Wed Meesters | Wedtips van de Week

Wedden op Eredivisie, FA Cup, Giro d’Italia en Premier League Darts

Deze week valt de beslissing in de Eredivisie, FA Cup en Coppa Italia. En wat kunnen Tom Dumoulin en Michael van Gerwen?

Deze week valt de beslissing in de Eredivisie, FA Cup en Coppa Italia. En wat kunnen Tom Dumoulin en Michael van Gerwen?

Topvoetbal in Nederland, Engeland en Italië

Eredivisie

De laatste twee wedstrijden van de Eredivisie worden allemaal tegelijk afgewerkt: woensdag om 20.00 uur en zondag om 14.30 uur. Na afgelopen weekend (AZ – Ajax 2-2, Feyenoord – PSV 2-2) lijkt de titel Ajax niet meer te kunnen ontgaan met vier punten voorsprong. PSV noteert immers 21.00 om Ajax nog voorbij te gaan. Het is interessanter om woensdag en zondag te kiezen voor live wedden op voetbal. Wat dacht je naast de wedstrijden van Ajax en PSV bijvoorbeeld van FC Utrecht (3.05) – AZ (2.28)?

Coppa Italia

Een uurtje later dan de wedstrijden in de Eredivisie begint woensdagavond de finale van de Coppa Italia tussen Juventus en Internazionale. Het is een Oranje onderonsje tussen Matthijs de Ligt van Juventus en Stefan de Vrij en Denzel Dumfries van Inter. De club uit Milaan doet nog mee om de titel en is in dit duel favoriet op 2.29, tegen 3.15 voor Juventus.

FA Cup

The Blues versus The Reds, oftewel Chelsea tegen Liverpool. Dat is de finale van de FA Cup, zaterdagavond om 17.45 uur op Wembley. Liverpool en Virgil van Dijk gaan nog voor de Premier League en Champions League, maar de FA Cup winnen zou ook een leuke meevaller zijn tussendoor. Zij staan op 2.01 om te winnen en Chelsea op 3.45. Een gelijke stand na 90 minuten is een mooie value bet op 3.45.

Giro d’Italia: Richard Carapaz versus Simon Yates

Wat was het toch een prachtige etappezege van Mathieu van der Poel afgelopen vrijdag in de Giro d’Italia! De Nederlandse klasbak pakte daarmee ook de roze leiderstrui. Maar hij doet niet mee om het eindklassement, daar zien we twee andere Nederlanders als outsider. Na de eerste drie etappes waaronder een korte tijdrit kunnen we misschien al een betere inschatting maken van de kanshebbers. Na dinsdag zal dat nog beter kunnen, als de eerste bergrit wordt verreden.

Richard Carapaz uit Ecuador is bij de bookmakers in Nederland nog de favoriet op 2.42. De renner van het sterke INEOS Grenadiers won de Giro al in 2019 en koos de afgelopen twee jaar voor de Tour de France en de Vuelta. In Spanje werd hij tweede en in de Tour vorig jaar derde. Zijn voornaamste uitdager Simon Yates heeft ook al een grote ronde gewonnen: de Vuelta van 2018. Vorig jaar stond hij wel aan de start van de Giro en werd hij derde. Nu lijkt hij met odds van 3.70 de voornaamste uitdager van Carapaz.

Outsiders Giro met Tom Dumoulin

Achter Carapaz en Yates vinden we een clubje van uitdagers die zeker niet kansloos zijn. De pas 23-jarige João Almeida uit Portugal (10.00) rijdt zijn derde Giro en werd al vierde en zesde. De Spanjaard Mikel Landa (11.50), de Colombiaan Miguel Angel Lopez (13.00) en de Fransman Romain Bardet (14.00) behaalden in een verder verleden wel eens een podiumplaats in een grote ronde. 

En er zijn dus ook Nederlandse outsiders voor de eindoverwinning in de Giro d’Italia. Het is eigenlijk gissen naar de vorm van Tom Dumoulin (17.00), de winnaar van 2017 en nummer twee van de Giro én Tour de France van 2018. Wat dat betreft lijkt Wilco Kelderman (19.00), nummer 3 van 2020, toch een betere bet dan Dumoulin.

Premier League Darts: Michael van Gerwen – Peter Wright

Er zijn nog drie avonden PDC Premier League Darts 2022 te gaan tot de play-offs in Berlijn op 13 juni. Michael van Gerwen is bijna helemaal zeker van die play-offs, hij hoeft nog maar één wedstrijd te Darten om bij de top vier te zitten. 

Afgelopen donderdag in Glasgow kwam Mighty Mike tot zijn tweede Premier League Darts finale in drie weken tijd. In spannende duels versloeg hij zowel Joe Cullen als Michael Smith met 6-5. In de finale gooide hij echter onder zijn niveau en verloor hij net als twee weken eerder van Jonny Clayton (6-3). Clayton staat hierdoor ruim aan de leiding met 34 punten voor nummer twee Van Gerwen op 28, en de Welshman is daardoor al geplaatst voor de play-offs.

Komende donderdag kunnen ze elkaar al in de halve finale tegenkomen in Sheffield. Michael van Gerwen moet daarvoor wel eerst Peter Wright verslaan, die zijn vierde plek verdedigt. De twee kwamen elkaar dit kalenderjaar al vier keer tegen, en vier keer was Michael van Gerwen overduidelijk de sterkste: 6-1, 6-0, 8-4 en 6-3. Van Gerwen staat nu op 1.54 om te winnen, tegen 2.50 voor Wright. Winst met minimaal twee legs verschil voor MVG noteert 1.81.

Programma PDC Premier League Darts donderdag 12 mei

  • Joe Cullen – James Wade
  • Gary Anderson – Gerwyn Price
  • Michael van Gerwen – Peter Wright
  • Michael Smith – Johnny Clayton