VI Vandaag opvolger Veronica Inside

Genee, Derksen en Gijp vanaf volgend jaar elke dag op de buis met een naam die lekker vertrouwd klinkt.

Veronica Inside stopt dit jaar, dus hoe zou de nieuwe talkshow van Genee, Derksen en Gijp worden ingevuld? Welnu, ze keren terug naar de basis met ‘VI Vandaag’. En dat zien we graag.

Met VI Vandaag terug naar de naam VI

Het was al een tijdje bekend dat Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp begin volgend jaar met een nieuwe talkshow bij SBS6 zouden komen – onder de vleugels van John de Mol natuurlijk. Het wordt een dagelijkse talkshow en vandaag is de naam hiervan bekend geworden: VI Vandaag. Dat is ook de naam van het programma dat eind 2012 twee maanden te zien was op RTL 5 met ook Wilfred en Johan.

Opvallend is dat de programmering om 21.30 uur ook rechtstreeks tegenover voetbal in de Champions League en Europa League staat. Waarschijnlijk is voor dit tijdstip gekozen omdat het programma nu vóór andere talkshows in de avond begint zoals Jinek en Op1. De eerste uitzending van VI Vandaag is op 3 januari.

Dagelijks voetbal maar ook actualiteit

Nu nemen de heren Genee, Derksen en Van der Gijp in Veronica Inside vaak al een zijstapje naar de actualiteit, maar de hoofdmoot bleef altijd voetbal. VI Vandaag gaat als nieuwe dagelijkse show een uur duren. Het wordt een mix van sport, actualiteit, politiek en meer volgens zenderbaas Marco Louwerens.

“Het idee is dat je toch wel even wil weten wat de opinie is van mannen. Tuurlijk gaat het nog steeds ook over voetbal, al zal dat ietsje minder worden, maar ook over amusement, politiek. De dingen die de afgelopen jaren steeds meer in het programma zijn geslopen, zou ik bijna zeggen”, vertelde hij bij RTV Rijnmond.

Vaste gasten schuiven aan bij VI Vandaag

Naast het bekende trio zal er ook elke avond een vaste gast aanschuiven bij VI Vandaag om te praten over allerlei zaken. In de media wordt een viertal namen genoemd:

  • Presentatrice en voormalig nieuwslezer Merel Westrik (RTL Nieuws, Ladies Night)
  • Presentatrice Leonie ter Braak (Goedemorgen Nederland, Shownieuws)
  • Schrijver en presentator Özcan Akyol (Sterren op het Doek, graag geziene tafelgast)
  • Zanger en oud-politicus Henk Westbroek (bekend van Het Goede Doel)

Mening van de mannen het belangrijkste

Louwerens denkt dat kijkers vooral de mening willen weten van Genee, Derksen en Van der Gijp, terwijl de gasten in VI Vandaag zorgen voor aanvulling. “Bij de meeste talkshows, dat is ook de reden waarom we het doen, gaat het natuurlijk om de gasten. Bij Eva, bij Beau. Dat is ook goed, dat zijn geweldige programma’s, maar bij ons gaat het natuurlijk om de mening van die mannen. De gasten doen er ook toe, maar toch wel ietsje minder. Het is een heel ander concept.”

Wilfred Genee voorlopig niet naar Viaplay

Recentelijk waren er nog geruchten dat presentator Wilfred Genee door het Zweedse Viaplay zou worden weggekaapt bij John de Mol. Vorige week reageerde hij hierop door te zeggen dat een overstap niet aan de orde is. “Op dit moment ga ik niet naar Viaplay. Komende tijd ga ik niet. Ja, dat is toch gewoon zo. Over een paar jaar kan het anders zijn”, aldus Genee die net een tweejarig contract had getekend bij het Talpa van John de Mol.

Blijft de TOTO voorspelling wel?

Aangezien bij VI Vandaag voetbal niet meer het grootste onderwerp is, vragen wij ons af of de heren nog wel hun wekelijkse TOTO voorspelling blijven doen. Bij Veronica Inside (en voorlopers) plaatsen ze elke week een gokje op een aantal voetbalwedstrijden in de vorm van 1X2 en een exacte uitslag. Als dit item niet meer terugkomt in het programma, kun je natuurlijk altijd bij ons terecht!