Champions League voorspelling 2021/2022

Update 15 september:

  • Barcelona doet (zoals verwacht) niet langer serieus mee om de eindzege
  • De zwakkere poules houden elkaar in evenwicht, hier liggen interessante bets.

Met de voorbereidingen in volle gang is het nog veel te vroeg voor nauwkeurige voorspellingen, maar speculeren over de Champions League 2021/2022 is natuurlijk geoorloofd. Wie maakt er indruk tijdens de voorbereidingen? Wie heeft zich het meest versterkt met transfers? En zegt dit überhaupt wat of kunnen we echt pas iets zeggen als de reguliere competities onderweg zijn? Om te beginnen met de laatste vraag: wij denken dat er wel degelijk interessante ontwikkelingen zijn die nu al iets zinnigs zeggen over het aankomende seizoen!

De elite van de toekomst?

Wie ogen er stabieler dan voorheen? Manchester United valt op in positieve zin. Na jarenlang een ongebalanceerd team te hebben door de vele coachwissels lijkt de puzzel nu gelegd voor Ole. Ze eindigden netjes als nummer 2 in de Premier League afgelopen seizoen en stonden in de finale van de Europa League. Of ze met deze trainer die laatste stap kunnen zetten betwijfelen we, maar Manchester United is terug op het allerhoogste niveau en daar gaan ze zich zeker laten gelden!

Een andere club die al jaren tegen internationaal succes aanhikt is Borussia Dortmund. Nu gaan we niet betogen dan de komst van Donyell Malen ervoor zorgt dat ze nu definitief Bayern München voorbijstreven, maar de hegemonie zal wel door Haaland en Malen aangevallen worden. Hetzelfde geldt voor Red Bull Leipzig, een club die zich als een komeet heeft ontwikkeld en de Champions League als doelstelling op papier heeft staan. Kortom, in het algemeen zien we een verschuiving van Zuid naar Noord als het gaat om welke clubs Europees de dienst uitmaken.

Super League

Ten eerste is daar de Super League. Wie dacht dat dit verhaal een gesloten boek was komt bedrogen uit. Barcelona, Madrid en Juventus hebben de super league nog niet opgegeven en hebben zelfs het vuurtje weer opgestookt. Met een kort geding hebben zij de beoogde straffen van de UEFA door de rechter als illegitiem weten te krijgen. De UEFA trekt zich hier vervolgens weinig van aan en is alsnog van plan de clubs te straffen. Het is nog steeds onwerkelijk om te denken dat de clubs uit het toernooi worden gezet, maar ondenkbaar is het op dit punt niet. Dus neem dit mee als je een bet plaatst op een van deze clubs om het toernooi te winnen. Het is ook niet voor niets dat deze clubs vasthouden aan de Super League. Ze zitten in financieel zwaar weer en staan op omvallen. Letterlijk. Met name Real Madrid en Barcelona moeten vrezen voor een leegloop omdat ze geen gedegen salarissen kunnen bieden (Ramos/Messi…).

PSG

Een andere titel favoriet met problemen is PSG. Onder leiding van Coach Mauricio Pochettino lukt het maar niet prijzen te winnen, ook niet met de nieuwe aanwinst Wijnaldum. De club uit de Franse hoofdstad verloor de wedstrijd om de Trophée des Champions, de Franse Super Cup met 1-0. Pochettino heeft een beetje het Peter Bosz syndroom: met mooi voetbal naar de finale, maar nooit een prijs. We verwachten dat Pochettino met de winterstop bovenaan de Ligue 1 moet staan en anders zijn biezen kan pakken. En de Champions League titel? PSG staat zeker niet bovenaan ons lijstje van favorieten, tenzij de G.O.A.T een contract tekent natuurlijk…

Ajax / PSV?

Een andere titel favoriet met problemen is PSG. Onder leiding van Coach Mauricio Pochettino lukt het maar niet prijzen te winnen, ook niet met de nieuwe aanwinst Wijnaldum. De club uit de Franse hoofdstad verloor de wedstrijd om de Trophée des Champions, de Franse Super Cup met 1-0. Pochettino heeft een beetje het Peter Bosz syndroom: met mooi voetbal naar de finale, maar nooit een prijs. We verwachten dat Pochettino met de winterstop bovenaan de Ligue 1 moet staan en anders zijn biezen kan pakken. En de Champions League titel? PSG staat zeker niet bovenaan ons lijstje van favorieten.

Tags: