Topscorer eredivisie 2021/2022: Haller of Zahavi?

Wil jij wedden op de topscorer van de eredivisie 2021/2022? Lees dan onze tips eerst en pik ook nog eens een bettingbonus mee!

Wie is er sterker en wie is er scherper? De strijd om de topscorer eredivisie wordt er eentje spannender dan vorige jaren. Er zijn altijd wel een of twee verrassingen, we zagen afgelopen seizoen zelfs een topspits bij een degraderend VVV (Giakoumakis, 26!), maar Sebastien Haller en Eran Zahavi zijn de topfavorieten om deze eretitel in de wacht te slepen.

Het is voor Sebastien zijn eerste volledige seizoen bij Ajax, waar hij er vorig jaar in een half seizoen al 11 binnenschoot. Toen hij nog voor FC Utrecht speelde maakte hij er in zijn beste seizoen 17, maar wel met een stuk minder team om hem heen. Hij is nu ook wel een stuk verder.

Dan Eran Zahavi, die legde er vorig seizoen 11 in het netje, maar had daar wel 6 wedstrijden meer voor nodig dan zijn Amsterdamse tegenhanger. Eran Zahavi is echter ‘verlost’ van Donyell Malen, die ook de nodige treffers (19!) voor zijn rekening nam.

In de voorrondes van de Champions League wordt het duidelijk dat Zahavi zich veel beter voelt in het huidige systeem waar hij het onbetwiste aanspeelpunt is. Mario Götze lijkt Zahavi nu ook beter te vinden. Kortom, deze twee jongens gaan elkaar niet veel ontlopen.

Waar twee vechten om een bot…

Vooral bij Ajax lopen voorin wat jongens rond die weten wat scoren is. Steven Berghuis was al een keer bijna topscorer voor Feyenoord in 2019 en Dusan Tadic heeft er ook al een keer 30 binnengetikt in een seizoen. Je zou kunnen zeggen dat de sterke voorhoede van Ajax Haller in de weg kan zitten als het gaat om de titel topscorer eredivisie 2021/2022.

Mocht AZ Boadu (update: Boadu is naar Monaco) en Koopmeiners behouden, dan zullen beide heren ook een gooi doen naar de meeste doelpunten. En dan heb je nog outsiders als Veerman, Vloet, of een Pavlidis die weer een goed seizoen gaat draaien met Willem 2

Inzetten op de topscorer is zo’n bet waar je het hele seizoen van kunt genieten. Mooi hoe je met een paar euro bijna een jaar plezier kan hebben toch! En soms zijn de odds erg de moeite waard: had je een tientje ingezet op Giorgos Giamakous of Cyriel Dessers het seizoen ervoor, dan zit je nu mooi ‘gratis’ op een wit strand in de mediterranee.

Dat geldt overigens niet per se voor de topscorers zelf. Giorgos Giamakous, de topscorer van de eredivisie in 2020/2021, speelt nu Keuken Kampioen Divisie en kan geen nieuwe club vinden! Het kan verkeren.

De transferwindow is nog wel even open, dus nu inzetten is een risico. Aan de andere kant wil je er zo vroeg mogelijk bij zijn. Wedden op de topscorer eredivisie 2021/2022 is geen sinecure!