Wed Meesters | Thema | Conference League

Conference League | Wedden op voetbal in de UEFA Conference League

Eén seizoen heeft de Conference League nodig gehad om het negatieve stempel 'derderangs Europees toernooi' van zich af te schudden. Clubs van naam in de halve finales, vermakelijke uitslagen en een affiche in de finale waar voetballiefhebbers iets mee kunnen. Zeker die uit Nederland. En zo is de Conference League vanaf nu'gewoon' de derde prestigieuze Europese Cup, die en passant een veelvoud aan mogelijke weddenschappen met zich meebrengt.

Geschatte leestijd: 8 minuten

Bij de aankondiging van de Conference League had eigenlijk niemand zin om tegen middenmoters te spelen uit Servië, Albanië en Macedonië. De ‘Jut en Jul competitie’, zo werd het door Louis van Gaal genoemd. Niet geheel onterecht, maar bij het vorderen van het toernooi kwamen de pareltjes tussen de modder bovendrijven. Met Leicester City, Olympique Marseilles, AS Roma en Feyenoord in de halve finale. Dat had de Europa League toch niet misstaan. Het animo voor de tweede editie van de Conference League is dan ook vele malen groter, getuige de feestende Twente fans die zich plaatsten voor de derde voorronde van de Conference League. En gelijk hebben ze, want Feyenoord bewijst dat een Europees podium altijd de moeite waard is. En een Europese titel ook. 

We verwachten dat de Conference League in de komende jaren alleen maar gaat groeien, en de populariteit ook. Wedden op Conference League groeit in populariteit mee. In dit artikel krijg je een volledige introductie in wedden op Conference League om volgend seizoen optimaal te profiteren.  

Laatste Conference League nieuws

Opzet Conference League toernooi

Laat het maar aan de UEFA om onze televisieschermen met nog meer voetbal te vullen. Want zendtijd betekent adverteerders en adverteerders betekenen inkomsten. Toch is het niet voor het eerst dat er drie Europese clubtoernooien tegelijk lopen, tot de herstructurering van de toernooien in ’98/’99 was dit ook het geval.

De opzet van de Conference League lijkt op de opzet van de UEFA Champions League, het grote verschil is alleen dat de deelnemers instromen uit landen die een paar treden lager staan op de ladder van de UEFA Coëfficiëntenlijst. Wat wel aardig is, is dat niemand direct instroomt in de groepsfase van het hoofdtoernooi. Directe plaatsing bestaat niet en dat geeft in dit toernooi alle clubs een eerlijke fighting chance. Waar ze ook vandaan komen.

Deelnemers

De deelnemers stromen in van landen laag en loog op de coëfficiëntenlijst voor competities. Maar vooral laag. In de eerste ronde stromen 72 teams in van landen tussen de dertigste en vijftigste plek van de lijst. Hier zitten landen tussen als Wales, Letland, Georgië, Kosovo en Luxemburg. Landen met een bescheiden reputatie op het Europese voetbaltoneel.

In de tweede voorronde komen hier nog verliezende teams uit de Champions League voorronde bij en 90 teams van landen 6 tot en met 29. Sterkere landen waartoe ook Nederland toe behoort, maar het zijn niet de kampioenen uit die competities die meespelen. Denk aan de nummers 2, 3, 4. 

In de derde voorronde en play-off ronde schuiven de grote landen aan. Van de nummers één tot vier op de coëfficiëntenlijst mogen de nummers 6 op de lijst meedoen.

Kanshebbers

Als we kijken naar het verloop van de eerste editie van dit toernooi, dan blijkt dat clubs uit de landen die als eerste aanschuiven ook als eerste afscheid nemen. FIFO vullen. The usual suspects zijn de nummers 6 uit de grote landen (Duitsland, Spanje, Engeland en Italië). Dit zijn volgend jaar Manchester United of West Ham United, Real Sociedad of Villarreal, Berlin of Köln, Roma, Fiorentina of Atalanta.

Outsiders

Naast deze absolute slagschepen zijn er een X aantal clubs die er dichtbij zitten en zich soms naar de top vier Ook de clubs die instromen uit de rest van de top 10 landen maken een goede kans. Dit zijn clubs uit Nederland, Portugal, Frankrijk, Oostenrijk en Schotland. Hoe lager we op de coëfficiëntenlijst komen, hoe hoger op de nationale competitie. Hierdoor balanceert het niveau uit, waardoor we bijvoorbeeld ook een club als Slavia Praag of Club Brugge als outsider kunnen noemen voor de titel. We verwachten dat clubs uit Scandinavië, zoals FC Kopenhagen, zich ook erg thuis voelen in de Conference League.

Wedden op Conference League

Een nieuwe competitie betekent nieuwe wedmarkten. Doordat het toernooi nieuw is, is er weinig te zeggen over de outright winner bet. In de Champions League weten we ondertussen dat een tientje op Real Madrid geen weggegooid geld is en hetzelfde geldt voor een tientje op Sevilla in de Europa League. Die toernooivechters hebben we in de Conference League nog niet. We zagen in het eerste seizoen dat een club als Tottenham Hotspur het toernooi überhaupt niet serieus nam. Dan kan het nog een grote club zijn, maar met een jeugdelftal ga je geen potten breken. Toch liggen er juist bij de Conference League kansen voor de kenners:

Poule Winnaar

Heb jij een probleem om uit te vogelen hoe de nummer vier van Servië het doet tegen de nummer vijf van Kosovo, die nooit tegen elkaar gespeeld hebben? Je bent niet de enige. Het kost bookmakers enkele jaren om de quoteringen scherp af te stellen. Dit is een hele onbekende markt! Dat betekent dat jouw kennis van obscure competities beloond wordt met odds die je in de Champions League niet tegenkomt. Pure winst!

Topscorer

Schitteren op het hoogste niveau is de natte droom van iedere spits. Onze tip voor de topscorer titel is om altijd in te zetten op Cyriel Dessers. Nee serieus, het is lastig voorspellen in een toernooi met zoveel clubs. Waar je bij een EK of WK (of zelfs Champions League) al rustig voor het toernooi kunt inzetten op de topscorer, is het bij de Conference League (net als bij de Europa League) een kwestie van timing. Onze tip is om aan het begin van de groepsfase in te zetten. Als je wacht tot de knock-out fase zijn de odds al te veel geslonken en gezien het niveau zijn er meestal slechts een handvol spitsen in de groepsfase die in aanmerking komen voor deze titel. 

First Time Winner

Krijgen we een nieuwe winnaar? Waar je bij de Champions League niet moet inzetten op first time winner omdat altijd dezelfde clubs winnen, moet je bij de Conference League niet inzetten op first time winner omdat.. Nou ja, dat snap je zelf wel. We raden je wel aan tijdig te kijken naar welke clubs uit de grote competities een ticket krijgen voor de derde voorronde. AS Roma weer in de finale? Onder Mourinho is dat volledig plausibel.

Conference League Promoties

Voetbalmanager

Wil je het hele seizoen je Conference League kennis op peil houden en je vrienden aftroeven in voorspellingen voor bijna niks? Football Manager games als Scorito zijn een perfecte voorbereiding voor wedden op Conference League. Voor slechts €5 ben je een heel seizoen zoet.

Bouw je een team en kun je iedere ronde je ideale team samenstellen. Er gaat natuurlijk niks boven écht geld op je account bijschrijven, hiervoor kun je terecht bij een van de bookmakers op onze site. Allemaal met een licentie voor de Nederlandse gokmarkt, allemaal met Conference League voetbal, maar niet allemaal met dezelfde odds en bonussen. Voor die informatie zit je gelukkig al op de goede site;)

Memorabele Conference League momenten

Marcel van Roosmalen verwoordde het zoals alleen hij het kan. Natuurlijk is de hele Feyenoord campagne hét hoogtepunt van de eerste editie van de Conference League. Alleen dat bij het bereiken van de finale heel grachtengordel Amsterdam aan de opinie tafels van Jinek, Johnny de Mol en Khalid en Sophie plotseling veel Feyenoord sentiment blijkt te hebben, dat is toch wel memorabel te noemen. Zij het in negatieve zin. 

De Feyenoord supporter als nieuw knuffeldier van de talkshows. Diezelfde supporters die de inkomsten uit het toernooi alweer uitgeven aan herstelbetalingen. Dus gedenken we hier de reeks boetes die Feyenoord heeft ontvangen van de UEFA voor wangedrag van supporters, de pinch hitter Cyriel Dessers die een basisplek veroverde, de last minute 3-3 tegen Slavia Praag van diezelfde Dessers, de kolkende Kuip, de heksenketel Marseille, de finale tegen een stug Roma en het heffen van de de eerste Conference League trofee in de geschiedenis. Feyenoord supporter ben je niet voor je lol, behalve in de Conference League!

https://www.youtube.com/watch?v=gQMeOUrM_NU

Wedden op Conference League: historie

De geschiedenis van de Conference League wordt nu geschreven. Het toernooi is piep jong en moet zich nog bewijzen. In Nederland is de competitie in korte tijd van Jut en Jul competitie naar droompodium gegaan. Natuurlijk is het leuk om jaarlijks de grote clubs te zien schitteren op hun toneel, maar het is toch veel leuker om je eigen cluppie te zien spelen in Europa? En dan maken ze ook nog kans op de eindzege.

Het idee van de Conference League komt al uit 2015. In 2018 werd het toernooi aangekondigd, maar was er nog geen consensus over de naam. In 2019 werd het de Conference League; met een prachtige beker, die pas in mei 2021 werd onthuld.

Veelgestelde Vragen

We hebben de meest gestelde vragen over wedden op Conference League.

 • Waar kun je wedden op Conference League

  Op Wed Meesters vind je een overzicht van alle in Nederland legale bookmakers waar je kunt wedden op Conference League voetbal. Ook vind je alle Conference League gerelateerde promoties overzichtelijk op een rij. Enkele bekende bookmakers in Nederland zijn Casino 777, LiveScore Bet en ZeBet.

 • Is de Conference League alleen voor ‘kleine’ voetbal landen?

  Hoewel de Conference League in het leven is geroepen om landen lager op de coëfficiëntenlijst een Europees podium te geven, doen er clubs mee uit alle nationale competities. Dus ook clubs uit Spanje, Engeland, Italië en Duitsland.

 • Wat zijn goede Conference League wed markten?

  De Conference League is een nieuw toernooi. Dat biedt mogelijkheden voor nieuwe wed markten en goede odds. Houd de wedstrijden in de voorrondes in de gaten. Veel clubs hebben nog nooit tegen elkaar gespeeld, waardoor quoteringen ongebruikelijk hoog kunnen zijn.

 • Op welke clubs kun je het beste inzetten bij de Conference League?

  Doordat dit een nieuw toernooi is, moeten de eerste ‘cup fighters’ nog opstaan. Duidelijk is wel dat dit een competitie is waar Nederlandse (sub-)toppers als Feyenoord, AZ en Vitesse kunnen meespelen tot de knock-out fase en verder.

 • Waar vind je de beste Conference League Promoties?

  Odds boosts en Free Bets worden het hele seizoen bij verschillende bookmakers aangeboden als promotie. Er is maar één plek waar je continu op de hoogte wordt gehouden van alle actuele promoties per competitie en dat is wedmeesters.nl