Wedden op Wie is De Mol

Waarom kun je wel wedden op Big Brother, maar niet wedden op Wie is de Mol? Met een nieuw seizoen voor de deur leggen we je dat even uit.

Geschatte leestijd: 3 minuten

1 januari zitten we allemaal met een kater achter de buis voor de eerste aflevering van Wie is de Mol seizoen 22. Voor het eerst in de geschiedenis van Wie is de Mol weten we waar de opnames zijn opgenomen en wie de kandidaten zijn. Maar is het ook de eerste keer dat je kunt wedden op Wie is de Mol?

Wat weten we nu over de mol?

Wedden op Wie is de Mol doen we natuurlijk al jaren onderhands in de huiskamer met de familie, maar mensen vragen zich sinds de opening van de wedmarkt af of je nu ook kunt inzetten met winkansen op het televisieprogramma. We zetten wat we tot dusver weten even op een rij:

  • De opnames waren in augustus 2021 in Albanië
  • Arno Kantelberg staat er in Nederland niet goed op
  • Wedden op Wie is de Mol is bij officiële bookmakers nog steeds niet mogelijk.

Waarom kun je niet wedden op televisie programma’s?

Wedden op televisieprogramma’s, zoals wedden op de Slimste Mens en wedden op Expeditie Robinson. Waarom gebeurt dit niet massaal? Met slechts één weddenschap tien weken lang iedere week je favoriete televisieprogramma nog leuker maken, dat klinkt toch goed?

Het antwoord is dat het simpelweg niet mag. Dit komt omdat er een groep, al is het een groep van 100 mensen, al sinds de zomer weet wie de mol is. Ooit heeft de goksite Ladbrokes geprobeerd om een weddenschap rond het televisieprogramma op te starten, maar de kansspelcommissie stak daar een stokje voor: 

Het is verboden weddenschappen in te richten op evenementen of gebeurtenissen waarvan de uitslag reeds gekend is of waarbij de onzekere gebeurtenis reeds heeft plaatsgevonden”, communiceerden zij toen.“Hoewel het grote publiek de uitslag nog niet kende tot op de dag van de finale, was een beperkt aantal mensen wel al op de hoogte. Ook al waren die verplicht de uitslag geheim te houden, is er in het geval van een vooraf opgenomen programma geen sprake meer van “een onzekere gebeurtenis.

Wedden op Wie is de Mol thuis met Rik van de Westelaken

Er zijn 11 kandidaten die meedoen aan het 22e seizoen van het programma. Dit zijn De kandidaten van dit seizoen zijn Arno Kantelberg, Everon Jackson Hooi, Fresia Cousiño Arias, Glen Faria, Hila Noorzai, Kim-Lian van der Meij, Laetitia Gerards, Sahil Amar Aïssa, Suzanne Klemann, Thomas van Luyn en Welmoed Sijtsma.

Wie is de Mol is één van de meest succesvolle crossmediale programma’s ooit. Misschien dat alleen De Slimste Mens het programma de loef afsteekt qua app gebruik. Met de Wie is de Mol app die je vanaf 20 december kunt downloaden, kun je veel informatie uitwisselen met vrienden, familie en meer dan een miljoen onbekenden. Wedden op Wie is de Mol is uniek omdat je overal gratis en voor niets informatie kunt opvragen.

Sneak preview

Het is nog te vroeg om te speculeren over hoe het programma gaat eindigen. De kandidaten hebben zich echter geïntroduceerd en direct verteld waarom zij niét de Mol zijn. Tien van hen spreken de waarheid, maar eentje liegt. Kun jij de slechte acteur spotten? Dan kun je nu al gebruik maken van de gunstige odds.

Arno Kantelberg komt er wat acteren betreft inderdaad bekaaid af, maar ligt dit niet teveel voor de hand? Welmoed Sijtsma maakt wat ons betreft ook geen beste beurt. Wie het weet mag het zeggen…

De trailer geeft ons haast Jurassic Park achtige vibes en het belooft opnieuw een zinderend seizoen te worden. We verwachten dat de boekingen naar Albanië deze zomer naar recordhoogtes stijgen met het zien van deze mooie beelden: