Wed Meesters | Wedden op WK 2022

Laatste WK Tickets 2022

Met nog maar een paar WK tickets 2022 in Quatar te verdelen neemt de spanning toe. Oranje heeft het zichzelf weer onnodig moeilijk gemaakt. Saai is het in ieder geval nooit!

Geschatte leestijd: 4 minuten

Italië en Zwitserland om laatste WK Tickets 2022

Morgen is het de beurt aan het Nederlands Elftal op het veld, en ze komen ook op plek twee in dit artikel. Want vandaag is er al een interessante ontknoping in de strijd om kwalificatie voor het WK 2022 in groep C van de UEFA. Afgelopen vrijdag hield Zwitserland namelijk regerend Europees Kampioen Italië op 1-1, waardoor het Alpenland kwalificatie nog deels in eigen handen heeft.

Zwitserland en Italië staan namelijk op gelijke hoogte in de groep, waarbij doelsaldo (en niet onderling resultaat) beslissend is. Italië heeft een doelsaldo van 13-2, Zwitserland is iets in het nadeel met 11-2. Italië speelt vanavond om 20.45 in en tegen Noord-Ierland, in maart van dit jaar werd het 2-0 voor de Azzurri door goals van Berardi en Immobile.

Zwitserland mag in eigen huis tegen Bulgarije. In de eerste ontmoeting stonden de Zwitsers al binnen het kwartier op 0-3 voorsprong, maar werd het uiteindelijk 1-3. Een dergelijke bliksemstart zou al kunnen helpen om het Italiaanse zweet sneller te laten stromen.

Oranje mag het niet verpesten tegen Noorwegen

Een half uur, 32 minuten om precies te zijn. Zo lang was het Nederlands Elftal afgelopen zaterdag virtueel gekwalificeerd voor het WK 2022. Noorwegen had eerder op de avond troosteloos met 0-0 gelijkgespeeld tegen Letland, waardoor winst op het nietige Montenegro voldoende was voor Oranje. 

Twee goals van Memphis Depay waaronder een goedkope penalty en daarmee een 2-0 voorsprong leken meer dan voldoende. Maar in de laatste tien minuten vergooide Oranje het volledig, waardoor het 2-2 werd en alles nu aankomt op deze wedstrijd tegen Noorwegen.

In principe is een gelijkspel tegen Noorwegen (zonder Erling Haaland) genoeg, maar zoveel nagels hebben we niet om te verbijten. Dus de oproep aan de jongens van Louis van Gaal: maak het nou niet zo spannend, dat is nergens voor nodig! De strijd om de laatste WK tickets 2022 is wéér bloedstollend.

de hakjes zagen er leuk uit op de training, maar pakte voor de wedstijd minder goed uit

Liverpool – Arsenal: strijd om aansluiting in de Premier League

Na al het geweld in de WK-kwalificatie is het komend weekend weer tijd voor clubvoetbal. De strijd in de Eredivisie gaat natuurlijk verder, maar de Premier League heeft zo onderhand elk weekend wel een topduel. Zaterdag is het op Anfield om 18.30 Liverpool – Arsenal. Virgil van Dijk hoopt morgen natuurlijk zijn week al goed te maken met Oranje, maar ook met zijn club Liverpool is er een hoop recht te zetten.

The Reds verspeelden in de afgelopen twee wedstrijden maar liefst vijf punten tegen eerst Brighton & Hove Albion (2-2) en daarna uit bij West Ham United (3-2 verlies). Arsenal is sinds de tijd van Dennis Bergkamp en Thierry Henry begin jaren ‘2000 eigenlijk het lachertje van Engeland.

Ze pakten vaak wel een Champions League-ticket, maar de afgelopen vijf jaar kwamen The Gunners niet verder dan plek vijf. Dit seizoen begon Arsenal met drie beschamende nederlagen op rij, maar ze hebben zich herpakt en staan nu door drie zeges op rij in de nek van Liverpool te hijgen. Op Anfield kunnen ze met winst over de ploeg van Jürgen Klopp springen in de stand.

Barcelona – Espanyol: de magie van Xavi?

Het nieuws van de afgelopen weken in Spanje was natuurlijk de aanstelling van Xavi (Hernández Creus) als trainer van FC Barcelona. De man die 17 jaar lang bijna net zo vaak een titel pakte als een ander persoon van onderbroek wisselt, moet nu zijn club weer op het juiste spoor krijgen. Zijn eerste opvallende zet was het terughalen van Dani Alves, de inmiddels 38-jarige Braziliaanse verdediger die Barcelona vijf jaar geleden verliet na er acht jaar gespeeld te hebben.

De eerste grote klus voor Xavi is de stadsderby tegen Espanyol in het eigen Camp Nou. Op basis van de ranglijst is het een spannend duel, maar dat is voornamelijk omdat beide ploegen in de middenmoot hangen. De titel in La Liga lijkt een utopie voor Barcelona, maar wederopbouw begint altijd bij een eerste wedstrijd.