Wed Meesters | Champions League

Champions League | Wedden op voetbal in de UEFA Champions League

Het podium voor voetballers om op te schitteren, het podium voor 'punters' om van te watertanden. Geen competitie levert zoveel mooie affiches op om naar te kijken én op te wedden. En nu Nederland weer 2 clubs mag afvaardigen naar het Kampioenenbal wordt het alleen nog maar leuker! "Die Meister! Die Besten! Les grandes équipes! The champiooooons!"

Wedden op Champions League wedstrijden is altijd extra speciaal omdat je bij het opstaan al denkt: YES. Vanavond Champions League. Ook voor spelers is deze competitie extra speciaal. Vraag een voetballer op welk podium hij graag zou schitteren, en het antwoord is negen van de tien keer ‘de Champions League’. Voor veel teams die op nationaal niveau al bijna geen tegenstand meer ondervinden, is het winnen van de cup met de grote oren de enige prijs die telt.

Teams als PSG, Bayern, Real Madrid en Barcelona. Voor andere teams, zoals Ajax en PSV, is enkel deelname aan het ‘miljardenbal’ al ontzettend belangrijk om aanhaak te vinden bij de grote teams van Europa.

Er is ook kritiek, want het zijn altijd dezelfde teams in de knock out fase. Toch staat dit jaar Villarreal wel mooi in de halve finale tegen Liverpool, daar had je met slim wedden op de Champions League mooi van kunnen profiteren. Of wat te denken van Ajax in seizoen 18/19 of Atalanta in het jaar erna. Ook voor ‘ons’ aan de zijlijn valt er veel te winnen voor clubs in dit elite toernooi.

Dankzij de coëfficiënten parade van de Nederlandse clubs in de Champions League, Europa League en Conference League in de afgelopen vijf jaar vijf jaar hebben we de zesde plek veroverd op Portugal op de coëfficiëntenlijst. Dat betekent dat we niet één, maar twee clubs direct afvaardigen naar de poulefase.  Wedden op de Champions League wordt in de toekomst dus alleen nog maar leuker voor Nederlanders!

Laatste Champions League nieuws

Opzet toernooi

De dag nadat de finale van de Champions League is gespeeld, begint de volgende. Bij wijze van spreken. Het programma van de UEFA Champions League seizoen 2021-2022 loopt bijvoorbeeld van 22 juni 2021 t/m 28 mei 2022. Daarin gebeurt meer dan de grote wedstrijden die je op tv ziet.

Er is een voorronde (met halve finales en een finale), drie kwalificatierondes, de kwalificatie play-offs, de groepsfase bestaande uit acht poules en zes speelronden, gevolgd door de wedstrijden in de knock-outfase met de achtste finales, kwartfinales, halve finales en de CL finale. 

In totaal worden er 220 wedstrijden gespeeld! Niet alleen worden er veel wedstrijden gespeeld, er wordt ook vaak geloot. Voor de voorrondes, de poule fase en de knockout fase.  

Wedden op Champions League | Deelnemers

De naam ‘Champions League’ verraadt eigenlijk al wie er in deze competities deelnemen -kampioenen. Alleen is hiermee (lang) niet alles gezegd.

In plaats van dat de kampioen en/of bekerwinnaar van ieder land deelneemt, worden er 32 tickets vergeven op basis van kwalificatie. Hoe sterker een competitie, zoals de Engelse of Spaanse, hoe meer Champions League tickets voor directe plaatsing worden gegeven.

Hoe sterk een competitie is, wordt bepaald door de Europese prestaties van een land in de drie Europese competities. De zogenoemde coëfficiëntenlijst.

Hierdoor komt het dat Engeland vier teams mag afvaardigen en Nederland maar één. Sommige landen, zoals Schotland of Servië, komen er helemaal bekaaid vanaf. Hun kampioen stroomt door in de eerste, tweede of derde voorronde.

Kanshebbers

De kritiek op de Champions League is niet helemaal ongegrond. Het rijtje kanshebbers dat we hier noemen, is eigenlijk al sinds het begin van de eeuwwisseling het rijtje clubs die de kwart- en halve finales domineren. En dus onderling de titel verdelen. The usual suspects zijn Manchester City, Liverpool, Chelsea, Bayern Munchen, PSG, Real Madrid, Barcelona en Juventus. Dit wil niet zeggen dat al deze clubs ook weleens hebben gewonnen. Maar dat ze ver in het toernooi komen, is bijna altijd een zekerheidje. Het mooie is wel dat ondanks die ‘voorspelbaarheid’ wedden op Champions League altijd mooie kansen en odds oplevert.

Outsiders

Naast deze absolute slagschepen zijn er een X aantal clubs die er dichtbij zitten en zich soms naar de top vier vechten. Een club als Ajax, maar ook Dortmund, Inter, Valencia, Tottenham Hotspurs, Manchester United, Napoli, Atalanta, Olympique Lyon, RB Leipzig, Lille, Villarreal en Olympique Marseille. Dat clubs niet in deze lijst een gooi doen naar de titel, of uberhaupt de finale, is niet iets waar wij ons geld op zouden zetten. Letterlijk. 

Wedmarkten

Met 220 wedstrijden in verschillende fases van het toernooi zijn de wedmarkten legio. Wedden op voetbal in de Champions League is lucratief, omdat bookmakers over elkaar heen vallen om jou te lokken om bij hen te wedden op de Champions League. Natuurlijk kun je aan het begin van het seizoen een outright winner bet plaatsen op een van de bovenstaande teams, maar er zijn nog veel meer interessante weddenschappen:

Poule Winnaar

Wat is het juiste moment om in te zetten op de mogelijke winnaar? In de voorrondes, de groepsfase of tijdens de knockouts? Een balanceeract met quoteringen die niet iedereen machtig is. Overzichtelijker is het om in te zetten op de winnaar van een poule. Met vier teams en zes wedstrijden is dit veel behapbaarder en als je het goed doet; niet minder lucratief! 

Topscorer

Schitteren op het hoogste niveau is de natte droom van iedere spits. Niet verrassend dat mensen met een tamelijk positief zelfbeeld, a la Ronaldo, het altijd goed doen in deze competitie.  

Dit seizoen lijkt de voormalig adjudant van Ronaldo, ene Benzema, met de eer te gaan strijken. Deze goalgetter is helemaal opgebloeid sinds hij niet meer in dienst hoeft te spelen van de Portugees. Laten we voor hem hopen dat Kylian Mbappe in Parijs blijft zodat hij niet weer tweede viool hoeft te spelen.

Wedden op Champions League | First Time Winner

Krijgen we een nieuwe winnaar? Daar hopen we natuurlijk wel op. Gek genoeg zijn de laatste jaren de clubs zonder Champions League trofee in de prijzenkast de favorieten bij bookmakers. Looking at you PSG en Manchester City. Voor deze clubs is de cup met de grote oren een obsessie geworden.. En een trauma.

Champions League Promoties

Voetbalmanager

Wil je het hele seizoen je Champions League kennis op peil houden en je vrienden aftroeven in voorspellingen voor bijna niks? Football Manager games als Scorito zijn een perfecte voorbereiding voor wedden op de Champions League. Voor slechts €5 ben je een heel seizoen zoet.

Bouw je een team en kun je iedere ronde je ideale team samenstellen. Er gaat natuurlijk niks boven écht geld op je account bijschrijven, hiervoor kun je terecht bij een van de bookmakers op onze site. Allemaal met een licentie voor de Nederlandse gokmarkt, allemaal met Champions League voetbal, maar niet allemaal met dezelfde odds en bonussen. Voor die informatie zit je gelukkig al op de goede site;)

Top 3 memorabele Champions League wedstrijden

De val van Barcelona

Op 14 augustus in 2020 werd het voorheen beste team van de wereld onder leiding van de beste speler aller tijden ontmaskerd. In Lissabon speelt Barcelona tegen Bayern München, die de Catalanen met maarliefst 8-2 van de mat veegde. Vooral het slenteren voorin van Messi en Suarez was ontluisterd te noemen. Het markeerde een einde van een tijdperk, het begin van een revolutie in de leiding van de club en het begin van Ronald Koeman als coach bij zijn geliefde club.

Chelsea vs. Bayern Munich – 2011/12 Finale

Weer speelt Bayern München een bijrol, maar dit keer in negatieve zin. Het Chelsea van interim coach Roberto Di Matteo reisde af naar München als absolute underdog. Robben en zijn kompanen hadden kans op kans en uiteindelijk zette Thomas Müller de Duitsers in de 83e minuut op 1-0. Het zou een mooi feest worden in Bavaria, ware het niet dat Didier Drogba in de 88e minuut de bal genadeloos in het net kopte. Chelsea trok aan het langste eind in de penaltyserie en mocht de eerste Champions League titel ooit naar huis nemen.

Liverpool vs. AC Milan – 2004/05 Finale

Volgens velen de beste wedstrijd ooit gespeeld. Van Steven Gerrard’s uitzonderlijke leiderschap, tot Jerzy Dudek’s ongelofelijke dubbele redding op de inzet van Andriy Shevchenko in de extra tijd, tot de penalty series – alles zat erin. Hier hoeven we weinig woorden aan vuil te maken.

Historie

De Champions League heette tot 1992 de Europacup 1 en is in zekere zin een kwalificatietoernooi voor het wereldkampioenschap voor clubs. Al zal niemand het zo zien. Het verschil met de Europacup 1 zit hem niet alleen in de naam (de naam Europacup 1 staat nog steeds op de trofee en is nooit aangepast). De opzet van het toernooi is ook veranderd, waar eerst enkel de kampioenen deelnamen is er nu gekozen voor een coëfficiënten systeem. De opzet van het toernooi is sinds 1992 steeds ingewikkelder geworden. Er wordt geprobeerd steeds meer wedstrijden in de competitie te krijgen. De reden hiertoe is simpel, het zijn financiële belangen. Voetballers en coaches klagen steen en been, omdat ook op nationaal niveau alles zoveel mogelijk wordt uitgemolken. 

De absolute recordhouder met 13 titels en nog eens 3 finales is Real Madrid. Deze club komt altijd ver, ook als ze een tegenvallend seizoen spelen. Dit maakt de resultaten van Ajax in 2018-2019 des te meer memorabel. AC Milan volgt op gepaste afstand met ‘slechts’ 7 titels.

Wedden op Champions League | Resultaten Nederlandse clubs

De beste Nederlandse club in dit rijtje, Ajax, hoeft met vier trofeeën slechts vijf clubs boven zich te dulden. Feyenoord en PSV hebben beiden de prestigieuze prijs één keer gewonnen. Die van Feyenoord is extra speciaal, omdat dit de eerste keer was dat een Nederlandse club de Europacup 1 won in 1970.

We doen het wat dat betreft beter dan onze zuiderburen. De beste Belgische prestatie is een verloren finale van Club Brugge tegen Liverpool FC in 1978. 

De laatste keer dat een Nederlandse club won was in 1995. Het legendarische Ajax onder van Gaal, met namen als Overmars, Kluivert, Litmanen, Bergkamp en de broertjes de Boer. Er wordt vaak gesuggereerd dat Nederlandse clubs geen aanspraak meer maken op de Champions League omdat ‘het gat’ (financiele middelen) met de Europese top te groot is geworden.

Wij geloven in sprookjes en denken dat wanneer alle dubbeltjes de goede kant opvallen we echt nog wel een keer een verrassing gaan meemaken. En zo niet, dan doen we gewoon of de Conference League of Europa League helemaal de shit is. 

Veelgestelde Vragen

We hebben de meest gestelde vragen over wedden op Champions League.

 • Waar kun je wedden op de Champions League?

  Op Wed Meesters vind je een overzicht van alle in Nederland legale bookmakers waar je kunt wedden op Champions League. Ook vind je alle promoties overzichtelijk op een rij. Enkele bekende bookmakers in Nederland zijn Circus, Jack’s Casino en LiveScore Bet.

 • Wat is een first time winner bet?

  Inzetten op first time winner betekent dat je inzet op een nieuwe winnaar van het toernooi. Een club, team of persoon die het toernooi dus nog niet eerder heeft gewonnen. Welke club, team of persoon het wordt maakt dan niet uit.

 • Is de Champions League hetzelfde als de Europa Cup 1?

  De Champions League heette tot 1992 de Europacup 1. Toch is niet alleen de naam veranderd, het toernooi is door de jaren flink veranderd en uitgebreid. Zo mochten vroeger alleen de kampioenen van nationale competities deelnemen. Dit is met het coëfficiënten systeem veranderd.

 • Hoevaak hebben Nederlandse clubs de Champions League gewonnen?

  Officieel heeft alleen Ajax in 1995 de Champions League gewonnen. Wel hebben zowel Ajax, PSV als Feyenoord de voorloper Europa Cup 1 samen 5x gewonnen.

 • Op hoeveel Champions League wedstrijden kun je inzetten?

  Het Champions League seizoen loopt ieder jaar van juni (voorrondes) tot mei (finale). Een seizoen bestaat in totaal uit 220 wedstrijden. Ook op de voorrondes kun je inzetten bij de in Nederland legale bookmakers.