Wed Meesters | Actueel Nieuws

BREAKING: Kuyt & Sneijder gelinkt aan illegaal gokken & drugs

Drugs, gokken en bedreigingen - een samenvatting van al het rumour rond de twee oranje sterren die in de rechtbank worden gehoord als getuigen.

Geschatte leestijd: 4 minuten

De carrières van Dirk Kuyt en Wesley Sneijder zijn prachtig te noemen, maar nu worden de twee gekoppeld aan activiteiten van een criminele organisatie.

Wesley Sneijder en Dirk Kuijt zijn als getuigen gehoord in een grootschalige politiezaak rondom de Haagse crimineel Piet S., die bekend staat als een van de kopstukken in de drugswereld. De twee voormalig topvoetballers met samen 238 interlands voor Oranje zouden regelmatig fors geld hebben ingezet op een illegale goksite genaamd Edobet, een website die werd opgezet door de zoon van S., Freddy.

De politie heeft vele gesprekken afgeluisterd in de zaak en daarbij zouden de namen van de twee oud-voetballers en nu analisten veelvuldig zijn gevallen. Vooral Kuijt zou een flink gokprobleem hebben. “Die jongen had een limiet van vijf ruggen. Freddy heeft dat limiet verhoogd naar 25 ruggen. Maar hij speelt soms vijf ruggen op een dag”, was in een afgetapt gesprek te horen.

Familie van Wesley Sneijder mogelijk in gevaar

Wesley Sneijder is na zijn imposante loopbaan bij onder meer Ajax en Internazionale druk aan de weg aan het timmeren als analist en tot voor kort bij de cursus trainer betaald voetbal. Maar de recordinternational zou ook graag zijn zuurverdiende geld inzetten op diverse sportwedstrijden en opgebouwde schulden niet aflossen. 

Dat leverde veel frustratie op, viel te horen op de tapes. “We gaan ook niet meer vragen om geld, eerst gewoon het ziekenhuis in laten trappen. Mag ook een wijf zijn, als het maar iemand van die familie is. Zijn moeder, tante, oma, het kan mij niet schelen wie.”

Kuijt geeft toe, Sneijder ontkent

Het blijkt nu dat beide oud-voetballers al in januari en februari hebben moeten getuigen bij de politie. Dirk Kuijt heeft daarbij toegegeven dat hij wel eens actief was op Edobet. “Ik sprak dan bijvoorbeeld af bij een tankstation met iemand. Ik vond het wel fijn om dit cash te doen, zodat ik anoniem kon spelen. Ik speelde niet om het geld, maar ik vond het leuk om te spelen. Ik liet het vaak staan op de site, maar soms kreeg ik uitbetaald.”

Wesley Sneijder heeft in het begin van het jaar beweerd dat hij niet zelf heeft gespeeld op de site, maar dat hij soms benaderd werd door mensen die beweerden dat hij schulden had, of dat hij voor een crimineel familielid garant zou staan. “Het is een neef van mijn vader. Ik heb hem maar één keer gezien. Hij is een meesteroplichter.”

Sneijder is niet vies van een confrontatie en is daarom een gesprek aangegaan met de schuldeisers om alles op te helderen. Het zou blijken dat hij helemaal niks met schulden te maken heeft of heeft gehad. “Ze boden wel tien keer hun excuses aan en daarna gingen ze weg. Ik heb nooit meer iets van ze gehoord.”

Sneijder: ”Blijf lekker haten!”

Een directe reactie van Wesley Sneijder op het nieuws kon niet uitblijven. Daarom trok hij naar Instagram om zijn woede te uiten: 

“Dit bericht is voor alle debielen die maar half een artikel lezen of het half willen lezen. Ik ben geen wanbetaler, want ik heb daar nooit gegokt en zoals in het artikel beschreven heb ik niets met die hele onzin te maken. Ik stuur dit bericht de wereld in, omdat er veel indianenverhalen gaan. Maar daar zijn we in Nederland heel goed in. Dus nogmaals, ik heb niets met dit hele verhaal te maken.

Voor degenen die liever hadden gezien dat ik nu een probleem zou hebben, jammer want er is niets. Dus blijf vooral lekker verder haten!!! De ene na de andere column voorbij zien komen. Om allemaal heel hard gelachen. De schrijvertjes zaten weer klaar met hun pennetjes hoor. Om vervolgens te willen scoren door onzin te verkopen.”