Wed Meesters | Wedden op Boksen

Wedden op Boksen

Wedden op boksen, MMA en UFC is steeds populairder geworden. Sinds boksen steeds vaker wordt uitgezonden op tv is de aandacht toegenomen bij gokkers. Het maakt de wedstrijden direct een stuk interessanter. Ook zin om voor de knock-out te gaan? Wed Meesters neemt je mee in de wereld van de boks weddenschappen. Ding-ding-ding.

Geschatte leestijd: 7 minuten

Wedden op boksen, MMA en UFC is steeds populairder geworden. Sinds boksen steeds vaker wordt uitgezonden op tv is de aandacht toegenomen bij gokkers. Het maakt de wedstrijden direct een stuk interessanter.

Ook zin om voor de knock-out te gaan? Wed Meesters neemt je mee in de wereld van de boks weddenschappen. Ding-ding-ding.

Soorten boksweddenschappen

Winner

Behoeft geen uitleg natuurlijk. Een simpele weddenschap op welke bokser het gevecht wint. Niet altijd de meest favoriete bet bij gokkers die wedden op boksen omdat de favorieten altijd erg lage odds krijgen.

Round Betting

Een interessante weddenschap, maar niet de makkelijkste! Hierbij moet je namelijk de ronde voorspellen waarin het gevecht gewonnen wordt. Op deze weddenschap was natuurlijk de afspraak gebaseerd tussen Marcellus Wallace en Butch Coolidge in Pulp Fiction. Met de legendarische dialoog:

‘In the fifth, your ass goes down. Say it.’
‘In the fifth, my ass goes down.’

Hoe het afliep weet je. En zo niet, wat doe je hier op deze site?? Ga nu Pulp Fiction kijken!

Enfin, klein zijspoor.

Uiteraard word je wel beloond met goede odds voor deze weddenschap. Meestal is het zo dat hoe meer de boksers aan elkaar gewaagd zijn, hoe hoger de odds zijn in de eerste paar rondes. Terwijl als er een duidelijke favoriet is waarvan iedereen denkt dat hij makkelijk wint, de odds in die eerste rondes natuurlijk heel klein zijn.

Round Group Betting

Vergelijkbaar met round betting alleen is het wat makkelijker omdat rondes bij elkaar gegroupeerd worden – bijvoorbeeld ‘in ronde 1-3’. Hoeveel rondes er in een ‘groep’ zitten hangt af van de bookmaker. Zo kan het dus een groep zijn met de eerste drie rondes. Of zelfs een groep met ronde 1 t/m 6.

Deze bet kies je als je denkt dat het gevecht op een bepaald punt beslist wordt. Je weet alleen niet exact in welke ronde.

Uiteraard zijn de odds hier shorter dan bij round betting. Zoek daarom een bookmaker die kleinere groepen aanbiedt – als je hogere odds wilt in ieder geval.

Over/Under Rounds

Deze weddenschap is vergelijkbaar met round group wedden. Alleen moet je hier voorspellen of het gevecht beslist wordt voor (under) of na (over) een bepaalde ronde. Je kunt een ronde kiezen waarop je inzet. Kies je een eerdere of juist latere ronde dan zullen de odds een groter verschil hebben tussen de verschillende uitkomsten. Dit komt omdat één weddenschap veel meer rondes bevat en één weddenschap veel minder rondes. Je kunt ook een ronde kiezen die in het midden van het gevecht ligt (als het gevecht zich uitstrekt over alle rondes). Dan zullen de odds aan beide kanten van de weddenschap ongeveer gelijk zijn.

Method of Victory

Een van de meest populaire en vaak ook de beste value bets bij wedden op boksen. Hierbij moet je niet alleen kiezen wie het gevecht wint, maar ook hoe hij dat doet. Kan dus met een knockout zijn, een technische knockout (wedstrijd gestaakt), diskwalificatie (in het oor van je tegenstander bijten bijvoorbeeld). Of natuurlijk als het gevecht beslist wordt op punten of er sprake is van een technical decision. Ook kun je inzetten op een ‘draw’ of ‘technical draw’.

‘Method of victory’ is een populaire weddenschap omdat je twee verschillende uitkomsten hebt voor elke bokser. Daardoor zijn de odds veel aantrekkelijker zijn dan simpelweg wedden op de winnaar. Zeker omdat bepaalde boksers vaker hun tegenstanders tegen het canvas slaan. Terwijl andere bokser juist ‘puntenboksers’ zijn die slim en strategisch boksen en op die manier hun wedstrijden winnen.

Will The Fight Go The Distance?

Oftewel, moet de Rondemiss alle bordjes omhoog houden? Je plaatst hier dus een weddenschap of het gevecht eerder eindigt of niet. De odds dat het gevecht alle rondes duurt zijn groter als er een shorter priced favoriet is. Of als het een gevecht is met twee echte ‘punchers’.

Andersom geldt natuurlijk dat dat de odds dat het gevecht alle rondes duurt kleiner worden. Als de tegenstanders gelijkwaardig zijn of de short priced favoriet een puntenbokser is in plaats van met knockouts te winnen.

Gone In 60 Seconds

Yup, exact dat. Een weddenschap waarbij je er op inzet dat het gevecht in de eerste minuut in de eerste ronde wordt beslist. In de praktijk komt een ‘gone in 60 seconds’ niet zo vaak voor als je gaat wedden op boksen. Zelfs als iedereen denkt dat een gevecht eenzijdig wordt en de winnaar eigenlijk wel vaststaat.

Je kunt dus serieuze odds verwachten bij deze bet. Maar uiteindelijk is het toch vooral een weddenschap voor de lol. Of eentje waarvan je denkt ‘waarom niet, het zou kunnen!’. Serieuze boks punters trekt het in ieder geval niet aan.

Wedden op Boksen – Waar moet je rekening mee houden?

Let op verschuivingen in Gewichtsklassen

Bokser zakken en stijgen naar verschillende gewichtsklassen om allerlei redenen. Stijgt een bokser een gewichtsklasse voor een bepaald gevecht? Dan kan het een indicatie zijn dat deze bokser niet de stootkracht heeft die je bij deze gewichtsklasse verwacht.

Dit soort boksers zijn vaak goed voor weddenschappen waarbij je inzet dat hij op punten wint. (Als het aannemelijk is dat hij gaat winnen, uiteraard). Vanwege het simpele feit dat ze niet de kracht hebben om hun tegenstanders in die klasse knockout te slaan.

Als een bokser daarentegen een gewichtsklasse zakt, dan kan het een goed idee zijn om tegen hem te wedden. De bokser moet immers kilo’s kwijt raken om in een lagere gewichtsklasse te mogen boksen. Dat betekent vaak dat deze bokser een heel ander trainingsschema moet volgen. Wat soms tot gevolg heeft dat de bokser zich zwakker voelt dan normaal.

Let op de boksstijl

Sommige voetbalteams hebben altijd moeite met bepaalde speelstijlen van een tegenstander. In boksen kom je dit ook tegen. Sommige boksers presteren beter tegen bepaalde stijlen en doen het beduidend slechter tegen andere boksstijlen. Zelfs een indrukwekkende reeks overwinningen achter elkaar zegt dus niet alles. Het wil niet zomaar zeggen dat hij de volgende match ook zomaar even wint.

Vooral niet als die tegenstander een hele andere boksstijl heeft dan de vorige tegenstanders. Als je dus een gevecht vooraf gaat analyseren, kijk daar dan goed naar. Hoe beide boksers het hebben gedaan tegen tegenstanders met een stijl die vergelijkbaar is met hun aanstaande tegenstander. Dit is het soort informatie die het verschil kan maken tussen een winnende en verliezende weddenschap.

Let op het onvermijdelijke Verval

Bij alle bokser treedt vroeg of laat verval op. Bij sommige boksers gebeurt het al als ze nog redelijk jong zijn. Andere boksers weten het lang uit te stellen, maar vroeger of later worden ze minder. Als je in de gaten hebt welke boksers niet langer op hun top boksen, dan kan dit winstgevende weddenschappen opleveren. Zeker als zo’n bokser na een verliespartij weer heeft gewonnen.

Niet per sé een goede of overtuigende overwinning, maar gewoon een winstpartij. Over het algemeen wordt dan gedacht dat die eerdere verliespartij een incident was. Wat je vaak ziet is dat ze vervolgens een ideale tegenstander zoeken om weer in de winning mood te komen. Aangezien geen enkele zichzelf respecterende bokser twee keer achter elkaar wil verliezen. Maar na die comeback moet die bokser weer een niveautje hoger boksen. En dan kan weleens aan het licht komen dat het een bokser in verval is.

Staar je niet blind op Reputaties

Sommige bokser worden slim gehypet – soms zelfs jaren achtereen. Dat kan grote invloed hebben op de odds die worden bepaald door de bookmakers. Nou is het natuurlijk zo dat je altijd respect moet hebben voor boksers die ongeslagen zijn. Maar het wil natuurlijk nog niet zeggen dat ze ook allemaal goede tegenstanders hebben verslagen.

Zet alleen in op boksers die in vorm zijn tegenstanders hebben verslagen die beter zijn dan hun aankomende opponent. Blijf weg van grote namen die voordeel hebben gehaald uit discutabele beslissingen en een hoop praatjes hebben. Want die weten dat lang niet altijd in daden weten om te zetten.

Exclusieve bonussen

Opzoek naar de hoogste bonussen van dit moment? Dit is de top 4 van bookmakers met de hoogste bonussen.

WebsiteBezoek

Claim Bonus

Lees Review

Claim Bonus

Lees Review

Claim Bonus

Lees Review

Claim Bonus

Lees Review

Veelgestelde Vragen

We hebben de meest gestelde vragen van spelers over wedden op Boksen op een rij gezet.

  • New FAQ : Question

    New FAQ : Answer