Wed Tips | Wedgeschiedenis bijhouden

Of je nu een serieuze punter bent of iemand die elke week een beetje voor de fun weddenschappen plaatst… het is absoluut de moeite waard om je wedgeschiedenis bij te houden, en te noteren welke weddenschappen je allemaal hebt geplaatst en welke resultaten je ermee haalde (welke returns leverde ze je op?).

De voordelen van het bijhouden van je Wedgeschiedenis:

Verstandig wedden

Een van de meest belangrijke aspecten van sportwedden is dat je er te allen tijde verstandig mee omgaat. Oftewel, nooit meer geld inzetten dan je je kunt veroorloven en er daarnaast vooral voor zorgen dat sportwedden niet je leven gaat beheersen. Wedden op sport kan heel erg leuk zijn, maar het kan aan de andere kant ook tot minder leuke dingen leiden zoals depressies. Als je dus bijhoudt hoeveel je wedt, en hoeveel je daarmee wint en verliest dan wordt het makkelijker en overzichtelijker om verstandig te wedden.

Je ziet nu hoeveel je dagelijks/wekelijks/maandelijks wint en verliest en kunt zo veel sneller zien of je teveel wedt of verliest. Ook zie je waarop je allemaal wedt, waardoor je makkelijker kunt spotten of je misschien op events hebt gewed waar je normaal gesproken nooit op zou wedden – alleen maar om snel te proberen verliezen goed te maken.
Zoals voor alles geldt: hoe eerder je een probleem ontdekt, hoe groter de kans is dat je het kunt oplossen.

Ontdek wat je sterke punten zijn

Of je nu voor de lol wedt op sportwedstrijden in plaats van het echt serieus te doen, het is per definitie leuker als je wint. Dezelfde principes die gelden voor serieus wedden, gaan hier dus ook op. En door je wedgeschiedenis bij te houden kom je er al gauw achter welke weddenschappen het beste werken voor jou, en welke het minst winstgevend zijn. Zo kun je er bijvoorbeeld achter komen dat je winst maakt door te wedden op tenniswedstrijden, maar niet op voetbalwedstrijden. Terwijl je in principe van beide sporten heel veel af weet. Meestal is dit niet alleen een kwestie van pech of geluk of toeval en de kans is groot dat deze (persoonlijke) trend zich door zal zetten naarmate je langer op wedstrijden inzet. In dat geval is het dus slimmer om je budget vooral in te zetten op tenniswedstrijden, en niet op voetbalwedstrijden. Hoewel je meer dan genoeg kennis hebt van beide sporten kan het zijn dat de bookmakers nog meer informatie en kennis hebben op het gebied van voetbal – en juist niet op het gebied van tennis, waardoor jij bij die sport een voordeel hebt.

Na verloop van tijd zul je zelfs nog andere dingen gaan ontdekken uit je wedhistorie. Welke soort weddenschappen voor elke sport het meest winstgevend zijn bijvoorbeeld. Misschien kom je er wel achter dat je Acca’s geen winst opleveren omdat de teams die je kiest short odds hebben, terwijl de ‘correct score’ of ‘first goalscorer’ juist veel betere odds geven, waardoor je daar wel je winst pakt. Of misschien is het precies andersom. Hoe dan ook, hoe beter je je wedgeschiedenis bijhoudt, hoe makkelijker het wordt om winstgevende beslissingen te nemen. En daar gaat het tenslotte om. Ervoor zorgen dat je meer winstgevende, en minder verliesgevende weddenschappen plaatst. Kortom, je wedgeschiedenis noteren is een belangrijk onderdeel van je wedstrategie én onmisbaar voor het goed managen van je budget!

Ontdek wat je zwakke punten zijn

Wat voor je sterke punten geldt, geldt natuurlijk ook voor je zwakke punten. Door je weddenschappen bij te houden, kun je sneller fouten gaan vermijden. Louis van Gaal zegt altijd: ‘Succes is toeval uitsluiten’. Fouten uitsluiten is natuurlijk een aardig begin. Misschien kom je er wel achter dat je bij voetbalweddenschappen vaak op zondag weddenschappen plaatst om zo de verliezen van zaterdag goed te maken – het zogenaamde ‘chasen’. Als je alles noteert zou je er bijvoorbeeld achter kunnen komen dat de ‘chasing’ weddenschappen meer kosten dan de initiële verliezende weddenschappen. Zou toch motivatie genoeg moeten zijn om er mee op te houden. Ook kan je erachter komen dat bepaalde sporten of markten niet winstgevend voor je zijn. Misschien had je dat gevoel al, maar als je het ook echt op papier ziet staan kun je er niet omheen, en is het veel makkelijker om niet langer te wedden op deze sporten of markten.

Dus. Open een excel of word document, of pak een schriftje, en begin direct met je eigen ‘sportsbook’.