Wed Meesters | Wedden op Telstar.

Wedden op Telstar

Deze club zorgt voor veel spannende wedstrijden in de Eerste Divisie. Wedden op Telstar is nog spannender als je de KKD volgt!

Geschatte leestijd: 5 minuten

In het mooie Velsen en IJmuiden is al bijna 60 jaar Telstar de voetbaltrots van de regio. De club was in de jaren zeventig erg succesvol, maar inmiddels is het al een tijdje wachten op een terugkeer naar de Eredivisie. Ondanks de gezelligheid in de Keuken Kampioen Divisie hopen fans natuurlijk op een sportieve impuls. Wedden op Telstar kan ongeacht de prestaties erg leuk zijn als je graag de Eerste Divisie volgt.

Geschiedenis van de club

Telstar is een relatief jonge club in het betaald voetbal als je kijkt naar de oprichting. De club werd namelijk in 1963 opgericht na de fusie van twee rivaliserende voetbalclubs: VSV en Stormvogels. Die twee clubs waren in 1912 al opgericht, maar ze besloten om in 1963 hun profafdelingen te laten fuseren, onafhankelijk van hun amateurtak. De benaming Telstar kwam van de net gelanceerde communicatiesatelliet van dezelfde naam.

Een jaar na de fusie promoveerde Telstar direct al naar de Eredivisie, waar het de komende 14 jaar zou verblijven. De eerste jaren verbleef de club voornamelijk in het rechterrijtje, maar vanaf 1974 was er drie keer op rij het linkerrijtje: zesde, zevende en negende. Het ‘noodlot’ sloeg toe in 1978, toen Telstar als laatste eindigde en degradeerde naar de Eerste Divisie.

Sinds dat jaar is Telstar nooit meer teruggekeerd naar het hoogste niveau, ondanks diverse deelnames aan de nacompetitie. In 1979 en 1982 waren de eerste twee kansen en daarna nog in 1994, 2001, 2005 en 2018. De nacompetitie van 1994 heeft een bittere nasmaak achtergelaten bij de fans, omdat Telstar toen één punt tekort kwam op RKC Waalwijk dat wel promoveerde. Ook de samenwerking met Ajax in de jaren ‘80 (als satellietclub) leverde weinig op.

De nacompetitie in 2018 was overigens een spaarzaam hoogtepunt. Want het is de enige keer in de afgelopen 15 jaar dat Telstar in de bovenste helft eindigde van de Eerste Divisie, namelijk zesde. De afgelopen drie jaar eindigde de club als vijftiende, tiende en dertiende.

Laatste nieuws over Telstar

Wedden op Telstar met bonus

Telstar is het leven in de Eerste Divisie (of Keuken Kampioen Divisie) dus inmiddels wel gewend. Maar dat wil niet zeggen dat wedden op Telstar niet interessant is. De club staat vaak garant voor boeiende en spannende wedstrijden. Veel bookmakers die in Nederland hun diensten mogen aanbieden, hebben vaak mooie promoties op voetbal. Wedden op Telstar met bonus is dus mogelijk als je graag de Keuken Kampioen Divisie volgt met extra spanning.

Promoties voor Telstar

Van Gerwen wint World Grand Prix

Micheal heeft afgelopen zaterdag de World Grand Prix gewonnen! In Dublin versloeg hij Gary Anderson. Van Gerwen won maar liefst met 5-2 en verzekerde op deze manier zijn derde titel in Dublin. Hiervoor won hij in 2012 en 2014 ook al. Hij houd er een mooi zakcentje van 110.000 euro aan over. Om het nog mooier te maken is Van Gerwen de enige Nederlander die de World Grand Prix heeft weten te winnen.

Frank & Ronald winnen de Toto

Frank & Ronald de Boer zijn vandaag jarig! En zei je vroeger hun namen dan zei je automatisch Eéééééééj Eveeeers!’. Luister hieronder hoe ze de Toto wonnen – wij lagen er gelijk weer af!

Wat kunnen we verwachten van Max na de zomerstop?

Twee races voor de zomerstop had Max Verstappen nog een voorsprong van dik dertig punten en nu de zomerstop in de Formule 1 daadwerkelijk is begonnen staat de coureur van RB acht punten achter op Hamilton. Iedereen weet hoe dit is gekomen en eigenlijk hebben we weinig zin om dit nog op te rakelen. We kijken liever vooruit naar wat we nog mogen verwachten van Max die weer in de aanval kan in de tweede helft van het seizoen.

Clubiconen Telstar

Het komt niet vaak voor dat het grootste clubicoon van een club zo jong is, maar bij Telstar is het toch echt zo. De bijnaam Mister Telstar is namelijk voor de 37-jarige Frank Korpershoek. De verdediger/middenvelder zwaaide afgelopen seizoen af als profvoetballer na precies vijftien seizoen voor Telstar. Hierin kwam hij tot 386 wedstrijden, het meest van iedereen bij de club.

In de jaren ‘60 en ‘70 bleven spelers langer voor één club spelen, zeker als het geen grote club was. Daarom vind je bij het Telstar van die tijd ook een aantal spelers die veel wedstrijden bij elkaar hebben gespeeld. Fred André speelde 321 duels voor Telstar tussen 1963 en 1976. Paul van der Meeren kwam tot 339 tussen voornamelijk 1967 en 1978, en een enkel duel in 1991 als 47-jarige keeperstrainer, toen vier keepers geblesseerd waren. 

Frans van Essen speelde 360 duels tussen 1966 en 1979, en Fred Bisschot staat met 372 wedstrijden tussen 1971-1979 en 1983-1987 net onder Korpershoek. Verdediger Anthony Correia is een clubicoon van de laatste 20 jaar met 356 wedstrijden en één goal tussen 2001 en 2016.

Qua goals zal het lang duren voordat Sander Oostrom ingehaald wordt. De aanvaller stond tussen 1987 en 1995 en van 2000-2002 onder contract bij Telstar, en kwam in die tijd tot 87 goals. Alhoewel Glynor Plet inmiddels op 65 staat, in pas 4,5 seizoenen Telstar (2008-2010 en 2019-heden).

Terugblik 2021/2022

In Velsen en IJmuiden zijn de fans al ruim 40 jaar ‘veroordeeld’ tot de Eerste Divisie, na zo’n 14 jaar Eredivisie. Maar dat vinden ze goed, het past gewoon bij hun club. Het afgelopen seizoen zullen fans van Telstar echter graag willen vergeten. Onder leiding van de ervaren trainer Andries Jonker eindigde de club teleurstellend als negentiende. Met 8 zeges in 38 duels hield Telstar alleen Helmond Sport onder zich.

Vooruitblik 2022/2023

Niet verrassend kreeg Andries Jonker geen contractverlenging. Maar hij kon mooi aan de slag bij de Oranje Leeuwinnen. Zijn opvolger is een oude bekende van de club. Mike Snoei was namelijk al trainer in het seizoen 2017/2018. Toen leidde hij Telstar naar een prachtige zesde plek en deelname aan de play-offs. Het voordeel voor Snoei is dat de inmiddels 35-jarige spits Glynor Plet nog steeds speler is van Telstar. Hij scoorde de afgelopen drie seizoenen 39 goals. Dus bij wedden op voetbal van Telstar tippen we natuurlijk op een goal van deze ervaren spits.