Bonus – Bookmaker bonus voor sportweddenschappen

Bookmakers willen allemaal dat jij je bets bij hun plaatst en strijden met elkaar om ervoor te zorgen dat je voor ze kiest. Simpelweg een inschrijfbonus aanbieden is vandaag de dag dan ook niet genoeg meer om echte gokkers terug te laten komen.

Dit houdt in dat de Bookmakers regelmatig nieuwe promoties moeten verzinnen om aantrekkelijk te blijven. En dat is goed nieuws voor jou als gokker. Dit kan namelijk betekenen dat je meer bonusgeld krijgt om mee te gokken, betere winkansen krijgt geboden of zelfs geld terug krijgt bij verlies.

Om ervoor te zorgen dat je precies weet welk soort promoties er allemaal zijn en waar je op moet letten, heeft Wed Meesters een handig overzicht voor je met de aanbiedingen en promoties die je het meeste tegenkomt bij bookmakers.

Nieuwste Promoties

Inschrijf of Signup Bonus

Om bij een bookmaker te kunnen spelen moet je je natuurlijk eerst inschrijven. Om dit te stimuleren handteren bijna alle bookmakers de inschrijfbonus.


Claim Bonus

Lees Review

Claim Bonus

Lees Review

Claim Bonus

Lees Review

Loyalty Bonus

Sommige Bookmakers geven wekelijks of maandelijks een kleine Free Bet weg (een gratis weddenschap dus) omdat je een loyale klant bent (meestal gebaseerd op een bepaalde hoeveelheid bets die elke week geplaatst worden of een bepaalde hoogte van inzet).

Niet alle klanten van een Bookmaker krijgen dezelfde hoeveelheid bonus – sommige ontvangen ook niets – maar als je één van de gelukkigen bent kan het erg welkom zijn en er vaak voor zorgen dat je niet extra geld hoeft te storten op je account.

Stortingsbonus (Deposit Bonus)

Als er een groot event aankomt (WK voetbal of Wimbledon bijvoorbeeld) willen bookmakers nog weleens met een stortingsbonus komen om er zo voor te zorgen dat iedereen meer geld stort dan normaal.

Dit werkt hetzelfde als een 1e Stortingsbonus voor nieuwe spelers, hoewel het bonuspercentage (de hoeveelheid geld die ‘gematched’ wordt) vaak lager is dan bij de aanbieding voor een nieuw account. Denk bijvoorbeeld aan een 25% stortingsbonus tot €100 ten opzichte van een 100% stortingsbonus tot €100. Ook is het waarschijnlijk dat je deze bonus vaker moet inzetten om vrij te spelen en op te kunnen nemen.

In Running Free Bet

Bookmakers willen natuurlijk dat hun klanten ook op nieuwe dingen gaan wedden (andere sporten, andere markten), waardoor je promoties kunt tegenkomen zoals een ‘In Running Free Bet’. ‘In-running’ betekent betten op een wedstrijd die al bezig is – bijvoorbeeld op wie het volgende doelpunt scoort.

Bij een ‘In Running Free Bet’ moet je bijvoorbeeld denken aan een weddenschap die je voor aanvang van de wedstrijd kunt plaatsen, waarbij je je inzet als Free Bet krijgt (tot een vastgesteld maximum) voor een elke ‘in running markt’ voor die wedstrijd.

Dus stel dat je een Champions League wedstrijd kiest en €10 inzet op de winnaar, dan zou je €10 krijgen die je als gratis bet kunt inzetten tijdens de wedstrijd (team dat de volgende goal scoort, of welk team de 2e helft wint, etc.). De bookmakers hopen natuurlijk dat je ‘in-running’ betten (of ‘in-play betten’, of ‘live betten’) zo leuk vindt, dat je het blijft doen.

Wed Meesters kan uit ervaring zeggen dat live betten voor heel veel extra spanning zorgt en zo een unieke dynamiek aan een sportwedstrijd toevoegt! Waarmee we overigens niet willen zeggen dat je blind moet gaan inzetten tijdens wedstrijden, ook hier geldt dat je je bets slim moet kiezen. Maar als je een ‘In Running Free Bet’ krijgt, maak hier dan natuurlijk altijd gebruik van. Als je hier meer over wilt weten, lees dan zeker ook even ons artikel ‘De Basisbeginselen van In Running Betten’.

Bonus Free Bet

Soms worden winnende bets beloond met gratis bets, meestal voor dezelfde inzet als de voorgaande winnende bet.
Een populaire aanbieding van een bepaalde Bookmaker in de UK de afgelopen jaren was bijvoorbeeld de zogenaamde Channel 4/1 free bet aanbieding bij paardenrennen. Gokkers die inzetten op een winnaar met odds van 4/1 of meer in een race die word uitgezonden op Channel 4 ontvangen een gratis bet voor dezelfde inzet op de volgende Channel 4 race. Dit soort aanbiedingen kan soms worden vergelijkbaar worden toegepast op andere sporten en is een populaire manier voor Bookmakers om meer bets te krijgen op een event.

Enhanced Wins (verhoogde winsten)

Een soortgelijk aanbod als die hierboven is als Bookmakers de winst op sommige weddenschappen verhogen als jouw keuze het veel beter doet dan verwacht. Een voorbeeld hier van is het verdubbelen van de winst als jouw eerste doelpuntenmaker inderdaad als eerste scoort en het daarna nogmaals zou doen in dezelfde wedstrijd. Of bij paardenrennen kunnen de winsten een boost krijgen als het paard wint met een bepaalde voorsprong. Deze ‘enhanced wins’ zijn meestal bepaald niet lullig, dus het loont om hier naar uit te kijken!

Moneyback Specials (geld terug)

Veel Bookmakers maken inmiddels gebruik van de succesvolle Moneyback Specials, waarbij je – tadaa – geld terug krijgt als je verliest.

Bij een moneyback special is het doorgaans zo dat een gokker een normale inzet doet tegen de normale winkansen, waarbij bij verlies de inzet teruggestort als een bepaalde gebeurtenis zich voordoet. Bij voetbal kan dit bijvoorbeeld het geval zijn als een bepaalde speler scoort of als er een rode kaart is of iets dergelijks. Bij paardenrennen krijg je bijvoorbeeld de inzet terug als een bepaald paard de race wint. Deze aanbiedingen zijn bijzonder populair tijdens grote sportevenementen dus die zul je zeker vaak gaan tegenkomen. Wel is het zo dat ze alleen gelden voor bepaalde bets of markten, dus lees altijd eerst even goed de voorwaarden als je besluit zo’n weddenschap te plaatsen.

Doorlopende Refund Aanbiedingen

Sommige Bookmakers bieden de Moneyback specials aan op regelmatige basis en laten het gelden voor alle wedstrijden of races voor een bepaalde sport. Een voorbeeld hiervan is het terugstorten van de inzet als een voetbalwedstrijd eindigt in een 0-0 stand, of bij paardenrennen het terugstorten van de inzet als jouw paard ten val komt. Vaak zie je dat bij deze doorlopende acties de winkansen ook iets lager zijn dan het marktgemiddelde, maar zelfs tegen lagere winkansen kan het lucratief zijn om hier op in te zetten, omdat je een grote kans hebt dat je je geld terugkrijgt.

Enhanced Odds (Verbeterde kansen)

Soms willen Bookmakers koste wat kost de beste odds bieden binnen de markt voor bepaalde wedstrijden of races. Daarnaast kan het zo zijn dat ze voor een bepaalde wedstrijd of markt (1e goalscorer bijvoorbeeld) de odds een boost geven. En als jouw voorspelling ook de juiste blijkt te zijn, win je dus meer voor dezelfde weddenschap.

Mobiele Bonus bookmakers

Omdat Bookmakers natuurlijk willen dat hun klanten ook gaan wedden via hun smartphone komen ze vaak met aantrekkelijke aanbiedingen om een bet te plaatsen via hun mobiele app. Deze bonus kan ieder van bovengenoemde promoties zijn maar hebben vaak een hogere beloning. Kortom, wie slim is speelt ook met z’n smartphone en profiteert hiervan.

En wie nog slimmer is opent natuurlijk accounts bij meerdere bookmakers, zodat je profiteert van meerdere bonussen! Iets wat je trouwens sowieso moet doen, en niet alleen vanwege mobiele bonussen. Elke promotie die ervoor zorgt dat jij zoveel mogelijk geld in je account(s) krijgt, is meer dan welkom.