Wed Meesters | Wedden op VVV-Venlo.

Wedden op VVV-Venlo

Nu nog de grijze middenmoot van de KKD. Zou Venlo weer naar de Eredivisie gaan en is wedden op VVV-Venlo het waard?

Geschatte leestijd: 5 minuten

Limburgse voetbalfans moeten helaas toekijken hoe alle drie de clubs uit hun provincie niet in de Eredivisie actief zijn. MVV Maastricht, Roda JC en VVV-Venlo spelen elke week in de Keuken Kampioen Divisie. Ze weten allemaal hoe het is om tegen Ajax, PSV en Feyenoord te spelen. VVV-Venlo heeft dat de afgelopen vier seizoenen nog twee keer per jaar gedaan. Kunnen zij weer snel terug naar de Eredivisie en is wedden op VVV-Venlo het overwegen waard?

Geschiedenis van de club

VVV-Venlo is een van de oudste clubs in het Nederlands betaald voetbal, want de officiële datum van oprichting ligt op 7 februari 1903. Eigenlijk is VVV een voortvloeisel van een club van eind 19e eeuw, genaamd De Gouden Leeuw. Na de officiële oprichting van de club uit Venlo voegden in de eerste tien jaar nog een aantal clubs zich onder de hoede van de Venlose Voetbal Vereniging.

Toen het zuiden van Nederland in 1912 eindelijk een eigen Eerste Klasse kreeg, deed VVV daaraan mee met wisselend succes. Tien jaar later degradeerde de club uit Venlo helaas naar de Tweede Klasse. Daar werd een lach en een traan vaak met elkaar afgewisseld: VVV won weliswaar enkele kampioenschappen in de Tweede Klasse, maar wist niet meer terug te promoveren naar de Eerste Klasse.

Vlak na de oorlog profiteerde VVV van een uitbreiding in de Eerste Klasse en was de club ook een aantal keer in de bovenste regionen te vinden. Toen midden jaren ‘50 het betaald voetbal werd geïntroduceerd, speelde eerst stadsgenoot Sportclub Venlo ‘54 daarin mee. In 1954 fuseerde VVV met deze club tot Sportclub VVV ‘03. In de jaren ‘50 en begin jaren ‘60 was VVV een sterke club die een aantal jaren in het linkerrijtje te vinden was. De ultieme beloning van het harde werk kwam er in 1959 toen ze de KNVB Beker wonnen.

Een paar jaar later, in 1962, ging VVV echter van de derde naar de zeventiende plek in één seizoen tijd. De vrije val zette zich door met een aantal jaren in het rechterrijtje van de Eerste Divisie en uiteindelijk tweemaal degradatie naar de Tweede Divisie. In 1977 was VVV uiteindelijk weer terug in de Eredivisie. Maar vanaf die tijd duurde het verblijf op het hoogste niveau altijd maximaal vier seizoenen. In 1987 en 1988 baarde de club nog opzien door twee keer als vijfde te eindigen, maar in 1989 degradeerde VVV alweer. In 1993, 2009 en 2017 werd VVV kampioen van de Eerste Divisie. Na dat laatste kampioenschap bleef de club vier jaar in de Eredivisie totdat men afgelopen seizoen toch weer degradeerde.

Laatste nieuws over VVV-Venlo

Wedden op VVV-Venlo met bonus

VVV-Venlo is dus een van die clubs die vaak jojoot tussen Eredivisie en Eerste Divisie (Keuken Kampioen Divisie). Het is dus eigenlijk zelden saai bij de club die dit jaar al 50 jaar in stadion De Koel speelt. Wedden op VVV-Venlo kan je een extra laagje spanning geven als je de Keuken Kampioen Divisie graag speelt. En als je voor het eerst bij een bookmaker komt, kun je waarschijnlijk ook nog wedden op VVV-Venlo met bonus zoals een free bet.

Promoties voor VVV-Venlo

Van Gerwen wint World Grand Prix

Micheal heeft afgelopen zaterdag de World Grand Prix gewonnen! In Dublin versloeg hij Gary Anderson. Van Gerwen won maar liefst met 5-2 en verzekerde op deze manier zijn derde titel in Dublin. Hiervoor won hij in 2012 en 2014 ook al. Hij houd er een mooi zakcentje van 110.000 euro aan over. Om het nog mooier te maken is Van Gerwen de enige Nederlander die de World Grand Prix heeft weten te winnen.

Frank & Ronald winnen de Toto

Frank & Ronald de Boer zijn vandaag jarig! En zei je vroeger hun namen dan zei je automatisch Eéééééééj Eveeeers!’. Luister hieronder hoe ze de Toto wonnen – wij lagen er gelijk weer af!

Wat kunnen we verwachten van Max na de zomerstop?

Twee races voor de zomerstop had Max Verstappen nog een voorsprong van dik dertig punten en nu de zomerstop in de Formule 1 daadwerkelijk is begonnen staat de coureur van RB acht punten achter op Hamilton. Iedereen weet hoe dit is gekomen en eigenlijk hebben we weinig zin om dit nog op te rakelen. We kijken liever vooruit naar wat we nog mogen verwachten van Max die weer in de aanval kan in de tweede helft van het seizoen.

Clubiconen VVV-Venlo

Zoals gezegd kende VVV-Venlo vooral tweede helft jaren ‘50 en begin jaren ‘60 succesvolle tijden. Een aantal spelers hebben die tijd met dus onder meer winst in de KNVB Beker in 1959 bijna volledig meegemaakt. Zo kun je denken aan Herman Teeuwen (De Lange), die van 1954 tot 1961 voor VVV-Venlo speelde en de 1-1 maakte tegen ADO Den Haag in de gewonnen bekerfinale.

Hans Sleven scoorde de 2-1 in die bekerfinale, hij zat toen ook al een tijdje in Venlo. Van 1955 tot 1963 en van 1965 tot 1967 stond hij onder contract bij VVV-Venlo en scoorde hij maar liefst 121 goals. Jan Klaassens scoorde de 3-1 in de finale, maar vertrok daarna direct naar Feyenoord na vijf jaar VVV. Uiteindelijk kwam hij in 1964 terug om nog drie seizoenen in Venlo te spelen. 

Jan Schatorjé maakte de 4-1. Hij speelde al van 1952 tot 1956 voor VVV-Venlo, maar moest toen wijken voor de legendarische Faas Wilkes. Van 1958 (toen Wilkes weer vertrokken was) tot 1963 speelde hij weer voor VVV na twee jaar Vitesse. De Oostenrijker Willy Kment verdient ook een vermelding uit die tijd, want hij was tussen 1956 en 1960 trainer van VVV-Venlo en leidde de club dus ook naar die successen. In de jaren ‘60 en ‘70 waren Jan Verbong, Huub Vercoulen en Frans Derix drie dragende spelers.

Toch gaat de bijnaam ‘Mister VVV’ niet naar iemand uit de gloriejaren. Die eer is namelijk toebedeeld aan Ger van Rosmalen, die tussen 1975 en 1988 ruim 400 wedstrijden voor VVV speelde. Tussen 2013 en 2015 was hij teammanager bij VVV-Venlo en sinds december 2021 de nieuwe voorzitter. Verser in het geheugen ligt Maurice Graef, de spits die tussen 1988-1994 en 1997-2002 het geel-zwarte shirt droeg en topscorer aller tijden is. Niels Fleuren is de speler die wel ‘Mister VVV’ van deze eeuw genoemd mag worden, met 2003-2016 achter zijn naam als speler.

Terugblik 2021/2022

VVV-Venlo was een paar jaar lang de enige Limburgse club in de Eredivisie, tot het in 2021 degradeerde. De club kon dit niet opvolgen met een directe terugkeer, want ze werden afgelopen seizoen slechts tiende in de Keuken Kampioen Divisie. Dat was zelfs niet genoeg voor deelname aan de play-offs. De Venlose trainer Jos Luhukay werd daarom aan het einde van het seizoen toch ontslagen.

Vooruitblik 2021/2022

De 37-jarige Rick Kruys is de opvolger van Luhukay. Hij heeft een paar wedstrijden FC Utrecht mogen trainen, maar kan nu dus aan de lange termijn bij VVV gaan werken. Hij hoopt de club naar minimaal de play-offs om promotie naar de Eredivisie te leiden. Dat kan hij doen met de 23-jarige spits Nick Venema. Die kwam halverwege vorig seizoen van Jong FC Utrecht. Daar scoorde hij 8 keer en in de tweede helft voor VVV-Venlo 7 keer. Bij wedden op voetbal van VVV-Venlo kun je dus zeker aan hem denken als je wilt inzetten op een doelpuntenmaker.