De Juiste Discipline voor Sportwedden

Het is verleidelijk om te wedden op alles waarin je geïnteresseerd bent, vooral als je de race of wedstrijd kunt kijken. Je winkansen zijn het grootst bij de sporten en evenementen waar je de meeste kennis over hebt. Het is bijna onmogelijk om geld te verdienen als je geen kennis van de betreffende sport of evenementen hebt. De enige manier om de bookmakers te slim af te zijn, is namelijk door of meer te weten dan zij, of uiterst selectief te zijn in het plaatsen van je weddenschappen. Hoe dan ook; je zult in beide gevallen niet je geld zetten op weddenschappen bij sporten of evenementen waar je nauwelijks iets vanaf weet.

Open een speciale Betting Bank

Een van de beste manieren om jezelf discipline bij het wedden aan te leren, is het openen van een zogenaamde Betting bank. Scheid je Betting bank van je dagelijkse bankrekening en sluit nooit weddenschappen af met geld van je gewone bankrekening!

Door alleen de speciale rekening te gebruiken bij het wedden, zul je heel makkelijk schommelingen in de winst- en verliesrekening opmerken. En je weddenschappen zijn niet van invloed op je dagelijkse financiën.

De hoogte van het bedrag dat op je Betting bank staat, bepaal je aan de hand van je besteedbaar inkomen en het risico dat je wenst te nemen. Boek nooit geld over naar je betting bank dat je eigenlijk nodig hebt voor andere zaken. Met andere woorden: de weddenschappen die je aangaat, moet je je kunnen veroorloven. Als je door het bedrag heen raakt dat op je betting bank stond, is het tijd om (tijdelijk) te stoppen met gokken.

Wed niet ‘voor de lol’

Het is best verleidelijk om ‘voor de lol’ een gokje te wagen op gebeurtenissen waar je in geïnteresseerd bent maar waar je niet perse meer verstand van hebt. Dit soort weddenschappen zijn meestal dan ook gebaseerd op een gevoel en niet op kennis en informatie. Geld verliezen is nooit leuk en de kans dat dit zal gebeuren bij dergelijke weddenschappen is aanzienlijk, zelfs al is je inzet kleiner dan normaal.

Als je begint te denken dat je echt een gokje moet wagen ‘voor de lol’; wees streng voor jezelf, zet de televisie uit en kijk gewoon niet naar de wedstrijd.

Plaats alleen geplande weddenschappen

Je weet na onderzoek op welke gebeurtenissen en resultaten je een weddenschap wilt plaatsen. Zet daarop in, ongeveer een dag of twee van te voren (de tijd varieert afhankelijk van de sport en de beschikbaarheid van odds). Plaats daarna geen andere weddenschappen meer.

Dit klinkt eenvoudiger dan het is. Je wordt vaak meegezogen in het plaatsen van meer weddenschappen door allerlei oorzaken: het achterna jagen van verloren geld, het wagen van een gokje voor de lol of het achterhalen van nieuwe informatie.

Als je merkt dat het moeilijk voor je is om het te houden bij de geplande weddenschappen, zorg er dan voor dat je je bezighoudt met iets anders tot je weddenschap voorbij is. Zoek vrienden op, ga winkelen of doe wat klusjes in en rond het huis. Als je de gebeurtenis waarop je gewed hebt toch wilt zien, bekijk het dan online nadat het heeft plaatsgevonden. Zo kun je niet meer wedden terwijl je kijkt.

Jaag nooit je verloren geld na

Chasing is één van de slechtste gewoontes die een gokker kan hebben. Ook is het een van de moeilijkste gewoontes om kwijt te raken. Je jaagt je verloren geld na, meestal nadat je een dag met slechte weddenschappen hebt gehad. Door meer weddenschappen te plaatsen probeer je geld terug te winnen.
Deze nieuwe inzetten zijn echter niet de weddenschappen die je aan het begin van de dag al had gepland, maar zijn inzetten op willekeurige wedstrijden of races die later die dag of week gaan plaatsvinden.

Chasing is verkeerd en legt een duidelijk gebrek aan discipline bloot. De weddenschappen die je plaatst bij het najagen van je verloren geld zijn immers niet zo zeker als je oorspronkelijke, verloren weddenschappen. Anders zou je ze toch wel meteen hebben geplaatst? De hoeveelheid evenementen waarop je succesvol kunt wedden is, tegen de tijd dat je je verliezen probeert te compenseren, behoorlijk uitgedund. Je winkansen zijn dus navenant klein.

Je kunt het idee hebben dat bets chasen soms wel werkt en je op die manier je verloren geld kunt terugwinnen. Toch is het logischer te bedenken dat ongeplande weddenschappen je geld kosten wanneer je geplande weddenschappen al niets opleverden. Zeker als je het bekijkt over een langere periode. Gebruik je tijd liever nuttig en jaag geen verloren geld na.

Leer van je fouten

Gedisciplineerde gokkers leren altijd van hun fouten. Je inzet gewoonten zullen gedurende je ‘wedcarrière’ wel moeten evolueren, al is het maar – bijvoorbeeld – omdat je leert van je fouten. Na verloop van tijd zul je erachter komen dat bepaalde sporten en markten niet bij jouw inzet gewoontes passen. Hoe eerder je deze weddenschappen leert vermijden, des te sneller je grotere winsten gaat maken.

Ga slim om met het soort weddenschappen dat je kiest

Er is een goede reden waarom gedisciplineerde gokkers meestal blijven wedden op singles en niet op accumulators. Het gezegde ‘hoe meer je kiest, hoe meer je verliest’ is van toepassing op weddenschappen en op accumulators in het bijzonder. Hoe meer selecties je toevoegt aan een weddenschap, hoe meer variabelen je toevoegt aan de inzet.

Een van de belangrijkste tekortkomingen van wedaccumulators is dat je verschillende waardeselecties met elkaar ‘vermengt’. Je weddenschap voor het weekend is bijvoorbeeld een 2/1 shot en je besluit voor een acca te gaan en aan die weddenschap nog twee of drie shorter priced selecties toe te voegen. Het is heel goed mogelijk dat je oorspronkelijke 2/1 shot wint, maar dat een van die andere selecties je juist in de steek laat, waardoor je geen enkele return krijgt…

De meeste succesvolle gokkers kiezen waardevolle singles. Bookmakers zoeken naar dergelijke acties wanneer ze accounts beperken. Hoe slimmer en verstandiger jij omgaat met je weddenschappen, des te ongeruster de bookmakers worden. Weinig mensen hebben moeite om een weddenschap bij de bookmakers te plaatsen wanneer ze gebruik maken van een accumulator. Accumulators kunnen je een leuke weddenschap opleveren, maar een leuke weddenschap levert nog geen geld op…

Mentaliteit van gokkers

Een niet te onderschatten onderdeel van sportweddenschappen; de mentaliteit van de gokkers (is weer eens wat anders dan het hebben over de mentaliteit van spelers). En welke invloed dit heeft op het inschatten van kansen:
Hieronder vind je een gedeelte van een artikel uit the Daily Mail, al zijn er veel andere artikelen te vinden over hetzelfde onderwerp.

”Onderzoeksleider Dr Luke Clark van de Universiteit van Cambridge legt uit dat mensen tijdens weddenschappen hun kansen verkeerd inschatten door een aantal denkfouten die we cognitieve vervormingen noemen.

Bijna een weddenschap winnen, lijkt verder spelen juist aan te moedigen, ook al is het niet anders dan elk ander verlies.

Dr Luke Clark – Universiteit van Cambridge

In een willekeurige reeks waarin je bijvoorbeeld een munt opgooit, denken mensen dat de ene gebeurtenis (kop gooien) ervoor zorgt dat de andere uitkomst (munt gooien) de volgende gebeurtenis zal zijn. Dit staat bekend als de ‘gambler’s fallacy’ (de drogreden van de gokker).

Er is steeds meer bewijs dat probleemspelers bijzonder gevoelig zijn voor deze foutieve overtuigingen.”

Wij denken vaak dat het gokkers niet lukt zich bewust te zijn van hun cognitieve vervormingen. Om zichzelf te dwingen om hun innig gekoesterde overtuiging dat paard A paard B kan verslaan te rechtvaardigen, wanneer al het bewijs op het tegendeel wijst.

Het is bijna alsof het geloof in iets belangrijk is, en niet het afwegen van bewijs. Een overtuiging kritisch bekijken is blijkbaar als het plegen van een daad van verraad.

Het zou te maken kunnen hebben met de huidige preoccupatie met de cultus van beroemdheid en de vaak geciteerde onzin van hen die roepen: “Als je iets maar graag genoeg wilt, dan gebeurt het ook”.

Is er iemand die dat liever wil geloven dan de gokverslaafde die zijn winst nodig heeft om een maaltijd op tafel te zetten?

 • Hoe kan ik succesvol zijn in wedden?

  De sleutel naar succes in sportweddenschappen is discipline. Door alleen bewust en doordacht in te zetten, voorkom je grote fouten. Natuurlijk win je nooit alles, maar door fouten te vermijden, houd je de beste kans om alleen op goede weddenschappen in te zetten. Als die discipline er eenmaal is, win je vooral door de beste wedstrijden te vinden.

 • Wat is de beste weddenschap om winst te maken?

  In sportweddenschappen zijn risico en mogelijke winst steeds vrij eerlijk verdeeld. Voor een hoge winst moet je dus meer risico nemen. De beste balans vind je door een single bet te vinden die de bookmaker verkeerd heeft ingeschat.

 • Zijn betaalde wedtips beter dan gratis wedtips?

  Wedtips zijn eigenlijk vooral waardevol als je ze in context weet te plaatsen. Niemand kan je een garantie bieden op winst. Een gratis wedtip die je zelf op waarde schat, is dus meer waard dan een betaalde tip waar je geen context bij hebt.

 • Hoe zet je in zonder te verliezen?

  Inzetten zonder verlies kan helaas niet. Wel kun je van alles doen om onnodige verliezen te beperken. In ons artikel lees je verschillende tips voor sportweddenschappen die je helpen te winnen.

 • Hoe vind ik de beste wedtips voor vandaag?

  Wed Meesters biedt altijd actuele wedtips, zodat je op elk moment de beste wedstrijden vindt.