Wed Meesters | Wedden op Paarden

Wedden op Paarden

Er is niets mooiers dan wedden op paardenrennen terwijl je live aanwezig bent op het parcours. Dus als je ooit de kans krijgt dat te doen, ga vooral. Nu is het wel zo dat wedden op de renbaan zelf soms wat intimiderend kan zijn voor nieuwkomers. Ben je daar doorheen dan ervaar je het in volle glorie. Want het is uniek entertainment, dat ook nog een hoop geld kan opleveren als je de juiste keuzes maakt.

Geschatte leestijd: 6 minuten

Er is niets mooiers dan wedden op paardenrennen terwijl je live aanwezig bent op het parcours. Dus als je ooit de kans krijgt dat te doen, ga vooral. Nu is het wel zo dat wedden op de renbaan zelf soms wat intimiderend kan zijn voor nieuwkomers.

Ben je daar doorheen dan ervaar je het in volle glorie. Want het is uniek entertainment, dat ook nog een hoop geld kan opleveren als je de juiste keuzes maakt.

Welke keuzes heb je als je gaat wedden op paarden?

Als je op het parcours bent moet je eerst een keuze maken. Ga je wedden bij de aanwezige bookmakers of bij de Tote. Lastig te zeggen welke nu precies de beste odds biedt. Hoewel de Tote nog weleens de betere keus is voor selecties met bigger odds dan shorter odds. Ook biedt de Tote meer verschillende soorten weddenschappen aan. Welke dat allemaal zijn kun je lezen in ons artikel over de Tote.

Overigens is het goed om nog even te vermelden dat de Tote niet meer op elk parcours aanwezig is. Sommige renbanen bieden een concurrerende service aan zoals Ripon (RiponBet) en Chester (ChesterBet).

Laatste Paarden nieuws

Wedden op Cheltenham Festival

Cheltenham. Het legendarische festival dat elke zichzelf respecterende liefhebber van sportwedden rood omcirkelt in de agenda. Start hier met de ideale voorbereiding op jouw Cheltenham avontuur.

Kijk en Vergelijk als je gaat wedden op paarden

Besluit je om een weddenschap te plaatsen bij de bookmakers op de renbaan? Dan moet je natuurlijk eerst nog bepalen bij welke bookie je dit doet. Uiteindelijk kun je tussen 10 en 100 bookies hebben die allemaal vergelijkbare odds bieden.

Kijk dus eerst welke selectie(s) je wilt kiezen en scan vervolgens welke odds er voor die specifieke selecties worden geboden. Soms heb je de mazzel dat er een bookmaker is die een betere prijs biedt dan de rest. Maar vaak ook bieden ze gewoon min of meer dezelfde odds.

Pas op voor slechtere Each Way voorwaarden

Bij de bookmakers op de renbaan gaat het trouwens alleen maar om de prijs. Online bookmakers zijn in principe gedwongen om standaard Each Way voorwaarden te bieden. Dit is gebaseerd op het soort paarden race en het aantal runners. Bookmakers op de renbaan zijn daar niet aan gebonden. En dus bieden ze vaak slechtere Each Way voorwaarden dan wat je gewend bent van de online bookies.

Stel bijvoorbeeld dat je een 16 runners handicap hebt. Dan betalen de bookmakers op de renbaan de eerste 4 plaatsen tegen 1/5 van de odds, in plaats van 1/4. Het is soms dan ook aan te raden om iets shortere odds te nemen. Als dat betekent dat je daarmee wel betere each way voorwaarden krijgt.

Er zijn trouwens ook bookmakers bij wie je alleen kunt inzetten op de winnaars. Ongeacht wat voor soort race het is. Deze bookmakers bieden vaak betere odds op hoger geprijsde runners dan de andere bookmakers. Dit komt omdat ze zich niet druk hoeven te maken over uitbetalingen op geplaatste paarden. Kortom, als je alleen een win bet wilt plaatsen, dan is het aan te raden om zo’n bookmaker te zoeken.

Je Weddenschap plaatsen

Nadat je hebt besloten bij welke bookie je gaat wedden op paardenrennen moet je vermoedelijk eerst even in de rij staan. Vervolgens vraagt de bookmaker op welk paard (nummer) je wilt inzetten en wat je inzet is. Daarna geef je hem je geld en krijg je een ticket.

Op het ticket staat een aantal gegevens. De bookmaker bij wie je je weddenschap geplaatst hebt, het paard, de odds voor dat paard en de potentiële payout. Dubbelcheck altijd eerst even je ticket voordat je weer wegloopt zodat je zeker weet dat alles klopt.

Wint jouw paard (of plaatst het zich als je een each way bet hebt gemaakt)? Ga dan terug naar de bookmaker, geef hem het ticket en je krijgt je payout. Waarschijnlijk precies zoals je al dacht dat het zou gaan.

Wedden zonder de Favoriet

Soms kunnen de bookmakers op de renbaan besluiten om een iets andere markt aan te bieden dan normaal is. Zo krijgen ze meer weddenschappen krijgen dan wanneer ze gewoon de normale markt met alle runners hadden aangeboden.

Meestal gebeurt dit als er een favoriet is die ontzettend short priced is. De bookmakers maken het dan mogelijk maken om te wedden op paardenrennen zonder de favoriet. In dat geval negeer je de favoriet in het deelnemersveld dus volledig. En wed je erop dat een paard ofwel gewoon wint, of als tweede eindigt na de favoriet.

Mooi. Als het goed is weet je nu meer dan genoeg om naar de renbaan te kunnen gaan. Good luck at the tracks!

Ontvang €60 Welkomstbonus
  • Enige dedicated wedden op paardenraces bookmaker
  • Livestream
  • Podcasts, voorbeschouwingen, informatie
  • Handboek voor beginners

Veelgestelde Vragen over wedden op Paarden

  • New FAQ : Question

    New FAQ : Answer

Paarden – Termen en Afkortingen

Voor alles waarin je succesvol wilt worden geldt: begin bij de basis. Daarom heeft Wed Meesters alle termen en afkortingen die ertoe doen bij paardenrennen voor je op een rij gezet. Zodat je op elk moment exact weet waarover het gaat. Hoef jij je alleen nog druk te maken om het kiezen van de juiste weddenschappen. Daar gaan we, van A tot Z (ok, tot Y in dit geval).

[glossary cat=”Paardenrennen” itemspage=”1″ letter=”all” related=”0″ no_desc=”0″ hide_terms=”0″ hide_abbrevs=”0″ hide_synonyms=”0″ glossary_index_style=”modern-table” disable_listnav=”0″ ]