Wed Tips | Professioneel Gokken

Naarmate je een betere gokker wordt en meer en meer winst maakt, zul je erachter komen dat het steeds lastiger voor je wordt om je weddenschappen geaccepteerd te krijgen. Bookmakers houden er niet van om te verliezen en vandaag de dag kunnen ze wanneer ze dat willen gewoon je accounts beperken, op elk moment, om elke reden. Zelfs als je account niet eens op winst staat!

Geschatte leestijd: 3 minuten

Hoe krijg je je weddenschappen erdoor?

Helaas worden vroeg of laat alle winnende accounts gesloten, dus dat betekent dat we wat creatiever moeten worden om toch onze weddenschappen geplaatst te krijgen.

Een van de meeste succesvolle gokkers van de laatste jaren is Patrick Veitch, die meer dan 10 miljoen pond van de bookies won met bets op paardenraces. Voor hem was het natuurlijk extreem lastig om weddenschappen geplaatst te krijgen op de geadverteerde odds – als het hem überhaupt al lukte – dus wat hij deed was een team van ‘agents’ inschakelen die de weddenschappen voor hem plaatsten.

Als beloning krijgen ze gratis zijn wedtips, en als er echt grote bets voor Veitch moesten worden geplaatst dan moesten zijn agenten ook weer een team agenten inschakelen. Uiteraard speelt vertrouwen een grote rol bij een dergelijk ‘systeem’, maar als je consistent lange termijn winsten laat zien dan is het waarschijnlijker dat de agents ervoor kiezen om te profiteren van de winstgevende tips, in plaats van je op te lichten.

Paardenrace Professionals

Veel gokprofessionals worden paardenrace punters en er zijn meerdere manieren om op succesvolle wijze de transitie te maken van part time gokker tot pro.

Eigenaarschap van een Paard

De meeste verhalen van paardeneigenaren zijn niet zo positief en veel eigenaren mogen nog van geluk spreken als ze 20% van hun investering terugverdienen.

Als je een professionele punter bent zou je een voordeel moeten hebben over het merendeel van de eigenaren omdat jij het oog van de expert hebt, wat tot betere investeringen zou moeten leiden. Maar het is niet alleen het paard dat je bezit dat je een winst als eigenaar kan opleveren.

Als je een redelijke relatie opbouwt met de trainer zou je als het goed is ook moeten weten wanneer je paard is getraind om te pieken, en ook wanneer andere paarden in de yard grote kans hebben om te winnen.

Hoe meer paarden je hebt in verschillende yards, hoe meer informatie je tot je beschikking hebt die niet publiekelijk bekend is. En dat maakt het gokken op veel races een stuk eenvoudiger.

False Gambles

Als je weet dat je betting accounts in de gaten worden gehouden maar niet direct zwaar beperkt zijn (bookies laten je soms inzetten om zo beter inzicht te krijgen in hoe hun eigen kaarten geschud zijn) dan is het mogelijk om zogenaamde ‘false gambles’ te creëren.

Een weddenschap op een ander paard in een race dan het paard die je eigenlijk wil backen kan leiden tot een false gamble op dat paard wat resulteert in een drift op het paard waarop je eigenlijk wil wedden, waardoor je betere prijzen krijgt en dus meer winsten.

Wanneer moet je je Bets plaatsen?

Bepalen op welk moment je moet toeslaan met je bets is cruciaal. Je bets plaatsen als de markten op hun zwakst zijn kan in het begin misschien betere odds garanderen maar laten geen grote inzet toe en de odds kunnen snel daarna unbackable worden voordat je een fractie van de vereiste inzet kan plaatsen. Wachten tot de markten op hun sterkst zijn kan betekenen dat grotere inzetten mogelijk zijn, maar de prijs kan op dat moment volledig verdwenen zijn.

Er is dus zoiets als ‘te vroeg’ en ‘te laat’. Je weddenschappen geleidelijk en wat meer subtieler plaatsen kan de sleutel zijn om je volledige inzet tegen de gewenste odds te kunnen plaatsen. De exacte succesformule om je weddenschappen tegen de beste odds geplaatst te krijgen hangt af van het soort races waarop je wedt en op hoeveel verschillende accounts je ze kan plaatsen.