Wed Meesters | Wedtips van de Week

Wedtips: inzetten op Qatar

Quatar lijkt het speelveld te gaan worden voor Hollands glorie.. of met een beetje pech, ouderwets zandhappen. Inzetten op Quatar is hoe dan ook helemaal actueel!

Geschatte leestijd: 3 minuten

Spanning voor het WK voetbal in Quatar, spanning voor het WK formule 1in Qatar, spanning overal! Inzetten op Quatar dus!

Inzetten op Qatar Formule 1: Verstappen wel snel genoeg?

Het was een weekend van ups en downs voor Nederlandse liefhebbers van Formule 1. Eerst kreeg zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton al een straf aan zijn broek waardoor hij achteraan moest starten bij de sprintrace in Brazilië. Max Verstappen pakte op zaterdag de tweede plek achter Bottas, maar indrukwekkender was de opmars van Hamilton van plek 20 naar plek 5.

De Engelsman had daarnaast ook nog een straf waardoor hij vijf plekken naar achter moest en dus van plek 10 vertrok, terwijl Verstappen aan de binnenkant op P2 startte. Max pakte in de race ook meteen de koppositie, maar Hamilton en zijn nieuwe motor vlogen de baan over tot ze in rondje 59 ook Verstappen voorbijgingen. 

De vraag is wie het sterkste is in de drie GP’s van het Midden-Oosten. Verstappen heeft 14 punten voorsprong, maar kan hij die verdedigen? De odds voor de WK-titel zijn in elk geval flink versprongen: vóór de Grand Prix van Brazilië was het nog Max op 1.25 en Hamilton op 4.50, nu is het Max op 1.80 en Hamilton op 1.90. Het is de eerste keer dat de Formule 1 in Qatar verreden wordt, maar wat betreft de baan zou de goede downforce van Red Bull in het voordeel kunnen zijn. Check trouwens ook de odds voor het constructeurskampioenschap: 1.45 voor Mercedes en 2.60 voor Red Bull.

Inzetten op Qatar Voetbal

Na de blamage van afgelopen zaterdag moet oranje aan de bak voor de laatste tickets wk 2022. We houden de voorbereiding van de wedstrijd tegen Noorwegen goed in de gaten. Inzetten op Qatar is toch een stuk minder aantrekkelijk als ‘we’ er niet bij zijn.

NBA: Brooklyn Nets vs Golden State Warriors

De strijd om de NBA-titel in het Amerikaanse basketbal is volop aan de gang. De Brooklyn Nets doen het geweldig in de Atlantic Division van de Eastern Conference met een winst-verliessaldo van 9-4. De ploeg van coach en voormalig Lakers-speler Steve Nash is een van de favorieten voor de titel die ze nog nooit pakten. Zolang spelers als Kevin Durant en James Harden fit blijven, is het ook moeilijk om deze Nets te verslaan.

Dinsdag staan de Nets tegenover een geduchte tegenstander: de Golden State Warriors van uitblinker Stephen Curry. In de Pacific Division geven ze iedereen tot nu toe het nakijken met winst-verlies van maar liefst 11-1. De leiders van de Western Conference moesten alleen een nederlaag erkennen tegen de Memphis Grizzlies, in overtime. Check bij je favoriete bookmakers de pre-match odds. Wat betreft de NBA-titel staan de Nets nog als topfavoriet bij de bookmakers op 3.60, voor de Los Angeles Lakers op 5.50 en de Golden State Warriors op 7.50.

Grand Slam of Darts: Anderson vs Barney

In het Engelse Wolverhampton staat deze week de Grand Slam of Darts op het programma. Een toernooi met 32 deelnemers, maar eerst een groepsfase van acht groepen met vier darters per stuk. De beste twee per groep gaan door naar de knock-outfase, en dat zorgt voor veel bloedstollende duels. Spelers als Gerwyn Price, Jonny Clayton en Michael van Gerwen lijken simpel door te stoten naar de volgende ronde, maar er is één groep die echt fantastisch is om te volgen qua spanning: groep H.

De Engelsman Michael Smith, die een geweldig 2019 had, heeft zich na twee wedstrijden al gekwalificeerd door Joe Davis en Raymond van Barneveld te verslaan. Barney won ook afgetekend van de ondermaatse Davis, waardoor hij het nu in een rechtstreeks duel om plaatsing moet opnemen tegen Gary Anderson. De Schotse wereldkampioen van 2015 en 2016 is wat betreft 3-dart-gemiddelde nog niet in vorm, dus wellicht kan Barney voor een verrassing zorgen. Anderson is met 1.77 licht favoriet, maar vlak ‘good old’ Van Barneveld niet uit op 2.07.