Keurmerk Betrouwbare Bookmaker Informatie

Benieuwd wat een keurmerk betekent voor ons als affiliate en jou als speler? Zeker weten dat je goede wedtips krijgt bij bookmakers met de juiste papieren, maar er is meer..

Geschatte leestijd: 6 minuten

Het kan niemand zijn ontgaan. De Wet Kansspelen op afstand, die in oktober 2021 van kracht is, heeft gezorgd voor een wildgroei van websites onebtrouwbare en betrouwbare bookmaker informatie, wedtips en promoties. Dat is mooi, maar je komt ook direct voor de vraag te staan: welke tips moet je vertrouwen? Met 300.000 zoekresultaten op de zoekopdracht ‘wedtips’ ben je een knappe jongen als je weet welke tip voor jou van toepassing is. Het risico is dat je op een site komt waarvan de beheerder niet weet wat die doet, of erger nog: je stuurt naar illegale bookmakers. Met alle gevolgen van dien.

Om dit probleem te tackelen heeft de branche een keurmerk in het leven geroepen. Het zogenoemde Keurmerk Verantwoorde Affiliates. In dit artikel vertellen we je alles over dit keurmerk. Waarom het zo belangrijk is, waar je aan moet voldoen wil je dit keurmerk bemachtigen en hoe het keurmerk jou kan helpen in een succesvolle wed strategie. We willen overigens niet beweren dat iedere site zonder dit keurmerk per definitie onbetrouwbaar is. Het keurmerk is een van de pijlers waarop je een website moet beoordelen, maar wel een goede pijler.

Waarom een keurmerk voor bookmaker affiliates?

Zonder al teveel in details te treden willen je een beeld geven van de bookmaker-markt in Nederland. Om bookmaker te worden met een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit ben je wel even zoet. Je product of platform moet voldoen aan regels voor veiligheid, privacy, verantwoord spelen, verantwoord adverteren en eerlijke odds en bonussen voor spelers. In andere woorden, niet iedereen kan op z’n zolderkamer de volgende Betcity beginnen. En dat is maar goed ook. Want we hebben voor de wetswijziging gezien dat veel Nederlandse spelers hun geld niet kregen bij buitenlandse aanbieders. Simpelweg omdat ze geen rechtsbescherming hadden. Bij wie ga je klagen als je eigenlijk illegaal aan het gokken bent?

Mooi dus dat de toelatingseisen voor vergunningen zo streng zijn. En waarom zou je niet even streng zijn voor de websites rondom die bookmakers? Websites die je vertellen waar je kunt gokken, waar de beste bonussen zijn en welke wedstrijden de moeite waard zijn om op in te zetten? Deze websites noem je ‘affiliates’. Deze affiliates zijn onafhankelijk en objectief (dat zou tenminste moeten), maar krijgen wel een kleine commissie als een bezoeker via hen bij een bookmaker gaan wedden. Een affiliate hangt dus tussen reclame en informeren in. Een balans die je moet bewaken, want neig je teveel naar de reclame dan staan de verkeerde belangen voorop. Daarom is er dus een keurmerk nodig.

Keurmerk Verantwoorde Affiliates

Het Keurmerk Verantwoorde Affiliates heeft een paar voordelen voor de bezoeker. Je mag er vanuit gaan dat je alleen informatie vindt en wordt doorverwezen naar een bookmaker met de benodigde licenties. De ‘gedragscode’ waarop het keurmerk wordt gegeven is een interpretatie van de geldende wet- en regelgeving, op een wijze die toepasselijk is voor de algemene werkwijze van affiliates. Het keurmerk werkt volgens een ‘per website’ principe. Dat wil zeggen dat iedere website afzonderlijk beoordeeld wordt voor het een keurmerk ontvangt.

Wat betekent ons keurmerk voor jou?

Fijn dat wij ons op de borst kunnen kloppen vanwege een keurmerk, maar wat heb jij eraan? Nou, een boel. Ten eerste mag je er zeker van zijn dat er op onze site alleen verwijzingen zijn naar betrouwbare bookmakers met de juiste vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit. Je mag er vanuit gaan dat we je nooit zouden adviseren ergens te spelen waar je een risico loopt op een boete of oneerlijk verlies van inleg. Dit heeft overigens niet per se alles met een keurmerk te maken, dit zou iedereen moeten adviseren. Spelen zonder rechtsbescherming is echt een slecht idee. 

Onze content gaat over betrouwbare bookmaker informatie. Dat betekent niet alleen dat we vertellen hoe je meer kunt winnen of minder verliezen, maar ook dat we je duidelijk vertellen wanneer het een goed idee is om niet te gokken. Want gokken met geld dat je niet kunt missen is altijd een slechte gok. Gokken is vermaak, geen noodzaak. En gokken is ook geen oplossing voor geldproblemen. Gok dus met mate, want je kunt meer verliezen dan alleen geld. Je vrienden zijn echt niet blij met je als je iedere avond voor je pc zit.

Betrouwbare bookmaker informatie

Wed Meesters is niet van gisteren. Wij geven al betrouwbare bookmaker informatie sinds 2013, ver voor het ingaan van de nieuwe wet. We komen niet uit een ei en kunnen Nederlanders die net zijn begonnen met wedden flink wat waardevolle informatie geven. En dat doen we dan ook. We zijn transparant en zonder vooroordeel, zo weet je zeker dat je objectieve informatie leest. Twijfel je bij een artikel? Of zie je het anders? Neem vooral contact met ons op! We staan open voor feedback en verbetering. Alleen samen kun je meer winnen met sportweddenschappen. Dat is onze filosofie.

Alle informatie op één plek. Dat is wat wij bieden aan spelers. Een soort Google voor sportweddenschappen. Natuurlijk kun je ook zelf op zoek naar alle actuele promoties. Maar die tijd kun je ook nuttig besteden, een simpele blik op Wed Meesters en je bent direct weer bij. Maak een keuze voor een bookmaker op basis van een uitgebreide review, die voorbij gaat aan alleen een leuke reclame en bonus. Wij vertellen je alles over het aanbod, de odds, betaalmethoden en klantenservice.

Voorkom verslaving

Gokken kan voor sommige personen uitlopen op een verslaving. Wed Meesters moet balanceren in promoten en waarschuwen. Voor een overgroot deel van de spelers zijn sportweddenschappen een ontspannen tijdverdrijf, maar voor een klein percentage wordt gokken dwangmatig. Hetzelfde eigenlijk als het geldt voor alcohol, party drugs en veel eten. Zolang je kan matigen heb je er plezier van, maar dat is niet voor iedereen even makkelijk. Dit kan verschillende oorzaken hebben en daar heeft niemand schuld aan.

De gevolgen van een gokverslaving gaan verder dan alleen een lege bankrekening. Denk aan sociaal isolement, vermoeidheid en stress. Gezondheidsproblemen dus. Ook al krijg je, zoals bij alcohol, niks slechts binnen. Een verslaving kun je het beste tackelen door hem voor te zijn. Dit doe je op onze verantwoord spelen pagina. Hier vind je een vragenlijst die je jezelf elke paar maanden kunt stellen. Beantwoord de vragen eerlijk en kijk goed naar de uitkomst -is er reden om je zorgen te maken? Zo ja, zoek dan contact met een van de voorgestelde hulpinstanties. Je hoeft daarvoor echt niet al grote problemen te hebben. Dit is een misvatting. Het is juist effectief om even met iemand te praten over je situatie als het goed met je gaat. Voorkomen is altijd beter dan genezen!