Wed Meesters | Wedden op Mexico

Wedden op Voetbal Mexico

Misschien valt het niet op, maar Mexico is al bijna 30 jaar vaste klant op het WK. Wat kan Mexico op het WK 2022 doen om meer op te vallen?

Geschatte leestijd: 4 minuten

Misschien valt het niet op, maar Mexico is al bijna 30 jaar vaste klant op het WK. Wat kan Mexico op het WK 2022 doen om meer op te vallen?

Mexico in vogelvlucht

 • Aantal eerdere WK deelnames: 16
 • Beste prestatie: kwartfinale WK 1970 en WK 1986
 • Andere prestaties: 11 keer winnaar CONCACAF Gold Cup: 1965, 1971, 1977, 1993, 1996, 1998, 2003, 2009, 2011, 2015, 2019. Winnaar Confederations Cup 1999. Verliezend finalist CONCACAF Nations League 2019-2020. Verliezend finalist Copa América 1993 en 2001.
 • Recente toernooien: WK 2018 – achtste finale. CONCACAF Gold Cup 2021 verliezend finalist.
 • Meest ervaren actieve speler: Andrés Guardado (175 interlands)
 • Meest trefzekere actieve speler: Raúl Jiménez (30 goals)

Laatste nieuws over Mexico

Mexico: Snelle opkomst in het voetbal

Voetbal is momenteel de populairste sport van Mexico. Maar de sport heeft een kortere geschiedenis dan in bijvoorbeeld Europa. In het begin van de 20e eeuw werd het gespeeld door immigranten uit Engeland en Spanje. In 1923 speelde Mexico de eerste interlands, drie keer tegen Guatemala. Een paar jaar later, in 1928, reisde het land al af naar Amsterdam voor de Olympische Spelen. Daar kreeg het met 7-1 op de broek van Spanje.

Twee jaar later stonden de Mexicanen ook op het eerste WK voetbal, in Uruguay. Het enige WK zonder kwalificatie, maar op uitnodiging. In de groepsfase verloren ze wel van Argentinië, Chili en Frankrijk. Maar ze scoorden gelukkig ook nog vier keer. Mexico wist zich niet te plaatsen voor de toernooien van 1934 en 1938, die door Italië werden gewonnen.

Mexico op het WK: weinig indruk

Na de Tweede Wereldoorlog was Mexico zes keer op rij actief op het WK voetbal. De Spanjaard Antonio López Herranz en de Mexicaan Ignacio Trelles waren beiden bondscoach op twee WK’s. De kwalificatie WK 1950 tot en met 1966 verliep telkens redelijk makkelijk. Dit kwam doordat Mexico het beste voetballand van Noord-Amerika was. De Verenigde Staten en Canada waren toen nog niet zo gefocust op voetbal.

Maar pas in de 14e WK-wedstrijd ooit, in 1962, wist Mexico een wedstrijd te winnen. Het land was na twee wedstrijden al uitgeschakeld, maar won het laatste groepsduel van Tsjechoslowakije met liefst 3-1. 

Pas op het WK 1970 kwam Mexico eindelijk voorbij de groepsfase. En dat was een mooie opsteker, want Mexico was ook de organisator van dit WK. Het land werd in de groepsfase ingedeeld met de sterke Sovjet-Unie, België en El Salvador. Na een 0-0 tegen de Sovjet-Unie en 4-0 winst op El Salvador was er een beslissend duel tegen België. De winnaar zou naar de kwartfinales gaan. Een penalty van Gustavo Peña stuurde de sterke Rode Duivels naar huis. In de kwartfinale was regerend Europees kampioen Italië veel te sterk met 4-1.

Van slechte periode naar opnieuw organisatie WK

Na zes WK’s op rij was Mexico er in 1974 plots niet bij. Het CONCACAF Championship van 1973 was ook meteen de kwalificatie voor dit WK. Mexico begon het toernooi van zes landen in één groep slecht met 0-0 tegen Guatemala en 1-1 tegen Honduras. De 4-0 nederlaag tegen Trinidad & Tobago gooide de deur naar het WK dicht. Haïti won het toernooi verrassend en ging naar West-Duitsland.

Vier jaar later verloor Mexico alle drie de groepswedstrijden en in 1982 ging de kwalificatie weer mis. Mexico eindigde in het CONCACAF Championship 1981 achter Honduras en El Salvador. In 1986 was er geen kwalificatie nodig, want Mexico organiseerde als eerste land ooit het WK voor de tweede keer. Het organiseren gaf vleugels, want Mexico kwam met bondscoach Bora Milutinovic weer tot de kwartfinales. Pas na penalty’s gingen ze ten onder tegen West-Duitsland.

Vaste kracht op WK sinds 1994

Deelname aan het WK 1990 ging op bizarre wijze voorbij aan Mexico. Het land werd voor twee jaar uitgesloten van internationale competities na een schandaal op het CONCACAF U-20 toernooi van 1988. Mexico had namelijk vier (en mogelijk meer) te oude spelers opgesteld. De FIFA gaf deze strenge straf ‘om een voorbeeld te stellen voor andere landen’.

Dat was ook een dikke streep door de rekening van legendarische spelers als Hugo Sánchez, bekend van Real Madrid. Hij zou op het WK 1994 nog één keer voor Mexico spelen. Sinds dat toernooi is Mexico overigens aan een bizarre reeks (of vloek) bezig. Al zeven toernooien op rij verliest het land in de achtste finales. Bulgarije, Duitsland, de VS, tweemaal Argentinië, Nederland (2014) en Brazilië waren telkens de winnaar. Spelers als Claudio Suárez, Rafael Márquez, Jorge Campos en Carlos Salcido ondergingen dit lot meermaals.

Promoties voor Mexico

Wedden op Mexico wereldkampioen: Road to Qatar

Maar Mexico weet in elk geval dat het naar negen WK-deelnames op rij gaat. Het WK 2022 Qatar is nummer acht en het WK 2026 is negen. Daar is Mexico namelijk organisator samen met de VS en Canada. Voor dit WK zat Mexico automatisch in de beslissende groepsfase van de CONCACAF kwalificatie.

Het land begon sterk en verloor pas voor het eerst in de zevende wedstrijd. Uiteindelijk eindigde Mexico als tweede achter Canada op doelsaldo, drie punten boven de VS en Costa Rica. Een plek bij de beste drie betekende directe kwalificatie. Opvallend is dat de kwalificatie van Mexico een echte teamprestatie blijkt. 13 spelers scoorden de 17 goals van Mexico.

Wedden op Mexico wereldkampioen WK 2022

Bondscoach Gerardo Martino neemt een ervaren selectie mee naar het WK 2022. Spelers als Andrés Guardado en Héctor Moreno (bekend van PSV), Héctor Herrera, Guillermo Ochoa, Raúl Jiménez en Jesús Corona (ooit FC Twente) zijn er al vele jaren bij.

Ze krijgen het wel zwaar op dit WK 2022. Want onder meer het Argentinië van Lionel Messi zit in dezelfde groep C. En dan krijg je ook nog Polen met Robert Lewandowski. Maar de achtste finale zou er toch opnieuw in moeten zitten. Wedden op Mexico WK 2022 kan natuurlijk volop bij Nederlandse bookmakers. Wij houden je op de hoogte van de beste free bets, promoties en bonussen!

 • Waar kun je wedden op WK Voetbal 2022?

  Op Wed Meesters vind je een overzicht van alle in Nederland legale bookmakers waar je kunt wedden op WK Voetbal 2022. Ook vind je alle WK promoties overzichtelijk op een rij. Enkele bekende bookmakers in Nederland zijn TOTO, BetCity en bet365.

 • Waar wordt het WK Voetbal 2022 gespeeld?

  Het WK Voetbal 2022 wordt gespeeld in Qatar en begint op 21 november en duurt tot 18 december 2022. Het speelschema is aangepast vanwege de hoge temperaturen in Qatar in de zomer.

 • Wie zijn de kanshebbers op de WK Voetbal 2022 titel?

  De bookmakers wijzen Engeland en Frankrijk aan als de grootste kanshebbers op de eindzege van het WK 2022. Brazilië, Spanje en Argentinië zijn ook favoriet. Nederland, Duitsland en België zijn belangrijke outsiders.

 • Hoevaak is het WK al gespeeld?

  Het WK 2022 in Qatar is het tweeëntwintigste officiële wereldkampioenschap voetbal sinds 1930. Iedere vier jaar wordt een wereldkampioenschap georganiseerd. Alleen gedurende de tweede wereldoorlog werd het mondiale voetbalfeest twee keer overgeslagen.

 • Wat is de beste tactiek voor een WK Pool?

  Twee jaar geleden is de nationale EK pool gewonnen door een jongen die bij iedere uitslag 1-0 heeft ingevuld. Dit is slim, want de meest voorkomende stand is 2-0 (19 procent), op de hielen gevolgd door 1-0 (18 procent). Gokken op gelijk spelen wordt gezien als een slechte strategie.