Wedden op Politiek

Wedden op politiek? Kan dat?? Horen we meer dan eens. Nou en of het kan. Niet in Nederland vooralsnog, maar wie weet wat de toekomst brengt. Wij zorgen ervoor dat je er klaar voor bent als het zover is.

Geschatte leestijd: 3 minuten

Het is op dit moment niet mogelijk op politiek te wedden bij bookmakers met een Nederlandse licentie. Zie dit artikel daarom als een mooie voorbereiding voor het moment dat de situatie verandert. En je ook hier legaal kunt wedden op politieke uitslagen.

Politiek en wedden? Dat voelt als een ongebruikelijke combinatie. Toch is het in sommige landen heel normaal om te wedden op politiek. Denk aan de landelijke verkiezingen en de verkiezingen van de partijleiders. Omdat er maar een paar kandidaten zijn voor deze gebeurtenissen, is een favoriet meestal ‘short odds’.

Odds compilers lezen de markt meestal niet verkeerd. Over het algemeen kun je slechts een hoge opbrengst verwachten als er een erg grote inzet is geweest.

Risico’s bij het wedden op politiek

Deze gebeurtenissen vinden vaak een aantal jaren plaats nadat de weddenschap is gesloten, dus:

  • Geld staat vast voor een lange periode – soms kan een beter rendement worden behaald door een spaarrekening met hoge rente te openen
  • Tussen het moment van plaatsen van een inzet en de bevestiging van een weddenschap kan van alles gebeuren – oorlog en terrorisme zijn twee factoren die van invloed zijn op politieke meningen en de populariteit van leiders

Wedden op politiek: Specials

Over het algemeen zijn ‘specials markten’ slechte weddenschappen omdat er geen cijfers zijn om op af te gaan. De gokkers zijn welbeschouwd aan het gissen of gebruiken hun onderbuikgevoel.
Je zou alleen moeten wedden als je in staat bent om een voordeel te behalen ten opzichte van de bookmaker. Het meest voor de hand liggende voordeel is het hebben van voorkennis. Dat is helaas een luxe die niet voorkomt.

Daarom is het belangrijk om vast te houden aan uitslagen die zwaar overprijsd lijken. Niet elke uitslag zal je geld opleveren, maar uiteindelijk moet één op de zoveel weddenschappen toch winstgevend zijn.

Bedenk wie aan het stemmen is

Vergeet niet om alles vanuit het perspectief van de stemmers en de media te bekijken. Dat is de sleutel tot het afsluiten van succesvolle, speciale weddenschappen!

Bijvoorbeeld: Bij veel reality tv-shows zijn het jonge meisjes die met sms-jes stemmen, terwijl een ‘Academy of Motion Pictures’ beslist wie de Oscars gaan krijgen. Dit wordt wel eens onderschat door de bookmakers en dat is wanneer het interessant wordt.

Zorg dat je de regels kent

Als je de regels niet kent, kun je ook niet verwachten dat je succesvolle weddenschappen afsluit. Bij het wedden op politiek moet je met een aantal zaken echt rekening houden.

Belangrijke overwegingen bij wedden op politiek

Stemmen mensen op hun favorieten of minst favorieten?

Sterkere of opvallende persoonlijkheden krijgen meer stemmen dan rustige types. Als er dus door een stemming te winnen is, dan kan degene met minder persoonlijkheid en minder fans worden geëlimineerd. Als er gestemd wordt op degene die geëlimineerd wordt, dan is de kans groter dat de persoon die negatieve emoties oproept eruit ligt en degene die wat minder opvalt en rustiger is, in de race blijft.

Het is goed om de logica achter een eliminatieproces te begrijpen. Is het mogelijk dat twee favorieten tegen elkaar moeten uitkomen? En wie beslist welke deelnemer doorgaat? Soms heeft medium een verborgen agenda en houdt zee en deelnemer in de race om dat deze bijvoorbeeld veel publiciteit voor de tv-show genereert.

Wanneer is de show op televisie en wie kijkt?

De tv-show ‘Im A Celebrity’ wordt later op de avond uitgezonden dan X – Factor. Daarom doen oudere, minder trendy deelnemers (Tony Blackburn) het beter dan de acts die jongere tieners en kinderen meestal leuk vinden. Uiteraard geven we je nog veel meer informatie over weddenschappen!

Veelgestelde Vragen over wedden op Politiek

  • New FAQ : Question

    New FAQ : Answer