stortingsvrije Bonus logischerwijs niet (er valt iets te zeggen voor extreem duidelijke benamingen). 

Waarom bieden Bookmakers deze Bonus aan?

Om die vraag te beantwoorden kunnen we het blikje er weer bijhalen. De frisdrank producent hoopt dat de inhoud van het blikje bevalt en je deze smaak de volgende keer zelf koopt. Bookmakers hopen dat jouw ervaring op hun sportsbook bevalt. En je besluit vaker een weddenschap bij ze te plaatsen. De volgende keer alleen wel van je eigen geld natuurlijk.

Dat gezegd hebbende, vaak zit de No Deposit Bonus zo in elkaar dat een tweede bezoek gegarandeerd is. Tenminste, als je je eventuele winsten wil kunnen cashen. We leggen uit hoe dat zit.

Stortingsvrije Bonus / No Deposit Bonus – Hoe werkt het?  

Het gros van de Stortingsvrije bonussen is bedoeld om nieuwe spelers aan te trekken. Het is een snelle en simpel manier om je bankroll te spekken. En maakt het laagdrempelig om daadwerkelijk een sportweddenschap te plaatsen. Zoals dit met elke bonus het geval is. De Stortingsvrije Bonus is in veel gevallen een Free Bet van bijvoorbeeld €5, €10 of €20. Hoewel je die laatste niet vaak zal tegenkomen. Hoe werkt een dergelijke No Deposit Bonus in een notendop? 

 1. Registreer je account bij de bookmaker met de Stortingsvrije Bonus
 2. Kies een sportevenement waarop je wil wedden
 3. Doe onderzoek naar de odds en het evenement (Teams, Spelers, Competitie, etc.)
 4. Plaats je bet (ter hoogte van de Stortingsvrije Bonus)

Waar moet je op letten NA het inzetten van je Stortingsvrije Bonus?

Wat ook voor elke bonus geldt is dat er altijd voorwaarden gelden. Dat is in dit geval niet anders. Dus is het belangrijk dat je je daarvan bewust bent. En zorgt dat je de voorwaarden kent en begrijpt.

Het is verleiding bij een No Deposit Bonus te denken dat je even gratis een bet plaatst, je winsten opstrijkt en de kroeg in gaat om erop te proosten. Maar je begrijpt dat het zo niet werkt. Vaak kun je eventuele winsten niet direct opnemen. En ben je gebonden aan andere zaken zoals rondspeelvoorwaarden. 

Dat houdt in dat je eerst een bepaald bedrag moet hebben ingezet, vóór je winsten kan opnemen. Het kan ook om een x-aantal bets gaan. Dit moet in principe ook binnen een bepaalde periode. We zetten alle voorwaarden verderop voor je op een rij. Laten we eerst eens kijken waarmee bookmakers je allemaal kunnen verrassen.

Welke soorten Stortingsvrije Bonussen zijn er?

Het brede aanbod van bonussen kan soms wat overweldigend zijn. Zeker als je net komt kijken in de wereld van sportwedden. Daarom is het belangrijk dat je goed begrijpt hoe verschillende bonussen werken. Of dat nou een Welkomstbonus, Free Bet, Odds Boost, Cashback of Stortingsvrije Bonus is. Je kunt er tenslotte pas echt het meeste uithalen als je ze snapt. 

We zetten de meest voorkomende No Deposit Bonussen voor je op een rij.

Free Bets

De meest toegankelijke en eenvoudig te begrijpen Stortingsvrije Bonus. Leent zich dus perfect als voorproefje. Zoals we eerder melden betreft het vaak een bescheiden Free Bet van bijvoorbeeld €5. Interessant genoeg voor de speler. En de bookmaker kan zich er geen buil aan vallen. Dit type No Deposit Bonus Free Bet is bedoeld om nieuwe spelers aan te trekken.

Aan bestaande spelers wordt ook gedacht. Om ervoor te zorgen dat ze bij de bookmaker blijven wedden, wordt ook aan hen Stortingsvrije Bonus Free Bets uitgedeeld. Vaak als onderdeel van terugkerende promoties. 

Free Cash Bonus

Een Gratis Geld Bonus? Bestaat dat? Jazeker. Maar… In Nederland kom je ze nog niet tegen. Dit hangt samen met de strenge regels die zijn opgesteld door de Kansspelautoriteit. Dit alles in het kader van Verantwoord Spelen. Een Free Cash Bonus is namelijk wel heel aantrekkelijk. En zou daarmee in potentie te makkelijk mensen kunnen overhalen te gaan gokken. 

Een Free Cash Bonus werkt namelijk als volgt. Je registreert je account en de bookmaker stort een bedrag op je account. Dat zijn vaak forse bedragen die zomaar tussen de €500 – €1000 kunnen liggen. Uiteraard hangen ook hier voorwaarden aan. Zo zal het hele bonusbedrag sowieso eerst ingezet moeten zijn voordat het überhaupt echt vrij komt.

Voor wie zijn Stortingsvrije Bonussen bedoeld?

De meeste Stortingsvrije Bonussen worden door bookmakers ingezet voor vers bloed. Dat kunnen nieuwe spelers in het algemeen zijn. Maar ook nieuwe spelers voor hun mobiele app. Of zelfs spelers die nog nooit eerder op sport hebben gewed.

Met deze promotie kun je een sportsbook website of app uitproberen zonder dat je ergens aan vast zit. Je hebt hooguit een geregistreerd account waar je nooit meer iets mee doet. Dat de No Deposit Bonus zo vrijblijvend is, is wat het zo aantrekkelijk maakt voor recreatieve of onervaren sportwedders. Je probeert het een keertje uit. Maar kan je geld in je zak houden. En hoeft je ook niet druk te maken over fondsen van je bank naar de bookmaker te krijgen.

Houden ervaren spelers van Stortingsvrije Bonussen?

Ervaren spelers zijn al gewend aan geld storten en wedden met hun eigen geld. Die zullen dan ook liever gaan voor een Risk-Free Bet, Matched Bet Bonus of Stortingsbonus. Hoewel deze bonussen een storting vereisen, is de beloning vaak veel groter. Daar staan tegelijkertijd wel weer hogere rondspeelvoorwaarden tegenover. 

Stortingsvrije Bonus / No Deposit Bonus – Voorwaarden

Je hebt in onze No Deposit Bonus Guide al meerdere voorwaarden langs zien komen. Handig om de belangrijkste nog even op een rijtje te zetten. Houd er rekening mee dat elke bookmaker zijn eigen specifieke voorwaarden kan hanteren. Of dezelfde voorwaarden maar dan net even anders ingevuld. Je begrijpt waar we heen willen: zorg dat je de kleine lettertjes leest voordat je erop ingaat. 

Registratie

Een inkopper, maar goed om te vermelden dat dit de basisvereiste is. Je moet je aanmelden bij de bookmaker om aanspraak te kunnen maken op de Stortingsvrije Bonus. Houd er rekening mee dat dit verder gaat dan naam en e-mail adres. Je zult je ook moeten identificeren met officiële documenten. Zo kan ook gecheckt worden of je niet geregistreerd staat bij CRUKS.

Inzetten

Of het nu een Free Bet of Cash Bonus is, je moet deze volledig inzetten voordat de bonus opneembaar is. 

Rondspelen

Er kunnen rondspeelvoorwaarden aan de Stortingsvrije Bonus zitten. Dat betekent dat je het bonusbedrag een aantal keer moet hebben ingezet. 

Minimale Odds

Let er goed op of er ook minimale odds gelden voor de weddenschap. Zijn deze gesteld op 1.50 en jij zet in op winst van Ajax voor 1.20, dan telt de bet dus niet. Dergelijke minimale odds gelden doorgaans ook voor de rondspeelvoorwaarden.

Alleen Bepaalde Sporten

De No Deposit Bonus kan alleen gelden voor bepaalde sporten. Dan kun je deze alleen inzetten op een weddenschap voor Voetbal, Darts, Tennis of Formule 1 bijvoorbeeld.

Beperkte Geldigheid

Zoals voor de meeste bonussen geldt is ook de Stortingsvrije Bonus niet oneindig geldig. Let er dus op dat je er op tijd gebruik van maakt.

Voordeel en Nadelen No Deposit Bonus

De Stortingsvrije Bonus is een mooi concept. En als je ze tegenkomt is het doorgaans zonde ze te laten liggen. Maar zoals voor elke bonus geldt, er zitten voor- en nadelen aan. We lopen ze nog een keertje langs.

Voordelen 

 • Geen storting vereist
 • Kans om zonder enige risico geld te winnen
 • Perfecte manier om gratis en risicoloos te ontdekken hoe sportwedden is
 • Eventuele rondspeelvoorwaarden zijn vaak lager dan bij andere bonussen

Nadelen

 • Kleinere bonusbedragen (meestal tussen de €5 – €20)
 • Er is vaak een ‘wachtperiode’ voordat je winsten kunt uitkeren
 • Je komt de Stortingsvrije Bonus niet zo vaak (meer) tegen