Sportweek vol Corona, WK Darts, schaatsspanning en Man City

Covid gooit roet in het eten bij de PDC WK Darts. Gaat Sven Kramer wel of niet en Manchester City al kampioen?

Het was weer een sportweek vol Corona! Omicron gooit roet in het Nederlandse eten bij de PDC WK Darts, gaat Sven Kramer wel of niet, en is Man City al kampioen?

Sportweek vol Corona op PDC WK Darts

Darters leven het hele jaar toe naar hét toernooi van het jaar: het PDC WK Darts in Alexandra Palace, oftewel Ally Pally. Michael van Gerwen hoopte op zijn eerste titel in drie jaar tijd en überhaupt een eerste grote titel na 2020. Maar goed, als je dan met drie Nederlandse darters lekker knus het kerstdiner gaat nuttigen, roep je het ook wel een beetje over je af.

Mighty Mike mocht hierdoor niet aan zijn derde ronde beginnen tegen Chris Dobey. Vincent van der Voort gaf James Wade een gratis ronde, maar had vermoedelijk toch niet veel kans gemaakt tegen The Machine. En naast besmettingen voor Raymond van Barneveld en Danny Noppert ná hun uitschakeling, was er ook nog Dave Chisnall die verstek moest laten gaan in de derde ronde vanwege corona.

Werd er dan nog wel op hoog niveau gedart? Jazeker! De partij in de vierde ronde tussen Jonny Clayton en Michael Smith was er eentje om je vingers bij af te likken. De mannen tilden elkaar naar een hoger niveau en maakten het bloedstollend spannend. Daarnaast waren ze ook nog eens erg collegiaal en vriendelijk tegen elkaar, wat een toppartij!

Check hier de hele wedstrijd. Als je minder tijd hebt, schakel dan vanaf 38:50 in voor de laatste set.

Schaatsen Olympische Spelen 2022

De tickets zijn verdeeld door ‘de wijze heren’! Sven Kramer mag opnieuw voor medailles gaan op zijn vijfde Olympische Spelen. Verder zijn er naast Kramer drie afstanden voor Thomas Krol, Patrick Roest en Jorrit Bergsma. De grote verrassing is Merijn Scheperkamp op de 500 meter. Tweevoudig olympisch kampioen Kjeld Nuis mag alleen op de 1500 meter rijden in Peking.

Bij de vrouwen zijn er twee deelnemers die op maar liefst vier afstanden mogen starten: Irene Schouten en Antoinette de Jong. Vijfvoudig olympisch kampioen Ireen Wüst mag haar titel op de 1500 meter verdedigen en ze mag op de 1000 meter en ploegenachtervolging starten.

De volledige verdeling van de tickets voor schaatsen Olympische Spelen 2022

 • Thomas Krol (500 meter, 1.000 meter en 1.500 meter)
 • Patrick Roest (5.000 meter, 10.000 meter, ploegenachtervolging)
 • Kjeld Nuis (1.500 meter)
 • Kai Verbij (500 meter en 1.000 meter)
 • Jorrit Bergsma (5.000 meter, 10.000 meter, massastart)
 • Merijn Scheperkamp (500 meter)
 • Sven Kramer (5.000 meter, ploegenachtervolging, massastart)
 • Marcel Bosker (1.500 meter, ploegenachtervolging)
 • Hein Otterspeer (1.000 meter)
 • Irene Schouten (3.000 meter, 5.000 meter, ploegenachtervolging en massastart)
 • Antoinette de Jong (1.000 meter, 1.500 meter, 3.000 meter en ploegenachtervolging)
 • Michelle de Jong (500 meter)
 • Marijke Groenewoud (1.500 meter en massastart)
 • Femke Kok (500 meter)
 • Jutta Leerdam (500 meter en 1.000 meter)
 • Sanne in ‘t Hof (5.000 meter)
 • Ireen Wüst (1.000 meter, 1.500 meter en ploegenachtervolging)
 • Carlijn Achtereekte (3.000 meter)

De volledige lijst van gekwalificeerde sporters voor de Olympische Spelen 2022 Peking vind je op de site van TeamNL.

Manchester City op weg naar Premier League titel

Er staat dit seizoen simpelweg geen maat op Manchester City in de Engelse Premier League. Trainer Pep Guardiola zou natuurlijk veel liever de Champions League winnen met zijn club, maar de Premier League is ook geen troostprijs. Daarom was er geen champagne op oudjaarsdag, want op Nieuwjaarsdag stond Manchester City tegenover Arsenal, de sterke nummer vier. 

The Gunners, even onder leiding van Albert Stuivenberg (corona voor Mikel Arteta), waren veel beter. Maar City kreeg hulp van de VAR, had geluk en was uiteindelijk ook net wat effectiever: 2-1. De samenvatting van de wedstrijd kun je vinden op Ziggo. Door het 2-2 gelijkspel tussen Chelsea en Liverpool op 2 januari lijkt het een kwestie van tijd voordat Manchester City de titel kan vieren.

Sportweek vol Corona: FC Barcelona, Liverpool en Feyenoord

Al twee jaar lang domineert Covid-19, corona, het nieuws. Helaas ook het sportnieuws en het is nog lang niet voorbij. We zagen het al bij Tottenham Hotspur in de Conference League, in het voordeel van Vitesse. Maar ook een club als FC Barcelona was bijvoorbeeld niet te spreken over het competitiebeleid richting hun duel op zondag tegen Real Mallorca, bij monde van trainer Xavi.

“We zitten in een extreme situatie. We hebben zeventien of achttien afwezigen. Dat hangt nog af van Samuel Umtiti, die vandaag negatief getest is, maar al een week niet heeft getraind. Wat mij betreft is dit het moment om in te grijpen en de wedstrijd niet door te laten gaan. Op deze manier is er sprake van competitievervalsing. Het is krankzinnig.”

De spelers en staf van Feyenoord hoopten zondag naar Spanje te vertrekken voor een trainingskamp, maar ook dat zit er niet in vanwege corona. Op de clubsite viel te lezen: “De spelers en stafleden bij wie corona is geconstateerd, zitten inmiddels in isolatie.

De club acht het niet verantwoord om met de overige spelers en staf af te reizen naar Zuid-Spanje vanwege het risico op nog meer besmettingen, met mogelijk ook nog eens quarantaineplicht tot gevolg.” Het is niet duidelijk hoeveel mensen besmet zijn. 

Ook bij Liverpool zijn de zorgen nog niet voorbij. Na vele besmettingen de laatste tijd was het afgelopen weekend ook weer raak voor drie spelers en enkele stafleden van de club.