Wed Meesters | Wedden op PEC Zwolle

Wedden op PEC Zwolle

PEC Zwolle speelt alweer bijna tien jaar in de Eredivisie. Een prestatie op zich van een echte volksclub uit Overijssel. Wedden op PEC Zwolle kan tegen Ajax, Feyenoord, PSV en veel meer.

Geschatte leestijd: 5 minuten

PEC Zwolle speelt alweer bijna tien jaar in de Eredivisie. Een prestatie op zich van een echte volksclub uit Overijssel. Wedden op PEC Zwolle kan tegen Ajax, Feyenoord, PSV en veel meer.

Geschiedenis van de club

De oudste wortels van de club gaan terug naar 1904. Toen werd namelijk – na vele namen – Ende Desespereert Nimmer opgericht, oftewel ‘wanhoop nooit’. Twee jaar later was er de club Prins Hendrik en toen de clubs samengingen in 1910 werd het de Prins Hendrik Ende Desespereert Nimmer Combinatie. Oftewel PH-EDN-Combinatie, en nog korter PEC. In 1928 was er een eerste hoogtepunt, toen PEC de finale van de nationale beker speelde maar helaas verloor van RCH uit Heemstede.

Toen PEC in het seizoen 1954-1955 kampioen werd van de Tweede Klasse, kreeg het de kans om te promoveren naar het net gevormde betaald voetbal van de KNVB. PEC speelde uiteindelijk jarenlang in de Tweede Divisie van het betaald voetbal, vaak tegen aartsrivaal Zwolsche Boys. In 1969 werden de Zwolsche Boys weer amateurs en nam PEC veel spelers over.

De jaren ‘70 betekende promotie voor PEC naar de Eerste Divisie en werd de naam veranderd naar PEC Zwolle. Anno 1977 speelden ze de finale van de KNVB Beker, maar verloren van FC Twente. Het seizoen erop werd PEC kampioen en ging het voor het eerst naar de Eredivisie. Bijna tien jaar lang acteerde PEC op het hoogste niveau. Van 1990-2012 vooral Eerste Divisie (met twee jaar Eredivisie) en sinds 2012/2013 is PEC vaste kracht in de Eredivisie. Weliswaar vooral in het rechterrijtje, maar dat mag de pret in Zwolle niet drukken.

Het hoogtepunt van de club kwam een jaar na die promotie. In 2013-2014 haalde PEC opnieuw de finale van de KNVB Beker. Ajax was de tegenstander, maar onder leiding van trainer Ron Jans walste PEC met 5-1 over de Amsterdammers. In de Johan Cruijff Schaal een paar maanden later won PEC met 1-0 van Ajax. Een jaar later lonkte een tweede bekerzege, maar was FC Groningen met 2-0 te sterk in de finale.

Laatste nieuws over PEC Zwolle

Wedden op PEC Zwolle met bonus

PEC Zwolle is een club die vaak fris en aantrekkelijk voetbal speelt. Het is niet bang voor grote clubs als Ajax, PSV, Feyenoord en AZ. Dat zorgt vaak voor doelpuntrijke wedstrijden en veel spanning. Wedden op PEC Zwolle met bonus kan bij veel bookmakers, vaak ook met een free bet op voetbal of bookmaker promotie voetbal.

Promoties voor PEC Zwolle

Clubiconen PEC Zwolle

Een van de eerste clubiconen van PEC Zwolle was een speler die zijn hele carrière, weliswaar slechts tien jaar, voor de club speelde: Leo Koopmans. Tussen 1957 en 1966 scoorde hij 139 keer en was hij met uitzondering van één keer elk jaar clubtopscorer. Precies zeven jaar voor hem (1949-1956) was er Joop Schuman. Hij staat met 116 goals tweede op de topscorerslijst aller tijden.

Tussen 1976 en 1982 was er een andere aanvaller die veelvuldig scoorde voor PEC Zwolle: Ron Jans. Hij begon zijn profcarrière in Zwolle en keerde in 2013 terug om vier jaar hoofdtrainer te zijn. (En de KNVB Beker en Johan Cruyff Schaal te winnen). Tussen 1972 en 1985 vinden we ook René IJzerman als clubicoon, hij speelde altijd voor PEC. Een andere Eredivisie-trainer van nu heeft zijn wortels ook in Zwolle liggen. Want Feyenoord-trainer Arne Slot speelde van 1995-2002 en 2010-2013 bij PEC.

Tussen 1991 en 2014 heeft PEC Zwolle eigenlijk slechts twee doelmannen gehad. In 1991 veroverde een jonge Henk Timmer na twee jaar zijn vaste plek onder de lat.Deze verdedigde hij tot 2000 toen hij naar AZ ging. In 2001 kwam Diederik Boer, die tot 2014 niet te verdringen was uit het doel van PEC. Na drie jaar Ajax keerde hij in 2017 terug om nog twee jaar bij PEC te spelen voor zijn pensioen.

De laatste 25 jaar zijn er nog een aantal spelers geweest die eigenlijk bijna niet weg wilden uit Zwolle. Marco Roelofsen speelde van 1997-2004. Een periode waarin hij samenspeelde met de man die het vaakst voor PEC Zwolle heeft gespeeld: Albert van der Haar. De verdediger kwam tussen 1994-2004 en 2006-2011 tot 484 wedstrijden. Het record is niet helemaal veilig. Bram van Polen (36) speelt immers al sinds 2007 onafgebroken voor PEC en staat al boven de 400.

Terugblik 2021/2022

Tien jaar geleden werd Art Langeler met toen nog FC Zwolle kampioen van de Eerste Divisie. Hij was de gevierde man, maar ging niet later alweer weg om hoofd jeugdopleidingen van PSV te worden. In 2021 kwam hij terug bij PEC Zwolle, om alweer in november van dat jaar op te stappen. Hij voorzag geen verbeteringen op korte termijn. En hij had duidelijk een glazen bol, want PEC werd kansloos laatste in de Eredivisie. De club scoorde 26 goals en kreeg er twee keer zoveel tegen.

Vooruitblik 2021/2022

Sinds het vertrek van Art Langeler in november 2021 heeft PEC Zwolle net als Ajax een Schreuder als trainer. Echter is dat bij de Overijsselse club Alfreds oudere broer Dick Schreuder. Hij moet proberen om PEC Zwolle direct weer in de Eredivisie te krijgen, waar de club tien seizoenen onafgebroken speelde tot de degradatie. De club heeft van AZ 2,3 miljoen euro gekregen voor Mees de Wit. Maar PEC spendeerde zelf bijna niks op de transfermarkt. De club haalde zo’n 12 transfervrije spelers op van voornamelijk kleinere clubs. De inmiddels 37-jarige Haris Medunjanin is de meest in het oog springende van de 12. Wil je wedden op voetbal van PEC Zwolle, kijk dan naar hun wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie.