Wedden op Almere City

Bungelend onderaan de eerste divisie hangt Almere City. Dat kan nog wel eens een spannend wedje opleveren!

Geschatte leestijd: 4 minuten

Met de intrede van Almere City heeft Flevoland sinds 15 jaar betaald voetbal in de provincie. Wedden op Almere City kan sindsdien natuurlijk ook al.

Geschiedenis van de club

Almere City bestaat officieel pas een jaar of twintig, maar heeft een ingewikkelde geschiedenis met een oorsprong in Amsterdam. Want in de hoofdstad ging het via fusies, verkopen en nieuwe oprichtingen van hot naar her. Kort gezegd begon het in 1954 bij BVC Amsterdam en ging het van DWS/A via FC Amsterdam, De Zwarte Schapen, Argonaut-Zwarte Schapen en FC De Sloterplas in 1995 naar Almere onder de naam Sporting Flevoland.

In het jaar 2000 kwam voor het eerst de naam FC Omniworld. Een sportproject dat veel verschillende sportclubs zou huisvesten in de provincie Flevoland. Onder die naam trad de club uiteindelijk in 2006 toe tot het betaald voetbal. In enkele jaren mislukte het omnisport-project echter, waardoor de club in 2010/2011 verder ging onder de naam Almere City FC.

In datzelfde jaar dreigde Almere City te degraderen uit het profvoetbal. De club was immers laatste geworden in de Eerste Divisie, en TOP Oss – winnaar van de Topklasse Zondag – had aangegeven te willen promoveren. De redding voor Almere City was dat RBC Roosendaal failliet werd verklaard, en de KNVB de plek van RBC aan Almere City gaf.

Na een paar moeizame jaren ging het vanaf 2014-2015 een stuk beter met de club. Na een tiende plek in dat jaar is Almere City nog elk jaar in het linkerrijtje beland. In 2017/2018 kwam Almere dicht bij promotie naar de Eredivisie. Maar in de finale van de play-offs was De Graafschap net iets beter. 2020/2021 was het beste seizoen tot nu toe met een vierde plek in de Keuken Kampioen Divisie, maar NEC was te sterk in de eerste ronde van de play-offs.

Laatste nieuws over Almere City

Wedden op Almere City met bonus

Almere City is dus absoluut geen grijze muis in de Keuken Kampioen Divisie. Het is een ambitieuze club die de provincie Flevoland trots wil maken op het eigen voetbal. Wedden op Almere City met bonus is bij veel bookmakers mogelijk: niet alleen via een free bet op voetbal bij aanmelden, maar vaak ook met diverse promoties of een bookmaker bonus.

Clubiconen Almere City

Almere City FC bestaat pas zo’n 20 jaar, maar heeft al een groot aantal bekende spelers in de gelederen gehad. Spelers die later ook voor bijvoorbeeld Oranje hebben gespeeld of furore hebben gemaakt in het buitenland. Denk bijvoorbeeld aan Vincent Janssen die van 2013 tot 2015 voor de club speelde. Jeremain Lens speelde van 2002 tot 2004 in de jeugd van Almere City en Pablo Rosario ging van Almere naar PSV. Oussama Assaidi brak tussen 2006 en 2008 door bij toen nog FC Omniworld, net als Nordin Amrabat.

Wat betreft spelers die de meeste wedstrijden hebben gespeeld voor Almere City, zijn er een hoop die nog steeds actief zijn als profvoetballer. Damon Mirani, pas 25 jaar, heeft volgens de statistieken de meeste wedstrijden gespeeld voor Almere City met 180. Hij verhuisde afgelopen zomer na vijf jaar naar FC Volendam. 

Ricardo Kip kwam net als Mirani uit de jeugd van Ajax en speelde tussen 2012 en 2016 voor Almere. In precies dezelfde jaren sloot Jason Oost zijn profcarrière af in Flevoland. Tim Receveur was tussen 2013 en 2016 al speler van Almere en kwam in 2018 terug, hij staat nog steeds onder contract.

Een van de vele Nederlands-Surinaamse spelers die Almere City rijk is geweest, is Jergé Hoefdraad. De aanvaller kwam in 2009 bij toen nog FC Omniworld en speelde in drie verschillende periodes telkens twee jaar voor de club tot hij in 2019 zijn professionele loopbaan afsloot en amateur werd. In augustus 2021 kwam hij op 35-jarige leeftijd om het leven bij een schietpartij tijdens een feest in een bedrijfspand in Amsterdam-Zuidoost.

Vooruitzichten voor seizoen 2021/2022

De afgelopen zes jaar eindigde Almere City FC steevast in het linkerrijtje van de Keuken Kampioen Divisie, een knappe prestatie. Maar dat zal dit seizoen niet lukken, want het gaat niet goed met de club uit Flevoland. Ze bungelen onderaan in de Eerste Divisie. Dat kostte Gertjan Verbeek in december al de kop, waarna bekend werd dat Alex Pastoor na de winterstop trainer zou worden van Almere City.