Wed Meesters | Wedden op Honkbal

Wedden op Honkbal

Een van de meest aantrekkelijke dingen van wedden op Honkbal is dat je ontzettend veel verschillende mogelijkheden hebt om weddenschappen te plaatsen. Het Major League Baseball seizoen mag dan slechts duren van april tot en met oktober, in die periode weten die Amerikanen wel 162 wedstrijden per team te proppen, de World Series niet eens meegerekend!

Geschatte leestijd: 6 minuten

Honkbal is niet de meest populaire Amerikaanse sport hier in Nederland, maar het aantal liefhebbers groeit gestaag. En nu er zoveel verschillende sporten tegenwoordig op televisie zijn te volgen (kijk maar wat Sport1 en Eurosport allemaal uitzenden), zal dat waarschijnlijk alleen nog maar meer toenemen. Waarmee automatisch ook wedden op honkbal populairder wordt onder punters.

Een van de meest aantrekkelijke dingen van wedden op Honkbal is dat je ontzettend veel verschillende mogelijkheden hebt om weddenschappen te plaatsen. Het Major League Baseball seizoen mag dan slechts duren van april tot en met oktober, in die periode weten die Amerikanen wel 162 wedstrijden per team te proppen, de World Series niet eens meegerekend!

En omdat er altijd nieuwe wedstrijden op de rol staan betekent dit dat de odds samenstellers continu bezig odds toe te kennen aan elke wedstrijd en markt, waardoor het voor punters veel makkelijker is om selectief te zijn en echt de value bets te vinden.

De meest populaire mogelijkheden om te wedden op honkbal komen natuurlijk als de World Series gaan beginnen, aan het eind van het seizoen. In de World Series wordt bepaald welk honkbalteam zich het beste team van de wereld mag noemen (je mag er ook wel vanuit gaan namelijk dat het beste honkbalteam van Amerika ook de beste ter wereld is). In een ‘best of seven’ serie speelt het beste team van de American League en het beste team van de National League tegen elkaar.

Mocht je het nog nooit gevolgd hebben, doe jezelf een plezier en blijf tijdens de volgende World Series een keer wakker zodat je ’s nachts wat wedstrijden kunt meepakken. Dan ga je vanzelf op een heel andere manier naar Honkbal kijken.

Wedden op Honkbal: soorten weddenschappen

Match Betting

Als je een weddenschap plaatst op wedstrijden heb je bij honkbal meestal niet te maken met standaard handicaps zoals bij andere Amerikaanse sporten omdat de scores vaak veel dichter bij elkaar liggen bij honkbalwedstrijden. Een match bet is simpelweg de juiste winnaar van een wedstrijd voorspellen.

Handicaps

Er zijn wel handicaps beschikbaar bij honkbalwedstrijden waardoor je op het wedstrijdresultaat kunt wedden met meer competitieve odds. De favorieten hebben een handicap terwijl de outsiders een voorsprong krijgen om de kansen gelijk te trekken. Het is vervolgens aan de gokker om te bepalen waar de waarde ligt, gegeven de handicap.

Total Runs

Een weddenschap op het totale aantal runs dat door beide teams wordt gescoord in een wedstrijd. Je hoeft trouwens niet het exacte getal te voorspellen (wordt ook wel erg lastig). In plaats daarvan komt de bookmaker met het aantal runs dat zij denken dat er komt in de wedstrijd en jij moet bepalen of het uiteindelijke totaal boven of onder dat getal uitkomt. In principe zijn de odds voor beide uitkomsten gelijk, je zet immers in op een ‘spread’.

Ga je wedden op honkbal en wil je de beste weddenschappen vinden voor deze specifieke markt? Dan is dit een van de beste strategieën: schrijf op hoeveel runs je denkt dat er in elke wedstrijd zijn, en kijk vervolgens naar waar de bookies mee aankomen. De aantallen van bookmakers waar je het meest van afwijkt met je eigen inschatting van het aantal runs – of dat er nu boven of onder is – zouden de weddenschappen met de meeste waarde voor je moeten zijn.

Extra Advies Wedden op Honkbal

Als je ergens op gaat wedden, wil je natuurlijk zoveel mogelijk kans maken om ook te winnen. Nu is honkbal een sport waar lang niet iedereen evenveel vanaf weet. Om ervoor te zorgen dat je kansen ook bij deze sport wat groter worden, heeft WedMeesters nog wat extra tips voor je. Mag je gebruik van maken. Hoeft niet.

Zorg dat je regels kent

Honkbal is echt niet de moeilijkste sport om geld mee te winnen. Sterker nog, veel mensen vinden het zelfs een van de makkelijkere sporten voor weddenschappen. Maar als je ook echt op langere termijn succesvol wilt zijn moet je ervoor zorgen dat je regels kent. Van A tot Z. Meestal maakt onbekend onbemind en zorgen de iets complexere regels ervoor dat (Nederlandse) gokkers wegblijven van honkbal. Wat zonde is. Met een kleine tijdsinvestering leer je de sport beter kennen, en die investering kan je heel wat opleveren.

Investeer tijd

Als je gaat gokken op honkbal is het belangrijk dat je je verdiept in de informatie en statistieken die voorhanden zijn. Op die manier kun je jezelf het voordeel geven dat nodig is voor succesvolle weddenschappen. Zorg dus dat je de spelers kent, vooral de werpers (pitchers).

Honkbal is niet een sport waarbij je gewoon even het programma scant en vervolgens de beste weddenschappen eruit pikt. Het gaat om de sterktes en zwaktes van de twee teams die tegen elkaar spelen. Oftewel, investeer de tijd om in de statistieken voor elke wedstrijd te duiken en het wordt ineens veel makkelijker om de winnende weddenschappen eruit te pikken.

En mocht je niet genoeg tijd hebben om je te verdiepen in de verschillende teams, speel dan gewoon slim en focus je slechts op een paar teams (4 of 5 ofzo) en zorg ervoor dat je alles weet van die teams. Op die manier kun je de beste mogelijkheden eruit pikken als de kansen zich voordoen.

Laat de teams in vorm komen

Bij elke sport is het zo dat helemaal aan het begin van het seizoen wedden niet de allerbeste strategie is (teveel onzekerheden), maar bij honkbal is dat helemaal het geval. Niet alleen kan het weer voor ellende zorgen bij bepaalde wedstrijden, vaak weten de coaches ook nog niet helemaal wat hun favoriete opstelling is.

Wacht dus even een maandje ofzo voordat je serieus gaat inzetten op honkbalwedstrijden. Tenzij je natuurlijk denkt dat je al meteen een edge hebt gevonden die je moet verzilveren.

Maak slim gebruik van informatiebronnen

Zoals we aangaven is het belangrijk dat je de statistieken kent en zoveel mogelijk research doet om succes te kunnen wedden op honkbalwedstrijden. Het is dus belangrijk dat je goede informatiebronnen hebt waar je zeker weet dat je de juiste en meest uitgebreide informatie kan vinden.

Met Google kom je natuurlijk vaak al een heel eind, maar neem van ons aan dat de site van ESPN een van de meest nuttige sites is als het om informatie en statistieken gaat.

Veelgestelde Vragen over wedden op Honkbal

  • New FAQ : Question

    New FAQ : Answer