Wed Meesters | Wedden op Helmond Sport

Wedden op Helmond Sport

Een van de echte volksclubs van Noord-Brabant is Helmond Sport. Ga mee in de geschiedenis kijk waar je kan wedden op Helmond Sport.

Geschatte leestijd: 4 minuten

Een van de echte volksclubs van Noord-Brabant is Helmond Sport. De club speelt al bijna de gehele geschiedenis in de Eerste Divisie, maar heeft al een keer mogen proeven van de Eredivisie. Hoe hoog of hoe laag ze ook spelen, wedden op Helmond Sport kan altijd bij diverse Nederlandse bookmakers.

Geschiedenis van de club

Helmond Sport heeft een wat kortere geschiedenis dan de gemiddelde Nederlandse profclub. Ze namen in 1967 de proflicentie over van Helmondia ‘55 en begonnen in de Tweede Divisie. Na één seizoen promoveerden ze al direct door naar de Eerste Divisie. Tot 1981 was de club niet heel opvallend met een vijfde plek, twee keer een zesde plek en verder alleen maar het rechterrijtje.

In 1981/1982 ging het onder trainer Jan Notermans ineens fantastisch. Helmond Sport pakte voor het eerst een periodetitel, maar dat was niet eens van belang omdat de club kampioen werd van de Eerste Divisie met één punt voorsprong op Fortuna Sittard. In het eerste jaar Eredivisie werd Helmond Sport vijftiende, maar het jaar erop volgde een zestiende plek en daarmee weer degradatie.

Een paar jaar na de Eredivisie kwam het volgende hoogtepunt met de bekerfinale in 1985. Daarin was FC Utrecht net te sterk door een goal van John van Loen in de allerlaatste minuut. In de jaren daarna is Helmond Sport nog wel acht keer in de top vijf geëindigd van de Eerste Divisie, maar ondanks een aantal play-offs/nacompetities nooit meer promotie.

Laatste nieuws over Helmond Sport

Wedden op Helmond Sport met bonus

Helmond Sport is de laatste jaren niet meer dicht bij mogelijke promotie naar de Eredivisie gekomen, maar de club zorgt altijd voor goede sfeer en leuk voetbal. Of je nu fan bent of niet, met wedden op Helmond Sport met bonus kun je je goed vermaken bij veel Nederlandse bookmakers en profiteren van mooie odds boosts of free bets voetbal.

Promoties voor Helmond Sport

Van Gerwen wint World Grand Prix

Micheal heeft afgelopen zaterdag de World Grand Prix gewonnen! In Dublin versloeg hij Gary Anderson. Van Gerwen won maar liefst met 5-2 en verzekerde op deze manier zijn derde titel in Dublin. Hiervoor won hij in 2012 en 2014 ook al. Hij houd er een mooi zakcentje van 110.000 euro aan over. Om het nog mooier te maken is Van Gerwen de enige Nederlander die de World Grand Prix heeft weten te winnen.

Frank & Ronald winnen de Toto

Frank & Ronald de Boer zijn vandaag jarig! En zei je vroeger hun namen dan zei je automatisch Eéééééééj Eveeeers!’. Luister hieronder hoe ze de Toto wonnen – wij lagen er gelijk weer af!

Wat kunnen we verwachten van Max na de zomerstop?

Twee races voor de zomerstop had Max Verstappen nog een voorsprong van dik dertig punten en nu de zomerstop in de Formule 1 daadwerkelijk is begonnen staat de coureur van RB acht punten achter op Hamilton. Iedereen weet hoe dit is gekomen en eigenlijk hebben we weinig zin om dit nog op te rakelen. We kijken liever vooruit naar wat we nog mogen verwachten van Max die weer in de aanval kan in de tweede helft van het seizoen.

Clubiconen Helmond Sport

In de eerste jaren van de Brabantse club treffen we al een paar grote clubiconen. Tonnie Beekmans was bijna vanaf de oprichting van de club dertien jaar lang speler van Helmond Sport en kwam daarin tot het recordaantal van 381 wedstrijden. Helaas nam hij in 1981 afscheid van de club, waardoor hij net het kampioensjaar miste.

In zijn jaren voor Helmond Sport speelde Beekmans veel samen met Lambert Kreekels. De geboren Helmonder was van 1962 tot 1967 eerst speler van het eerder genoemde Helmondia ‘55 en ‘verhuisde mee’ met de proflicentie. In drie periodes Helmond Sport (1967-1970, 1972-1974 en 1978-1980) werd hij vier keer clubtopscorer. Ook is hij met 78 goals clubtopscorer aller tijden. Mister Helmond Sport overleed op 15 april 2020 op 75-jarige leeftijd aan de gevolgen van Covid-19. 

Een andere speler met meer dan 200 wedstrijden in die beginjaren is Gerrie van Melis. Hij maakte net als Kreekels in 1967 de overstap van Helmondia ‘55 naar Helmond Sport en bleef er tot 1979 spelen, net twee jaar langer dan doelman Antoon Honings die dezelfde weg bewandelde. In de jaren ‘80 was René van Tilburg driemaal op rij topscorer in vijf actieve jaren voor de club en in de jaren ‘90 herhaalde Jerry Taihuttu dat kunststukje.

Maar in de jaren ‘90 was er natuurlijk een nog groter clubicoon in de vorm van Jurgen Streppel, kind van de club. In 1990 begon hij zijn profcarrière met twee jaar in Helmond en na vijf jaar RKC Waalwijk keerde hij 1997 terug. Na nog eens acht jaar Helmond Sport stopte hij in 2005 met voetballen. Vervolgens werd hij eerst jeugdtrainer, daarna assistent-trainer en van 2011-2016 hoofdtrainer van de club.

In recentere jaren zijn Guus Joppen (zeven seizoenen voor de club) en Charles Kazlauskas (zes seizoenen) lang trouw gebleven aan Helmond Sport.

Terugblik 2021/2022

Er moet altijd een club laatste worden en afgelopen seizoen was dat Helmond Sport. Met slechts 28 punten uit 38 wedstrijden was dat voor de derde keer in vier seizoenen deze Brabantse club. Na de winterstop stond Helmond Sport er al belabberd voor, wat voor trainer Wil Boessen in februari het einde van zijn baan betekende.

Vooruitblik 2021/2022

De opvolger van Boessen heette Sven Swinnen. De Belg was de afgelopen tien jaar vooral verbonden aan KV Mechelen. Acht jaar als assistent-trainer en twee jaar als hoofd jeugd. Hij was ook Head of Performance and Development bij KV Mechelen. En in die functie zette hij een grote samenwerking op tussen Mechelen en Helmond Sport. Nu mag hij zijn interim functie voortzetten als hoofdtrainer, maar met een zware opgave. Voordeel voor Swinnen is wel dat hij ervaring erbij heeft gekregen in de selectie met Tom Beugelsdijk en Peter van Ooijen. Bij wedden op voetbal van Helmond Sport verwachten we geen wonderen, maar misschien wel een verrassing op zijn tijd.