Wed Meesters | Bookmaker Bonus | Combi Boost

Combi Boost | Bonus

De Combi Boost is simpel gezegd een combinatieweddenschap met extra winst! Dus je begrijpt dat veel sportwedders hier enthousiast van worden. Niet zo gek dus dat bookmakers ze veel aanbieden. Maar als iets te mooi klinkt om waar te zijn is het goed om alle ins & outs te kennen. Lees hier alles wat je moet weten over deze razend populaire bet én waar je goed op moet letten.

Opeens kwam je de term steeds vaker tegen. Sterker nog, de Combi Boost groeide al vrij snel uit tot een paradepaardje van veel bookmakers. Waarbij de Combi Boost overigens verschillende namen meekrijgt, maar daarover later meer. Uiteindelijk is dat natuurlijk niet meer dan de verpakking. Rechtstreeks uit de koker van de afdeling marketing.

Maar wat marketen ze nu precies? Wat is de Combi Boost? Waarom is deze zo populair? Wat levert het je op? Waar moet je op letten? Bij welke bookmakers vind je de Combi Boost? En als je er nog nooit van gehoord had, is het de moeite er meer over te weten te komen?

Dat is het zeker. Dus laten we stap voor stap de Combi Boost ontleden. Tot we bij de kern zijn van deze speciale bookmaker bonus.

Wat is een Combi Boost?

Het antwoord ligt in de naam besloten, dat een samentrekking is van twee verschillende dingen: Combinatieweddenschap en Odds Boost.

We beginnen even bij het tweede. Want een Combi Boost is allereerst gewoon een Odds Boost variant. Bij een Odds Boost verhoogt de bookmaker voor een geselecteerd sportevenement de odds op een specifieke weddenschap. Meestal betreft dit een groot sportevenement waar veel aandacht voor is. Denk aan een voetbal topper uit de Eredivisie of Champions League, belangrijke wedstrijd van Oranje, Touretappe of F1 Grand Prix. Pak je de Odds Boost en wint jouw weddenschap? Dan pak je voor dezelfde inzet een hogere return. Extra gratis winst, zogezegd.

Bij een Combi Boost verhoogt de bookmaker de odds op een combinatieweddenschap. Meerdere weddenschappen in één keer dus, die je feitelijk als één weddenschap afsluit.

Eigen Combi Boosts vs Bookmaker Combi Boosts

Sommige Combi Boosts stel je zelf samen. Dat wil zeggen dat jij zelf kiest uit welke events de combinatieweddenschap bestaat. Waarna de bookmaker je beloont met een boost. De hoogte daarvan hangt in principe af van het risico dat je neemt (lees: de hoeveelheid combinaties). 

Andere Combi Boosts zijn vooraf samengestelde combinatieweddenschappen met een boost erop. Hier heb je dus niets zelf te kiezen, behalve wat er op het menu staat. 

Of je de Combi Boost nu zelf samenstelt of voor de kant-en-klare Combi Boost kiest, het advies is hetzelfde. Doe gedegen onderzoek vooraf. Ken je de sport goed genoeg? De teams, de spelers cq. Sporters? Hoe zijn de omstandigheden? De vorm van de dag? Et cetera. 

Op basis daarvan bepaal je of de bet het risico waard is. Want uiteindelijk is dat bepalend voor elke sportweddenschap. 

Wat zijn de eigenschappen van een Combi Boost?

Allereerst gaat het erom dat verschillende weddenschappen aan elkaar worden geknoopt en tegelijkertijd worden afgesloten. Dat zorgt op twee niveaus voor een unieke situatie:

 1. De odds worden met elkaar vermenigvuldigd
 2. Elke weddenschap afzonderlijk is bepalend voor de totale weddenschap

Als odds met elkaar worden vermenigvuldigd geeft dat op zichzelf natuurlijk al een boost. Bij een Combi Boost doet de bookmaker daar dus nog een schepje bovenop. Dit kan zomaar oplopen tot wel 30-50% meer winst. Mits je de weddenschap wint natuurlijk. 

Daarin zit ‘m natuurlijk de kneep. Want de boost buiten beschouwing gelaten, winst staat of valt met elke afzonderlijke weddenschap. Daarbij is de keten zo sterk als de zwakste schakel. Heb jij een combinatieweddenschap die bestaat uit 4 verschillende weddenschappen, dan hoeft er maar eentje de mist in te gaan en je verliest de totale bet.

Meer combinaties = hogere odds = grotere boost = hogere winsten = grotere kans op verlies

Excused voor de party pooper op het eind, maar feiten zijn feiten. Laten we enkele voorbeelden bekijken om de Combi Boost te verduidelijken.

Combi Boost Voorbeeld 1

Ajax, PSV, Feyenoord en AZ spelen alle vier in de TOTO KNVB Beker. Op papier zijn ze sterker dan hun tegenstander. De bookmaker biedt een Combi Boost aan. De Eredivisie topclubs gaan door naar de volgende ronde, tegen een quotering van 7.00. 

De afzonderlijke odds zijn 1.35, 1.44, 1.65 en 1.56. Vermenigvuldig je die dan kom je uit op 5.0. De bookmaker heeft er dus een 40% boost op gegooid. Bijzonder aantrekkelijk dus. Als je €10 inzet, kun je bij winst €70 pakken. Dat zijn verhoudingen waar elke gokker blij van wordt.

Maar het is wel bekervoetbal. Wedstrijden op zich. De enige kans vaak voor kleinere clubs om mooie successen te boeken. Dus dan sta je als topclub op dinsdagavond, uit bij Go Ahead Eagles. Een kolkende Adelaarshorst. Een verraderlijke wind. Dan kan het dus zomaar misgaan. Gaan drie van de vier door naar de volgende ronde. En verlies jij je weddenschap.

Ten overvloede, we proberen je hier niet de put in te praten. Het is meer om je te laten zien dat er altijd een reëele zwakke schakel in een combinatieweddenschap kan zitten. 

Combi Boost op verschillende sporten

We gaven een voorbeeld met voetbalwedstrijden, maar uiteraard komen Combi Boost ook voor bij andere sporten. Denk bijvoorbeeld aan het WK Darts. Waarbij je een Combi Boost zou kunnen krijgen dat Michael van Gerwen, Vincent van de Voort, en Danny Noppert allemaal hun tweede ronde wedstrijden winnen.

Combi Boost Voorbeeld 2

Een andere type Combi Boost is waarbij de bookmaker verschillende wedmarkten combineert in één bet. Dit kan bijvoorbeeld een Formule 1 combinatieweddenschap zijn:

Max Verstappen wint de Grand Prix van Zandvoort en rijdt de snelste ronde.

Of:

Max Verstappen pakt pole op Zandvoort, wint de Grand Prix en rijdt de snelste ronde.

Ook hier zie je het risico gelijk toenemen met de kans op hogere winsten. Daarnaast speelt ook het sentiment een rol. De chauvinist die in elke Nederlandse sportfan schuilt voelt direct de neiging opborrelen om volle bak op Max te gaan.

Dat is waar de bookmaker ook slim op inspeelt. En één van de dingen waar je op moet letten bij een Combi Boost.  

Waar moet je op letten bij een Combi Boost?

De eerste essentiële vraag die je jezelf moet stellen is dit: hoe reëel is het dat je weddenschap wint? We hebben het tenslotte over een combinatieweddenschap waarin alles jouw kant moet opvallen. Daar heeft de Combi Boost geen enkele invloed op. 

Al verhoogt de bookmaker de odds met 100%, dit zegt nog steeds niet over jouw winkansen. Die stijgen helaas niet mee. Laat je dus niet te makkelijk verleiden door dat winstbedrag dat onherroepelijk door je gedachten gaat. 

Let op wat je inzet

Met een Combi Boost begint al snel het koortsachtig rekenen. Als ik dit inzet, kan ik dat winnen. Maar als ik dít inzet, kan ik dát winnen. Het zicht op hogere winsten kan ervoor zorgen dat je ook hoger gaat inzetten. Wie niet waagt, wie niet wint, toch? Ook hier is het zaak nuchter te beseffen dat de kans dat je verliest per weddenschap van de combinatie groter wordt. 

Een strategie kan zijn om je risico slim te spreiden. Zet een wat kleiner bedrag in op de Combi Boost – zo kun je nog steeds een mooi bedrag winnen, maar beperk je eventueel verlies. De rest van je budget kun je gebruiken voor single weddenschappen.

Combi vs Single Weddenschappen

Laten we even de boost vergeten. En puur kijken naar een combinatieweddenschap ten opzichte van single weddenschap. Over het algemeen zijn het vooral de meer onervaren spelers die zich aan de combinatieweddenschap wagen. Sterker, ervaren spelers kiezen in de basis alleen voor single weddenschappen. Om de simpele reden dat de kans dat je tegen een vervelende verrassing aanloopt te groot is bij een combinatieweddenschap.

Waar onervaren spelers een kans zien op grote winsten, zien ervaren spelers een grotere kans op verlies.

Wed Meesters raadt je aan – zeker in het begin – vooral singles te spelen. Probeer daarbij verschillende wedmarkten uit. Dus niet alleen het 1-tje, 2-tje en kruisje. Maar kijk ook eens naar markten als doelpuntenmakers, winnaar eerste helft, totaal aantal doelpunten. Op die manier wordt je comfortabeler met meer type weddenschappen en doe je belangrijke ervaring op. Zeker omdat Combi Boosts nog weleens verschillende type sportweddenschappen combineren.

Daar kun je af en toe best eens een Combi Boost doorheen gooien. Als extra gang op het menu. Zo leer je vrij snel welke weddenschappen jou het meeste opleveren. 

Bij welke bookmakers vind je Combi Boosts?

Waar kun je allemaal terecht voor Combi Boost en heet de Combi Boost ook zo bij elke bookmaker? We zetten een aantal belangrijke bookmakers op een rijtje:

Unibet Boosted Odds 

Door Unibet ook Uniboosts genoemd. Uniboosts is de verzamelnaam voor verschillende soorten boosts. Je vindt ze door in het sportsbook op ‘Boosted Odds’ te klikken. Combi Boosts op outrights maar ook single Eredivisie specials bijvoorbeeld. Allemaal met verhoogde odds, aan jou te bepalen waar je de waarde voor jou vindt.

Wed Meesters | Unibet Combo Boost
Unibet Combi Boost

TOTO Specials

In het sportsbook van TOTO vind je in het menu Boost & Specials. Daar kom je de Boost van de Dag tegen – een combinatieweddenschap van verschillende markten. Bijvoorbeeld ‘Ajax en Besiktas winnen en alle 4 teams scoren’.

Onder het kopje Combi Boost vind je de combi boosts van dat moment. 

BetCity Combo Boost

BetCity is een bookmaker die vaak promoties heeft met Enhanced Odds voor nieuwe spelers. Voor bestaande spelers hebben ze de Combo Boost. Scheelt een letter, werkt hetzelfde. De boost is geldig vanaf 4 combinaties en kan oplopen tot wel 50%. Je begrijpt, hoe meer combinaties, hoe hoger de boost. En de kans op verlies natuurlijk, dat ook. Je stelt zelf de combinatieweddenschap samen. 

Circus Sports Combi Boostweddenschappen

Tot 30% extra winst dankzij de combi boost bij Circus.nl. Circus Sports belooft iedere dag 6 combi boostweddenschappen aan te bieden die jou tot 30% extra winst kan opleveren.

bet365 Voetbal accumulators

Het grote bet365 brengt de Combi Boost gewoon op z’n Engels. Door Acca’s te promoten met een extra winstpercentage op je uitbetaling. Je vindt deze onder ‘Extra’. bet365 heeft voetbal accumulators beschikbaar voor meer dan 80 leagues en competities. Elke winnende Acca wordt afgehandeld met een extra 5-70% bovenop je uitbetaling. Ook hier is het extra winstpercentage afhankelijk van het aantal selecties in je Acca. 

Holland Casino Sports Combi Boost

Holland Casino doet in principe hetzelfde als bet365 en voegt een boost van 5-70% toe aan je winst. Waarbij het boostbedrag afhankelijk is van het aantal selecties. Het enige dat jij hoeft te doen is een 3-voudige of meer combi weddenschap te plaatsen. Holland Casino Sports biedt de Combi Boosts per sport aan. Die dan overigens weer met een ‘o’ wordt neergezet. Zo heb je de Voetbal Combo Boost, Tennis Combo Boost, Basketbal Combo Boost en Darten Combo Boost.

Bekijk het overzicht van alle bookmakers met een Nederlandse licentie en kies zelf waar jij je Combi Boosts wil pakken.

Veelgestelde Vragen over Combi Boost Bonus

 • Wat is de beste bonus voor wedden op sport?

  Voor de beste bookmaker bonus kijk je niet alleen naar het bedrag dat je ontvangt, maar ook naar de voorwaarden.

 • Welke bookmaker bonussen komen het vaakst voor?

  De meest gebruikelijke bonus bij bookmakers is de gratis weddenschap. Deze komt voor als (onderdeel van) een welkomstbonus, maar wordt ook regelmatig weggegeven als je een kwalificerende inzet plaatst.

 • Waarom bieden bookmakers bonussen aan?

  Bonussen en promoties zijn een vorm van reclame voor bookmakers. Door je een gratis weddenschap te geven, zorgt het casino of de bookmaker ervoor dat je weer even binnen komt lopen. En als je er dan toch bent, weet je weer hoe fijn het is om er te spelen…

  Wat welkomstbonussen betreft, is het een belangrijke manier voor bookmakers om nieuwe spelers te werven.

 • Wat is een no deposit bonus?

  Een no deposit bonus of bonus zonder storting is een welkomstbonus waarbij geen eerste storting nodig is. Door een account aan te maken bij de bookmaker in kwestie, krijg je een kleine welkomstbonus in de schoot geworpen. Als je hiermee wint en je geld wilt opnemen, moet je wel weer een storting doen.