Wed Meesters | Wedden op Top Oss.

Wedden op Top Oss

Een trotse club, met een interessante geschiedenis. Wedden op TOP Oss maakt het volgen van de KKD een stukje aantrekkelijker!

Geschatte leestijd: 4 minuten

TOP Oss heeft nog nooit van de Eredivisie mogen proeven, maar desondanks is het natuurlijk een club met trots, geschiedenis en ambities voor de toekomst. Wedden op TOP Oss kan het volgen van de Keuken Kampioen Divisie net een stukje aantrekkelijker maken.

Geschiedenis van de club

In 1928 werd de club opgericht met oorspronkelijk de naam KMD (Klein Maar Dapper). Toen echter bleek dat veel meer clubs die naam hadden, gingen ze voor Tot Ons Plezier, oftewel TOP. Voor de oorlog ging het best aardig met de club en wonnen ze meermalen een titel in de Derde Klasse. Na de oorlog kwam Top uit in de Tweede Klasse.

Toen midden jaren ‘50 het profvoetbal werd geïntroduceerd, vroeg de club ook een licentie aan. In 1955-1956 werden ze vijftiende in de Eerste Klasse, waardoor ze degradeerden naar de Tweede Divisie. Na een vijftiende plek in die competitie leverde TOP Oss haar proflicentie weer in en ging het als amateurclub verder.

Als amateurclub had TOP Oss veel succes, met in de jaren ‘60 en ‘70 onder meer twee keer de Districtsbeker. En in de jaren ‘80 had TOP zich opgewerkt tot een van de beste amateurclubs van Nederland. Dat leverde uiteindelijk drie titels op in de Zondag Hoofdklasse B en het Algeheel Kampioenschap Zondagamateurs in 1985-1986.

De honger naar een terugkeer in het betaald voetbal kwam weer naar boven en in 1991 mocht TOP Oss weer meedoen bij ‘de grote jongens’. In de Eerste Divisie was TOP echter bijna alleen maar in het rechterrijtje te vinden en in 2009-2010 degradeerde TOP als nummer laatst zelfs naar de Topklasse. Die wonnen ze echter weer, waardoor ze na één seizoen weer in de huidige Keuken Kampioen Divisie zaten. Sindsdien is het weer voornamelijk het rechterrijtje, maar was er ook een negende plek in 2015 en een zesde plek in 2019. De afgelopen zestien jaar haalde TOP vijf keer de play-offs voor promotie, maar kon het dus nooit een plek in de Eredivisie afdwingen.

Laatste nieuws over Top Oss

Wedden op Top Oss met bonus

TOP Oss is dus een club met een interessante geschiedenis, helaas nog zonder de Eredivisie op de lange cv. Maar wedden op TOP Oss kan natuurlijk altijd, of ze nu voor promotie meespelen of niet. Met 38 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie heb je genoeg keus.

Promoties voor Top Oss

Van Gerwen wint World Grand Prix

Micheal heeft afgelopen zaterdag de World Grand Prix gewonnen! In Dublin versloeg hij Gary Anderson. Van Gerwen won maar liefst met 5-2 en verzekerde op deze manier zijn derde titel in Dublin. Hiervoor won hij in 2012 en 2014 ook al. Hij houd er een mooi zakcentje van 110.000 euro aan over. Om het nog mooier te maken is Van Gerwen de enige Nederlander die de World Grand Prix heeft weten te winnen.

Frank & Ronald winnen de Toto

Frank & Ronald de Boer zijn vandaag jarig! En zei je vroeger hun namen dan zei je automatisch Eéééééééj Eveeeers!’. Luister hieronder hoe ze de Toto wonnen – wij lagen er gelijk weer af!

Wat kunnen we verwachten van Max na de zomerstop?

Twee races voor de zomerstop had Max Verstappen nog een voorsprong van dik dertig punten en nu de zomerstop in de Formule 1 daadwerkelijk is begonnen staat de coureur van RB acht punten achter op Hamilton. Iedereen weet hoe dit is gekomen en eigenlijk hebben we weinig zin om dit nog op te rakelen. We kijken liever vooruit naar wat we nog mogen verwachten van Max die weer in de aanval kan in de tweede helft van het seizoen.

Clubiconen Top Oss

Met zo’n lange periode als amateurclub is het natuurlijk even zoeken naar de clubiconen uit het verleden. Al gauw kom je uit bij Janus Spijkers, die van 1949 tot 1956 hoofdtrainer was en de club leidde in een sterke periode en dus trainer was in de eerste profperiode. De naam ‘Mister TOP’ is overigens weggelegd voor iemand die nooit speelde bij de club. Tonnie van Veghel was 33 jaar lang bestuurslid en overleed in 2018 op 88-jarige leeftijd. Kort na zijn overlijden kwam er de Tonnie van Veghel-tribune bij het hoofdveld.

De speler met de meeste wedstrijden voor TOP Oss (314) was toevallig ook de eerste contractspeler van TOP in 1991 toen het weer als profclub verder ging. Raymond Koopman was van 1991 tot 2001 doelman in Oss en kwam tot 314 wedstrijden. 

Het record van Koopman kan overigens gebroken worden door de nummer 2. Want Lorenzo Piqué (258 duels) speelt sinds 2012 voor TOP en heeft nog een contract tot medio 2023. Als Piqué het record niet breekt, kan dat zomaar gebeuren door Rick Stuy van den Herik. Sinds 2014 speelt de inmiddels 28-jarige verdediger in Oss met nu 242 duels achter zijn naam. 

De topscorer aller tijden van TOP Oss zal zijn titel waarschijnlijk voorlopig wel houden. Marcel van der Sloot scoorde 58 goals voor de club in zeven seizoenen en 214 duels, en net als bijna de rest van de top tien is hij gestopt met voetbal. De afgelopen 20 jaar zagen we ook Dirk Schoofs, Dennis Janssen, Wilko de Vogt en Berry Arends tot minimaal 200 wedstrijden komen.

Terugblik 2021/2022

Voor een wedstrijd in de Eredivisie moeten inwoners van Oss een paar kilometer rijden naar het stadion van PSV in Eindhoven. TOP Oss heeft in zijn lange geschiedenis nog nooit op het hoogste niveau gespeeld. De club staat ook bijna altijd in het rechterrijtje en dat was vorig seizoen niet anders. De vijftiende plek was eigenlijk niet anders dan verwacht. Toch moest trainer Bob Peeters al na één seizoen het veld ruimen.

Vooruitblik 2022/2023

TOP Oss heeft een andere Belg aangesteld als hoofdtrainer voor het seizoen 2022/2023. Kristof Aelbrecht speelde van 2002 tot 2007 als voetballer in de Eerste Divisie. Van 2010-2018 was hij actief in de jeugdopleiding van PSV en daarna twee jaar als assistent-trainer van Fortuna Sittard. Dit wordt zijn eerste klus als hoofdtrainer. Bij wedden op voetbal van TOP Oss hoeven we dit seizoen weinig te verwachten, maar we laten ons graag verrassen.