Wed Meesters | Wedtips van de Week

Michael van Gerwen in de Premier League of Darts

Deze week is het weer tijd voor darten! Mighty Mike speelt goed en Peter Wright is een echte tegenvaller.

Premier League of Darts: Michael van Gerwen wil meer winnen

Deze week is het weer tijd voor de Premier League of Darts, het wekelijkse samenkomen van de acht beste darters ter wereld. Michael van Gerwen speelt goed, maar is daar nog niet voor beloond. Mighty Mike won slechts twee van zijn vijf duels tot nu toe, tegen debutant Joe Cullen en een tegenvallende Peter Wright.

De nederlagen van Van Gerwen waren eigenlijk erg jammer. Want hij verloor op 10 februari met 6-4 van Jonny Clayton ondanks een gemiddelde van 105.11 (tegen 106.64 voor Clayton). En een week later was een gemiddelde van 106.48 niet genoeg tegen Gerwyn Price, die maar liefst 108.90 noteerde en met 6-5 won.

Michael van Gerwen – Jonny Clayton

Door die uitslagen staat Michael van Gerwen momenteel vijfde van de acht, niet genoeg voor een plek in de play-offs. Maar goed, er zijn nog genoeg rondes te spelen. Donderdag speelt Van Gerwen in de kwartfinale tegen titelverdediger Jonny Clayton, die met vijf gewonnen en twee verloren nu ook koploper is.

Opvallend is dat Clayton met zijn gemiddelden enorm schommelt. Zo zette hij wel een prachtige partij neer tegen Van Gerwen in Liverpool, maar gooit hij ook net zo snel ergens in de 80. De Brabander en vijfvoudig winnaar hoopt daarvan te profiteren bij de Premier League in Exeter. De bookmakers zetten hem echter neer als lichte underdog bij het wedden op darten: 1.99 op Van Gerwen en 1.83 op Clayton. Natuurlijk kun je ook kijken naar andere odds, waaronder 2.02 op minimaal drie 180’s van Van Gerwen.

Gerwyn Price – Peter Wright

Donderdag staat in de kwartfinale (eerste ronde) ook meteen het duel tussen de nummers twee en drie op het programma. Peter Wright was in de eerste ronde in Cardiff het sterkst, met onder meer een gemiddelde van 113,02 in de finale tegen Clayton. Price was in de derde ronde (twee weken geleden) oppermachtig in Belfast. Hij won achtereenvolgens van Michael Smith, Michael van Gerwen en James Wade met gemiddelden van twee keer 108 en daarna 105.

Beide spelers hebben elkaar nog niet getroffen in de Premier League dit seizoen. Sterker nog, de laatste keer dat beiden tegenover elkaar stonden, was op 30 augustus 2020. Price won toen met 8-6 in de Premier League. In onderlinge ontmoetingen staat het 16-7 voor Snakebite, maar dat kan de bookmakers weinig schelen. Zij geven odds van 1.74 op Gerwyn Price en 2.11 op Peter Wright.

James Wade – Gary Anderson

Van de acht spelers in de Premier League of Darts dit seizoen hebben James Wade (12 keer) en Gary Anderson (11 keer) het vaakst meegedaan aan de competitie. Wade miste sinds zijn debuut in 2008 de competitie in 2014, 2016, 2018 en 2020. Anderson was er vanaf 2011 bijna elk jaar bij, hij moest alleen 2019 aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure.

James ‘The Machine’ Wade pakt zijn puntjes dit jaar mee zonder echt op te vallen. Van de zes partijen die hij speelde, won hij er drie en verloor er drie. Hij kan iedereen verslaan, maar kan ook van iedereen verliezen. Anderson, winnaar in 2011 en 2015, won namelijk pas één van zijn vier wedstrijden. Hier is een mooie value bet te vinden donderdag, want Wade staat verrassend genoeg op 1.96 tegenover 1.86 voor Anderson.

Programma Premier League of Darts 3 maart Exeter

Jonny Clayton – Michael van Gerwen

Michael Smith – Joe Cullen

Gerwyn Price – Peter Wright

James Wade – Gary Anderson

Halve finales

Winnaar Clayton/Van Gerwen – Winnaar Smith/Cullen

Winnaar Price/Wright – Winnaar Wade/Anderson