Wed Meesters | Wedtips van de Week

Topwedstrijden die je niet wilt missen!

Darts, Formule 1, NFL, Voetbal; het kan weer een geweldig wedweekendje worden met de wedtips van Wed Meesters.

Geen enkele sportweek is saai dit zijn de topwedstrijden die je niet wilt missen. Ook midden in de herfst kun je leuke gokjes wagen! Waar gaan de Nederlanders scoren: achter de oche, op het asfalt of op de grasmat?

Geschatte leestijd: 4 minuten

Grand Slam of Darts: Michael van Gerwen of een Welshman

Richting het PDC WK Darts in december hebben we komend weekend eerst nog de Grand Slam of Darts om naar uit te kijken. Na drie titels op rij voor Michael van Gerwen tussen 2015 en 2017 is het wellicht weer eens tijd voor Mighty Mike om deze prestigieuze prijs te pakken. In 2018 en 2019 ging de Grand Slam of Darts naar Gerwyn Price – momenteel koploper in de Order of Merit – en vorig jaar verrassend naar José de Sousa.

Van Gerwen, Price en De Sousa zijn drie van de acht geplaatste spelers die ‘hun eigen groep’ hebben en elkaar dus nog niet hebben geloot. Van Gerwen zit in de groep met het Britse trio Joe Cullen, John Henderson en Lisa Ashton. Gerwyn Price uit Wales heeft ook een redelijk makkelijke groep, maar natuurlijk is het dit jaar ook uitkijken naar zijn landgenoot Jonny Clayton. The Ferret won al vier grote toernooien en staat met odds van 6.00 op de eindoverwinning net achter Van Gerwen en Price die allebei 4.50 noteren. José de Sousa vinden we als outsider terug op 17.00.

Drie op rij voor Max Verstappen in Brazilië

Een van de topwedstrijden die je niet wilt missen: Een fantastische inhaalactie in de eerste bocht en vervolgens met overmacht winnen. Zo valt de Formule 1 Grand Prix van Mexico voor Max Verstappen samen te vatten. De Nederlander vergrootte zijn voorsprong deze sportweek op concurrent Lewis Hamilton hierdoor naar 19 punten met nog vier races te gaan.

Komend weekend mogen de snelheidsduivels weer aan de slag, ditmaal in Brazilië. Op basis van de overtuigende zege van Verstappen in Mexico zetten de bookmakers hem opnieuw in de rol van favoriet met kleine odds van 1.57, een heel stuk voor de 3.20 van Hamilton. Bij TOTO.nl vind je ook diverse speciale bets op Verstappen en de race in Brazilië.

En je durft er natuurlijk niet over te praten, maar voor het wereldkampioenschap staat Max er nog beter voor: 1.23 om 4.15. Wat dat betreft is het nog wel leuk om te kijken naar de constructeurstitel, waar Mercedes één punt voorsprong heeft op Red Bull: Mercedes heeft odds van 1.84 op de wereldtitel, Red Bull 1.94.

Kwalificatie voor WK 2022 in Qatar

En wat is een sportweek nu zonder topvoetbal? De clubs hebben even pauze, maar de internationals mogen wereldwijd weer aan de bak voor één of twee zeer belangrijke wedstrijden in de strijd om WK-kwalificatie. Oranje lijkt zich wel te kwalificeren met wedstrijden tegen Montenegro en Noorwegen nog op het programma. Verder vind je genoeg interessante odds op andere groepen, zoals 6.00 op Zwitserland om zich boven Italië te kwalificeren in groep C via een rechtstreeks duel.

Komend weekend is er ook een kraker van jewelste in Zuid-Amerika. Uruguay en Luis Suarez moeten vechten voor een kans op het WK in Qatar en treffen daarbij het Argentinië van Lionel Messi. De Argentijnen zijn al bijna zeker van kwalificatie en zijn met 2.40 favoriet voor dit duel. Uruguay staat vijfde, wat slechts een plek in de intercontinentale play-offs oplevert, en moet dus eigenlijk het liefst winnen. Ze spelen thuis, maar zijn met odds van 3.00 de underdog bij de bookmakers. Een goeie om in de gaten te houden deze sportweek.

NFL: topwedstrijden in American football

In de Verenigde Staten malen ze niet zoveel om voetbal, maar draait alles om football. De NFL is in volle gang met als absoluut hoogtepunt natuurlijk de Super Bowl in februari, dat is pas een sportweek. Komende week staan er weer een paar heerlijke ontmoetingen op het programma. Wat dacht je van New Engeland Patriots (1.80) versus Cleveland Browns (2.05) en Las Vegas Raiders (1.68) versus Kansas City Chiefs (2.25), allebei op zondag.