Wed Meesters | Wedden op MVV Maastricht.

Wedden op MVV Maastricht

MVV Maastricht volgen is nu nog spannender! Na 20 jaar hoopt de Limburgse club eindelijk in de Eredivisie te komen.

Geschatte leestijd: 5 minuten

Als je iets jonger bent, zul je het misschien niet meer weten. Maar tot het jaar 2000 was MVV Maastricht een van de vaste gezichten van de Eredivisie. Na ruim 20 jaar hoopt de Limburgse club eindelijk weer eens te promoveren. Want de derby’s met Roda JC en VVV-Venlo zijn natuurlijk aardig in de Keuken Kampioen Divisie, maar de club heeft liever dat je kunt wedden op MVV Maastricht in de Eredivisie.

Geschiedenis van de club

Het is alweer zo’n 120 jaar geleden dat de Maastrichtse club werd opgericht. In 1902 begonnen ze namelijk onder de naam Maastrichtse Football/Voetbal Club (MFC/MVC), zes jaar later volgde de definitieve naam MVV Maastricht. In de jaren ‘20 en ‘30 werd de club meermaals kampioen van de regio Zuid, maar het algeheel landskampioenschap zat er nooit in.

Bij de invoering van het betaald voetbal door de KNVB midden jaren ‘50 plaatste MVV zich direct voor deelname aan het allereerste seizoen Eredivisie. Onder de Duitse trainer Rainer Hammers werd MVV Maastricht zelfs meteen vierde achter landskampioen Ajax, Fortuna ‘54 en Sportclub Enschede, maar nog vóór PSV en Feyenoord. Het toenmalige stadion De Boschpoort, in gebruik sinds de beginjaren, werd uitgebreid maar in 1961 ingewisseld voor De Geusselt.

Tot midden jaren ‘70 was MVV standaard te vinden in de Eredivisie en met Willy Brokamp had het tien jaar lang een stervoetballer in huis. Na de eerste degradatie in 1976 begon het gejojo door MVV Maastricht. In tien jaar tijd degradeerde de club drie keer naar de Eerste Divisie. Begin jaren ‘90 speelde MVV nog eens acht seizoenen achter elkaar Eredivisie, maar na de vijfde degradatie in 2000 keerde de club nog niet terug op het hoogste niveau. In 1984 en 1997 werd MVV Maastricht wel kampioen van de Eerste Divisie, maar dat is een schrale troost.

Laatste nieuws over MVV Maastricht

Wedden op MVV Maastricht met bonus

MVV Maastricht staat nog steeds zestiende op de eeuwige ranglijst van de Eredivisie. Het zal daar ook nog wel een tijdje blijven staan, want Go Ahead Eagles staat zo’n 160 punten achter en RKC Waalwijk ruim 400 punten. MVV heeft de afgelopen jaren provinciegenoten Roda JC en VVV-Venlo een aantal keer zien promoveren naar de Eredivisie en zal jaloers hebben toegekeken. Wanneer lukt het de club uit Maastricht eens? Je kunt het volgen van de club in de Keuken Kampioen Divisie spannender maken door te wedden op MVV Maastricht.

Promoties voor MVV Maastricht

Van Gerwen wint World Grand Prix

Micheal heeft afgelopen zaterdag de World Grand Prix gewonnen! In Dublin versloeg hij Gary Anderson. Van Gerwen won maar liefst met 5-2 en verzekerde op deze manier zijn derde titel in Dublin. Hiervoor won hij in 2012 en 2014 ook al. Hij houd er een mooi zakcentje van 110.000 euro aan over. Om het nog mooier te maken is Van Gerwen de enige Nederlander die de World Grand Prix heeft weten te winnen.

Frank & Ronald winnen de Toto

Frank & Ronald de Boer zijn vandaag jarig! En zei je vroeger hun namen dan zei je automatisch Eéééééééj Eveeeers!’. Luister hieronder hoe ze de Toto wonnen – wij lagen er gelijk weer af!

Wat kunnen we verwachten van Max na de zomerstop?

Twee races voor de zomerstop had Max Verstappen nog een voorsprong van dik dertig punten en nu de zomerstop in de Formule 1 daadwerkelijk is begonnen staat de coureur van RB acht punten achter op Hamilton. Iedereen weet hoe dit is gekomen en eigenlijk hebben we weinig zin om dit nog op te rakelen. We kijken liever vooruit naar wat we nog mogen verwachten van Max die weer in de aanval kan in de tweede helft van het seizoen.

Clubiconen MVV Maastricht

Vooral in de jaren ‘60 kwamen er een aantal spelers naar boven bij MVV Maastricht die de club duidelijk een warm hart toedragen. Zo begon Jo Bonfrère in 1963 zijn carrière bij de club en sloot hij die in 1985 na ruim 20 jaar trouwe dienst ook bij MVV af. 

Tussen 1964 en 1974 vormde Bonfrère een gevreesd aanvalsduo met Willy Brokamp. Die mocht tussen 1970 en 1973 zelfs zes interlands voor Oranje spelen als speler van MVV. Bovendien werd hij in 1973 gedeeld topscorer van de Eredivisie, voordat hij naar Ajax vertrok en na twee jaar terugkeerde bij MVV Maastricht. Hier zou hij nog twee seizoenen spelen voordat hij zijn carrière op 31-jarige leeftijd afsloot.

Als je Bonfrère en Brokamp noemt, moet je ook Johan Dijkstra noemen. De geboren Maastrichtenaar bleef MVV ook zijn hele actieve carrière trouw, tussen 1968 en 1985. Bovendien bleef hij daarna bezig als scout en in de jeugdopleiding. Een speler die later ook terugkeerde als trainer was Frans Körver. Hij speelde tussen 1961 en 1974 voor MVV en was van 1986-1989 en 1995-1998 trainer.

Al deze spelers hebben ook onder één bekende trainer gespeeld die de meeste mensen misschien kennen van zijn tijd bij Ajax (1973-1974) of als bondscoach van Oranje (1974-1976). Maar George Knobel was tussen 1969-1973 en 1976-1978 ook trainer van MVV. Hij was ook de enige onder wie de rebelse Willy Brokamp een beetje kon gedijen.

Opvallend genoeg krijgt een andere oud-speler vaak de titel ‘Mister MVV’ toegedicht: Rob Delahaije. Van 1979 tot 1995 speelde hij bijna zijn gehele carrière voor MVV Maastricht, in 2004 en 2007 was hij twee keer korte tijd interim-trainer. In zijn spelerstijd deelde hij het veld met onder meer Reginald Thal, Dick Nanninga, Eric van der Luer en Roberto Lanckohr.

Terugblik 2021/2022

MVV Maastricht begon afgelopen seizoen voortvarend. Maar na de winterstop zakte het helemaal in elkaar bij de Limburgse club. In de derde periode verloor MVV acht van de negen wedstrijden. Dat kostte trainer Klaas Wels zijn baan. Vooral de verdediging liet te wensen over vorig seizoen, met 75 tegengoals in 38 wedstrijden. Bijna precies twee goals per duel tegen. MVV eindigde uiteindelijk teleurstellend als zestiende.

Vooruitblik 2022/2023

De opvolger van Wels, Maurice Verberne, mag het dit seizoen ook proberen als hoofdtrainer van MVV. Hij was in het verleden voornamelijk assistent-trainer en vorig seizoen ook bij Wels. Eind vorig seizoen kreeg hij het enigszins op de rit bij MVV en eindigde hij de vierde periode als elfde (met evenveel punten als de nummer acht). Misschien dat we bij MVV dit seizoen ook iets te zien krijgen van Ruben van Bommel, zoon van voormalig Oranje international Mark. Bij wedden op voetbal kan een doelpunt van hem wellicht iets leuks opleveren.