Veronica Inside: Kritiek op Sneijder en gieren met Geer

Altijd genuanceerd, doordacht en altijd beleefd: Veronica Inside staat garant voor een avond voetbalpraat op niveau.

Geschatte leestijd: 3 minuten

Het was weer een pittig voetbalweekend! Genoeg voer voor de heren van Veronica Inside om te bespreken, af te kraken en om te lachen.

“Sneijder wil gewoon geen cursus doen!”

Een van de meest opmerkelijke nieuwtjes was wel dat recordinternational Wesley Sneijder ruzie heeft met de KNVB om zijn cursus trainer betaald voetbal en daar inmiddels mee is gestopt. Sneijder kreeg hierin bijval van onder meer Willem van Hanegem, maar hij kon niet op steun rekenen van René van der Gijp of Johan Derksen.

“Grote gok voor Xavi om naar Barcelona te gaan”

Natuurlijk ging het afgelopen weekend bij Veronica Inside ook om het nieuws waarvan iedereen wist dat het zou komen: Xavier Hernández Creus, oftewel Xavi, is de opvolger van Ronald Koeman als trainer van FC Barcelona. De middenvelder die met de club alles won wat er te winnen viel (en daarnaast ook nog twee EK’s en een WK met Spanje) verliet het Qatarese Al Sadd na vier jaar als voetballer en twee jaar als trainer.

Het is aan Xavi om de puinhoop bij FC Barcelona op te ruimen, een puinhoop die niet direct de schuld was van Koeman maar wel van financieel wanbeleid en daarmee het gedwongen vertrek van Lionel Messi naar Paris Saint-Germain. Valentijn Driessen denkt dat Barça met Xavi aan het roer meteen om de prijzen mee kan doen, maar Johan houdt nog een slag om de arm.

“Laat hem toch blij zijn”

De topper in de Eredivisie afgelopen weekend was natuurlijk Feyenoord – AZ. Door een goal van goudhaantje Cyriel Dessers in blessuretijd won de Rotterdamse club met 1-0 waardoor ze twee punten achter Ajax en PSV staan met één wedstrijd minder gespeeld. De treffer van Dessers zorgde ervoor dat assistent-trainer Marino Pusic van Feyenoord als een blij kind tekeer ging in de dug-out.

René van der Gijp kon bij Veronica Inside wel lachen om Pusic, die vorig seizoen samen met Arne Slot moest verdwijnen bij AZ, nadat bleek dat ze in gesprek waren met Feyenoord. “Laat hem blij zijn. Hij was hartstikke blij. Ik vond het wel leuk. In de laatste seconde”, aldus Gijp. Johan Derksen was het daar niet mee eens. “Ik vond het helemaal niet leuk. Ik vond het bijzonder onprofessioneel, kinderlijk en onsympathiek tegenover zijn collega van AZ in de dug-out.”

Maar Van der Gijp snapte de frustratie van Pusic wel. “Ach, in de laatste seconde joh. Zo’n mannetje is volgens hem ook verkeerd behandeld bij AZ. Dan kan ik zijn reactie wel begrijpen. Er zat een hoop frustratie in.”

Gieren met Geer bij Veronica Inside: “Hakken in de lucht”

Een van de graag geziene gasten in het publiek van Veronica Inside is Gerard Joling. De interesses en meningen van de zanger enerzijds en de tafelheren anderzijds liggen ver uit elkaar, maar ze kunnen goed met elkaar lachen. Een onderwerp van gesprek met Geer was het succes van The Masked Singer, iets wat Johan totaal niet kan begrijpen. En zoals je van de heren zou verwachten, verzandt het gesprek al gauw naar vieze praat.