TOTO spelen in de winkel anno 2022

Is er nog hoop voor mensen die TOTO het liefst gewoon in de winkel spelen? Jazeker, maar het wordt nooit meer zoals vroeger!

Geschatte leestijd: 4 minuten

Sinds 1 oktober 2021 is er veel veranderd voor liefhebbers van sportweddenschappen. Veel ten goede wat ons betreft, want er is veel meer mogelijk. Vooral online. Wat de traditionele punters onder ons afvragen is echter of TOTO spelen in de winkel nog tot de mogelijkheden behoort? 

De overheid zet de markt open, maar probeert tegelijkertijd goed zicht te houden op de spelers. Identiteitscontrole, wekelijkse speellimieten, registratie bij CRUKS (Centraal Register Uitsluiting Kansspelen) en automatisch inhouden van de belasting. Deze controle gaat digitaal veel makkelijker dan in de winkel, dus logisch dat de overheid TOTO spelen in de winkel ontmoedigt. Wat is er nog mogelijk en wat is er veranderd?

De TOTO Winkel-App

Wat ze niet zo goed begrijpen bij bedrijven is dat er mensen zijn die het niet op hebben met internet, apps en QR-codes. Wellicht begrijpen ze het wel, maar hebben ze er een broertje dood aan. Hoe dan ook, er is nu een mobiele TOTO winkel-app voor Android en iOS.

Het is een soort tussenvorm tussen online en formulier. Je hoeft geen account aan te maken en de betaling van je TOTO gebeurt in de winkel, maar je kunt geen formulier invullen en je moet in het bezit zijn van een telefoon die een QR-code kan genereren.

TOTO spelen in de winkel met een formulier

Voor de traditionele sport wedder gaat er niks boven TOTO in winkel spelen met formulier. Dit kan nog steeds. Je gaat simpelweg naar een andere website (winkel.toto.nl in plaats van toto.nl) en je selecteert daar je weddenschap.

Vervolgens genereer je een formulier die je zelf moet uitprinten. Daarmee ga je naar de winkel. De kassiere scant je formulier en je krijgt een betslip mee. TOTO heeft de veranderingen zelf ook helder uiteen gezet:

Voor de traditionele sport wedder gaat er niks boven TOTO in winkel spelen met formulier. Dit kan nog steeds. Je gaat simpelweg naar een andere website (winkel.toto.nl in plaats van toto.nl) en je selecteert daar je weddenschap. Vervolgens genereer je een formulier die je zelf moet uitprinten. Daarmee ga je naar de winkel. De kassiere scant je formulier en je krijgt een betslip mee. TOTO heeft de veranderingen zelf ook helder uiteen gezet:

Wat we echt definitief gaan missen is het invullen van de weddenschappen op de betslip met pen of potlood. Dat hebben zelfs de grootste die hards onder ons te accepteren. Dit is misschien maar goed ook, omdat odds kunnen veranderen terwijl jij een formulier invult.

Voordelen van TOTO spelen in de winkel

Een van de grote voordelen om in de winkel te wedden is dat je niet verleid wordt om live te wedden. Je plaatst vooraf je weddenschap en that’s it. Het is dus veel makkelijker om je budget te beheren op deze manier.

Weet je van jezelf dat je risico loopt op verslaving, dan is TOTO in de winkel spelen vele malen veiliger dan online. Daarnaast kun je in een winkel veel makkelijker anoniem spelen.

Nadelen van TOTO winkel

Zoals het nieuws online sneller is dan in de krant, zo zijn veranderingen in odds online sneller dan in de winkel. Live wedden is er dus niet bij. Het kost ook veel meer moeite om een weddenschap te plaatsen, zeker als je een formulier moet uitprinten.

De TOTO Winkel-App lost dit probleem deels op, maar is nog steeds omslachtiger dan gewoon online wedden.

Nostalgie

Hoezeer we ons soms ook willen vastklampen aan het verleden, sommige dingen veranderen nu eenmaal. Zonde, want TOTO in de winkel spelen was een sociale aangelegenheid. Wedden was iets dat je deed bij de sigarenboer. Met ‘tips’ van de lokale snelle jongen die om een of andere reden precies wist welk paard zich goed voelde en welke jockey teveel gegeten had. Zulke nostalgie zien we bijna alleen nog in de films en in onze herinneringen. Koesteren dus en toch maar die TOTO winkel app downloaden misschien. 

Wed €10 en krijg €50 Free Bets
  • Wedtips op de grootste sportwedstrijden
  • Scherpe analyses en voorspellingen van Sportkenners
  • Regelmatige promoties, actiecodes, bonussen en winacties
  • OpenBet Platformsoftware
  • Nadruk op Nederlandse competities en sporters
Tags: