Waar kun je TOTO 13 invullen?

Als de winkels weer klanten kunnen ontvangen en de eredivisie van start gaat kunnen we weer TOTO 13 spelen!

Geschatte leestijd: 5 minuten

Waarom sommige mensen nog steeds het liefst TOTO in de winkel spelen? Omdat je hier TOTO 13 kunt spelen! Je kennis van voetbal wordt tot het uiterste gedreven met dit spel. Voor iedereen die niet bekend is met TOTO 13 invullen leggen we je graag uit wat dit populaire spel inhoudt:

Bij TOTO 13 selecteert de bookmaker 13 wedstrijden uit Nederlandse en Europese topcompetities. Het is aan jou om vervolgens bij al deze wedstrijden de uitkomst te voorspellen. Let wel, de uitkomst en dus niet de precieze uitslag. Je zet een ‘1’ neer wanneer je denkt dat de thuisploeg wint, een kruisje bij een gelijkspel en een ‘2’ voor de uitploeg. Nu weet je direct waar Koning TOTO op doelt met ‘ik zet een eentje hier en een tweetje daar’

Heb jij bij alle dertien wedstrijden de voorspelling juist, dan is de jackpot voor jou. Hoe hoog die prijs is heeft te maken met hoeveel deelnemers er zijn voor TOTO 13 en hoeveel van jouw concurrenten ook alles goed hadden. De ene week is een juiste voorspelling dus lucratiever dan de ander, maar de jackpot start op €10.000. Tegenvallen doet het dus nooit.

Heb je 12 of 11 wedstrijden goed voorspeld, dan krijg je een troostprijs die niet zo hoog is als de jackpot, maar zeker de moeite waard is.

Eerste keer TOTO 13 invullen

Je moet dus naar je lokale sigarenboer, Primera of supermarkt om mee te spelen met TOTO 13. Dit is ook direct deel van de charme van het spel. Niks apps, niks qr codes, maar gewoon ouderwets een formulier invullen. Bij een eerste keer TOTO 13 invullen kan het formulier kan nogal overweldigend overkomen. Het goede nieuws is, is dat je een groot deel van het formulier kan negeren. Je pakt maar één kolom, dus verdubbelaars kun je negeren.

Vraag de medewerker van de winkel waar je je formulier invult of hij of zij kan helpen. Bij sigarenboeren en de Primera hebben ze verstand van zaken. Ga je voor de eerste keer TOTO 13 invullen? Doe dit dan niet in de supermarkt.

Zoals gezegd vul je simpelweg 13x een één, een kruisje of een twee in. Voor winst thuisploeg, gelijkspel of winst uitploeg. In die volgorde. Je kunt echter met het TOTO 13 systeem nog een klein beetje valsspelen. Of tenminste, je kunt je indekken voor wedstrijden waar je twijfelt over de uitkomst. In plaats van één voorspelling, kun je voor die wedstrijd twee of zelfs drie voorspellingen neerzetten. In het laatste geval heb je die voorspelling dus altijd goed! 

Deze luxe is niet gratis. Hoe meer resultaten jij probeert veilig te stellen, hoe duurder je inzet wordt. Dit begint met bij vier wedstrijden twee opties toevoegen in plaats van één optie voor €8 extra en loopt verder op. In totaal kun je vijf wedstrijden met zekerheid voorspellen en nog twee wedstrijden ‘dubbel’ inzetten. Dat kost je wel €468 extra. Best veel geld. Persoonlijk houden we het liever leuk.

TOTO 13 is eigenlijk een hele simpele manier van wedden. Alles wat het formulier lastig maakt, zoals het referentienummer van een wedstrijd, minuten minder (U) of meer (O) of doelpunten oneven (ON) of even (EV) kun je allemaal negeren. Je hoeft ook geen weddenschappen te groeperen, want alle dertien voorspellingen vallen al onder dezelfde inzet!

Wedstrijdreglementen

Voor er onduidelijkheid ontstaat over of je het nou wel of niet bij het juiste eind had, dit zijn de wedstrijdreglementen die gelden voor de TOTO 13 uitslag:

  • De uitslag van de reglementair gespeelde voetbalwedstrijden gelden. Dus verlengingen of protesten worden niet meegenomen.
  • Als een wedstrijd niet wordt gespeeld (of niet binnen 48 uur wordt gespeeld) krijgt een vervangende uitslag. Deze uitslag wordt bepaald door gewogen loting onder notarieel toezicht. Gewogen loting betekent dat marktgemiddelden (dus verleden uit het verleden) meewegen in de aannemelijkheid en dus grotere kans maken om te worden getrokken.
  • 47,5% van de totale inleg wordt uitgekeerd over de winnende deelnemers. De verdeling is als vogt: 13 goed is minimaal 40% van het prijzenbedrag, 12 goed bedraagt 24% van de prijzenbedrag en 11 goed 36%. 
  • Zijn er geen winnaars met 12 goed, dan gaat de 24% naar de winnaars met 11 goede voorspellingen. En vice versa.
  • Is er geen enkele winnaar? Dan wordt al het geld toegevoegd aan de jackpot van de volgende TOTO 13.

Eerste keer TOTO 13 tips!

Vermijd interland weekends. Dit zijn weken waarin de jackpot het minste toeneemt. Ook zijn interlands ontzettend moeilijk te voorspellen. Blijf bij clubvoetbal! 

Let daarnaast op de hoogte van de jackpot. Deze kun je vinden op de website van TOTO. Dit is een geschat bedrag en kan lager of hoger uitvallen, maar blijft wel een goede graadmeter. Is de jackpot vorige week gevallen? Misschien wil je dan een weekje wachten.

Bouw niet teveel ‘zekerheden’ wanneer je je eerste TOTO 13 gaat invullen. Dit kost onnodig veel geld. Echter kan je het TOTO 13 systeem wel effectief inzetten als je het met mate doet. 

Tot slot vraag je je misschien af of het niet simpelweg lucratiever is om zelf 13 wedstrijden te zoeken en daar een combi-weddenschap op te zetten. Het antwoord is ja. TOTO 13 invullen is niet per se aantrekkelijk omdat je er het meest kunt verdienen, maar vooral omdat het zo toegankelijk is en je het in de winkel kunt spelen. En omdat het winnen van een TOTO 13 iets is waar je nog heel lang over kunt opscheppen!

Tags: