Wed Meesters | Wedden op Wielrennen

Giro d’Italia | Wedden op wielrennen in de Giro

Wedden op wielrennen in de Giro d’Italia

Geschatte leestijd: 2 minuten

Laatste Giro nieuws

Opzet en parcours Giro

Truien

Wedden op Giro | Wedmarkten

De bookmakers in Nederland hebben elk jaar volop mogelijkheden om te wedden op wielrennen in de Vuelta. Natuurlijk kun je de outright bet pakken op de eindwinnaar Vuelta. Maar van tevoren en tijdens de ronde kun je ook inzetten op het puntenklassement, de bergtrui en de jongerentrui.

Binnen die outright bets is er ook de mogelijkheid om te wedden op ‘duels’, oftewel wie van twee renners het beter gaat doen. En elke dag heb je de kans om in te zetten op de etappewinnaar. Lees alle voorspellingen op de Vuelta, bekijk de favorieten Vuelta en meer.

Giro spellen en Vuelta pools

Om het plezier in het volgen van de Giro te verhogen, kun je meedoen met wielrennen spellen en wielrennen pools. Elk jaar is er bijvoorbeeld de Scorito pool, het Vuelta spel van Wielerflits en kun je meedoen met het AD Vuelta spel. Bij Wed Meesters zijn we vooral fan van World Cycling Stats. Daar stel je een team van renners samen met een beperkt budget, en voorspel je alle klassementen.

Giro Promoties

Geschiedenis van de Giro

Nederlanders in de Giro

Van Sean Kelly is het een kleine sprong naar de succesvolste Nederlander in de Vuelta. Sprinter Gerben Karstens won 14 etappes tussen 1966 en 1976 (zes deelnames). Hij is een van de vijf Nederlandse wielrenners met een etappezege in Giro, Tour én Vuelta.

De andere vier zijn Jean-Paul van Poppel, Erik Breukink, Jeroen Blijlevens en Tom Dumoulin. Sprinters Mathieu Hermans (1988-1989) en Van Poppel (1991-1994) waren beiden goed voor negen etappezeges. Jeroen Blijlevens (1995-1999) en Fabio Jakobsen (2019-2021) staan op vijf. 1967 en 1968 waren het meest succesvol voor Nederland, met in beide jaren 9 zeges in 18 etappes.

Daarnaast hebben ‘we’ twee eindwinnaars in de Vuelta a España die makkelijk te onthouden zijn voor wielerliefhebbers. Jan Janssen won in 1967 de Vuelta, een jaar voordat hij de Tour de France won. Joop Zoetemelk won in 1979 de Vuelta, een jaar voordat hij de Tour de France won. Janssen won ook twee keer het puntenklassement, Zoetemelk eenmaal het bergklassement. In 2011 was Bauke Mollema de laatste Nederlander die een trui won, het puntenklassement.

Wedden op Giro 2023

Wedden op Giro eindwinnaar

Check natuurlijk ook alle odds op de andere klassementen en (live) wedden op etappes!

Veelgestelde Vragen over wedden op wielrennen in de Giro d’Italia

 • Waarom is wielrennen juist zo populair in Vlaanderen?

  Wat schaatsen is voor de Friezen, is wielrennen voor Vlaanderen. Ook al is de Benelux een klein gebied, weersomstandigheden en ligging (Ardennen en nabijgelegen Eifel) zijn van grote invloed op de sportprestaties en interesses. Er wordt gezegd dat in Vlaanderen de eendagskoersen zijn uitgevonden, dus er bestaat een lange wieler traditie; Belgen worden geboren met een toerfiets, zo zeggen ze zelf.

 • Hoeveel Nederlanders doen aan wielrennen?

  Wielrennen neemt enorm in populariteit toe als vrijetijdsbesteding. Dus ook wedden op wielrennen. Dit komt door de vele koersen die in Nederland starten en omdat ‘we’ sinds kort weer echt meedoen om de prijzen. Er zijn zo’n 850.000 Nederlanders die zelf op de fiets stappen, maar het aantal liefhebbers is nog vele malen groter. De gemiddelde leeftijd van wielrenners in Nederland is 46 jaar.

 • Wie is de beste Nederlandse wielrenner?

  In 2021 was Mathieu van der Poel de beste wielrenner van Nederland. Joop Zoetemelk, tourwinnaar in 1980, wordt algemeen beschouwd als de beste Nederlandse wielrenner aller tijden. Anderen vinden dat die titel aan Jan Janssen behoort, de eerste Nederlander die in 1968 de tevens de fietstocht der fietstochten op zijn naam schreef.

 • Zijn er ook wielerrondes voor vrouwen waar je op kunt wedden?

  Jazeker. Het wielrennen voor vrouwen wordt steeds groter en professioneler. Met Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten, Chantal van den Broek-Blaak, Lucinda Brand, Ellen van Dijk, Amy Pieters, Demi Vollering en Marianne Vos heeft Nederland een ontzettend sterke equipe van rensters om het hoogste niveau.

 • Bij welke bookmakers kun je wedden op wielrennen?

  Je kunt wedden op wielrennen bij TOTObet365BetCityHolland Casino en Bingoal. Bingoal is van origine een Belgische  bookmaker waar doorgaans meer aandacht wordt besteed aan kleinere wielerwedstrijden. Het aanbod aan koersen en wed mogelijkheden verschilt per bookmaker, onderzoek loont!