Wed Meesters | Sporters op Social Media

Raymond van Barneveld op social media

Barney's social media is bijna net zo goud als deze legende zelf. Van het WK tot relatieproblemen. Hij heeft het allemaal!

De laatste jaren zijn we als Nederland verwend door Michael van Gerwen, maar Raymond van Barneveld heeft darten groot gemaakt in Nederland. Raymond van Barneveld op social media is bijna net zo goud als deze legende zelf. Barney is volop actief op social media!

Het leven van Raymond van Barneveld is sinds de jaren ‘90 nooit saai geweest. Van WK-titels naar relatieproblemen en van andere toernooi-winsten naar psychologisch gedoe. Maar hoe zien we Raymond van Barneveld op social media?

Raymond van Barneveld – levende legende

De inmiddels 54-jarige Raymond van Barneveld begon als 17-jarig jochie in 1984 bij de BDO te darten. Begin jaren ‘90 plaatste hij zich al een aantal keer voor het BDO WK Darts en in 1995 zette hij Nederland op de kaart bij het darten met het behalen van de finale. Deze verloor hij van Richie Burnett, maar drie jaar later pakte Barney zijn revanche door Burnett in de finale te verslaan. 

Een jaar later volgde de tweede wereldtitel doordat hij Ronnie Baxter klopte. In 2003 en 2005 pakte Van Barneveld wederom de titel, waarna hij in 2006 de finale verloor van Jelle Klaassen. Hierna stapte hij over naar de PDC waar hij in 2007 ook wereldkampioen werd. Er volgden nog vijf halve finales maar nooit meer een wereldtitel. Bij de PDC won hij ook nog andere toernooien, maar de laatste jaren ging hij van slechte uitslagen naar afscheid naar rentree.

Check trouwens deze ‘trip down memory lane’ van Barney op zijn Instagram, bij een Britse tv-show:

En natuurlijk deelt hij af en toe een terugblik op zijn eerste succesvolle periode:

Raymond van Barneveld op Instagram – een familieman

De Hagenees die al lang geen postbode meer is, heeft het de afgelopen jaren persoonlijk niet makkelijk gehad. Zo waren er relatieproblemen, psychologische problemen en meer. Maar Van Barneveld heeft zijn familie nooit uit het oog verloren, zo is hij inmiddels al een trotse opa van vier kleinkinderen.

Doordat hij de laatste jaren ofwel niet speelde ofwel geen goede resultaten behaalde, moest Barney zelfs als ex-wereldkampioen zich middels de PDC Qualification School plaatsen voor toernooien. Gelukkig kan hij er zelf ook om lachen.

Raymond van Barneveld op tv, ook altijd leuk

Zijn Barney Army heeft hem natuurlijk al decennialang aangemoedigd bij dartstoernooien op televisie, maar de laatste tijd leent Van Barneveld zich ook aan andere programma’s. Zo was hij een van de deelnemers aan het RTL-programma Het Perfecte Plaatje, waar hij zijn kunsten als fotograaf mocht laten zien. En spoiler: Barney ontkwam er niet aan om mee te doen aan het kolderieke Marble Mania, samen met Michael van Gerwen en Vincent van der Voort.

Van Barneveld is natuurlijk ook een zakenman en als darter moet je jezelf natuurlijk goed zien te verkopen. Want de inkomsten van toernooien zijn leuk, merchandise kan nog een stuk meer opleveren als je het goed doet. Zo heeft Van Barneveld zijn eigen dartswinkel met allerhande spullen met zijn naam erop.

En ten slotte mogen jullie gokken op hoe jong Raymond van Barneveld wel niet was in dit plaatje. Of raad eens hoeveel centimeter die mat is!