Wed Meesters | Wedtips van de Week

WK Darts wedden en WK Handbal wedden

WK Darts en WK Handbal gaan weer van start! Neem een kijkje bij de favoriete van onze Bookmakers. Lees hier meer en win met ons mee!

Het is dan wel koud december maar als je in een zaal speelt, heb je daar geen last van. Deze week begint het PDC WK Darts met onder meer Michael van Gerwen en is er ook het WK Handbal vrouwen met Oranje. Wedden op WK Darts en Handbal begint dus ook!

Het PDC WK Darts 2022 kroont begin januari de nieuwe wereldkampioen, maar het begint natuurlijk al in december. Kunnen we magie verwachten van Michael van Gerwen of komt er een tweede titel op rij voor Gerwyn Price? Doe mee met WK Darts en Handbal wedden!

PDC WK Darts 2022: Michael van Gerwen, Gerwyn Price en meer

Wat is dat toch lekker in die koude decembermaand: na een dag hard werken of in het weekend ‘s avonds lekker onderuit op de bank en het PDC WK Darts kijken. Je kunt het natuurlijk nog interessanter voor jezelf maken door een kleine inzet te wedden op WK Darts 2022. Dit jaar staan weer alle toppers aan de start met dus natuurlijk Mighty Mike, maar ook grote concurrentie uit Wales, Engeland en Schotland.

Het is natuurlijk extra spannend om te kijken als je gaat live wedden op WK Darts. Maar laten we eerst eens de outrights op het toernooi bekijken, oftewel de favorieten om het wereldkampioenschap uiteindelijk te winnen. Want dat is een mooie mix van spelers uit Nederland, Engeland, Wales, België en ook Portugal.

Favorieten WK Darts PDC 2022

Zo vinden we op de eerste plek bij de bookmakers de Welshman Gerwyn Price met odds van 4.70. Price is de titelverdediger na zijn eerste wereldtitel vorig jaar in Alexandra Palace. Na die titel won hij nog ‘slechts’ één grote prijs dit jaar, met de Grand Slam of Darts. Verder kwam hij tot de halve finale op het UK Open, The Masters en de World Cup of Darts.

Achter Price vinden we Michael van Gerwen, Mighty Mike, op 5.25. Als je Phil Taylor met zijn 14 PDC wereldtitels ‘even wegdenkt’, is Van Gerwen met drie WK’s de meest succesvolle van de huidige deelnemers. Maar de veelvraat uit Vlijmen is de afgelopen twee jaar wat van zijn glans verloren. In 2020 won hij nog het UK Open en de Players Championship Finals, maar hij gaat 2021 afsluiten zonder prijs. Kan hij 2022 beginnen met de mooiste prijs die er is?

Vlak achter Gerwyn Price en Michael van Gerwen vinden we twee spelers die vaak een angstgegner bleken te zijn voor deze top twee: Peter Wright (7.00) en Jonny Clayton (7.30). Wright nestelde zich in 2020 definitief in de wereldtop na zes toernooizeges waaronder de WK-titel van 2020 waarbij hij in de finale met 7-3 won van Michael van Gerwen. Clayton is juist de verrassing van 2021, want de 47-jarige Welshman won maar liefst vier toernooien: de World Grand Prix, The Masters, de Premier League of Darts en de World Series of Darts Finals.

Outsiders voor het PDC WK Darts 2022 vinden we in diverse landen terug. De nummers 5-10 van favorieten voor WK Darts volgens de bookmakers zijn:

 • Dimitri Van den Bergh – 15.00
 • Michael Smith – 24.50
 • Nathan Aspinall – 25.00
 • Rob Cross – 27.00
 • José de Sousa – 28.00
 • Gary Anderson – 35.00

Wedden op WK Handbal vrouwen met Oranje

Naast het WK Darts met Nederlandse kanshebbers is in Spanje ook het WK Handbal voor vrouwen bezig. En ‘wij’ zijn daar de titelverdediger, want in 2019 pakte Oranje de wereldtitel door in de halve finale Rusland en in de finale Spanje te verslaan. In Spanje behoort Nederland weer tot de favorieten, maar is het niet de nummer één bij de bookmakers.

In de eerste groepsfase maakte Oranje korte metten met Puerto Rico en Oezbekistan, maar volgde een 31-31 gelijkspel tegen Zweden. In de volgende groepsfase is Oranje ingedeeld met opnieuw Zweden, titelfavoriet Noorwegen, Roemenië, Kazachstan en weer Puerto Rico. Nederland speelt vanavond tegen Noorwegen en staat op 4.60 om te winnen tegen 1.31 voor Noorwegen. Die verhouding vinden we ook terug in de outrights voor wedden op WK Handbal 2021:

 • Noorwegen – 2.00
 • Denemarken – 5.00
 • Frankrijk – 7.50
 • Zweden – 8.00
 • Nederland – 13.00
 • Spanje – 13.00