Wed Meesters | Wedden op Heracles Almelo

Wedden op Heracles Almelo

Heracles Almelo is een roemruchte club. Wedden op Heracles Almelo kan natuurlijk erg leuk zijn omdat ze in de Eredivisie spelen tegen Ajax, Feyenoord, PSV en alle andere topclubs.

Geschatte leestijd: 6 minuten

Heracles Almelo is een roemruchte club met een prachtige geschiedenis vol met opmerkelijke momenten, successen en diverse clubiconen. Wedden op Heracles Almelo kan natuurlijk erg leuk zijn omdat ze in de Eredivisie spelen tegen Ajax, Feyenoord, PSV en alle andere topclubs.

Geschiedenis van de club

Rond de eeuwwisseling (1900) begon voetbal steeds populairder te worden in Nederland. Die populariteit bereikte ook het oosten van het land in 1902, toen een aantal vrienden eerst Hollandia oprichtten. Een jaar later werd door een fusie met ‘Inartie’ de club Hercules geboren, de sterke halfgod uit de Griekse mythologie.

Na eerst gespeeld te hebben bij de Twentsche Voetbalbond wilde Hercules naar de tweede klasse van de Nederlandsche Voetbalbond. Maar er was al een Hercules uit Enschede, dus koos de club uit Almelo ervoor om de Griekse benaming Heracles te gebruiken. En een paar jaar later werd al gekozen voor het klassieke zwart-witte tenue dat we nu kennen.

In de jaren ‘20 bouwde Heracles Almelo goed aan de weg. Ze promoveerden naar de Eerste Klasse, bouwden tribunes en werden in 1927 zelfs voor het eerst landskampioen. Twee spelers werden zelfs geselecteerd voor het Nederlands Elftal. Na een paar jaar op en af wist Heracles in het oorlogsjaar 1940-1941 wederom kampioen te worden, ditmaal door PSV te verslaan.

Daarna brak echter een donkere periode aan voor de club uit Almelo. Na 30 jaar op het hoogste niveau degradeerde Heracles en in de jaren ‘50 zelfs naar de Tweede Divisie. In 1957 begon Heracles zich te versterken, met onder meer de Zuid-Afrikaan Steve Mokone – de eerste zwarte en buitenlandse profvoetballer in Nederland. Na vier jaar kwam de beloning toen de club in 1962 kampioen werd van de Eerste Divisie en terugkwam in de Eredivisie.

Na vier jaar was de vreugde echter alweer voorbij en werd een ‘vast plekje’ geboekt in de Eerste Divisie. Tussen 1966 en 2005 speelde Heracles Almelo namelijk 38 seizoenen in de Eerste Divisie en één seizoen (1985-1986) in de Eredivisie. De club pakte wel twee keer de titel op het een na hoogste niveau (1985 en 2005). Bovendien trok Heracles in 2000 naar een nieuw stadion, waardoor er ook een financiële impuls kwam.

Peter Bosz leidde de club uit Almelo in 2005 naar de Eredivisie waar ze sindsdien altijd te vinden zijn. Diezelfde Peter Bosz kwam in 2010 terug bij Heracles en leidde de club in 2012 zelfs naar de finale van de KNVB Beker. Hierin was PSV helaas met 3-0 te sterk, maar Heracles had zichzelf op de kaart gezet met aanvallend en vooral aantrekkelijk voetbal. Een paar jaar later speelde de club ook voor het eerst (en voorlopig voor het laatst) Europees voetbal. In 2016-2017 verloor het in Q3 van de Europa League nipt van het Portugese FC Arouca.

Laatste nieuws over Heracles Almelo

Wedden op Heracles Almelo met bonus

De bookmakers in Nederland houden Heracles Almelo goed in de gaten. Want bij wedden op Heracles Almelo kun je extra spanning krijgen voor wedstrijden in de Eredivisie. Of het nu tegen Ajax, Feyenoord of PSV is, of tegen subtoppers als Vitesse en AZ. Heracles zorgt altijd wel voor een leuke pot voetbal.

Promoties voor Heracles Almelo

Clubiconen Heracles Almelo

In 1928 waren Bets Freese en Frits Schipper spelers van Heracles Almelo toen ze eenmalig voor Oranje mochten uitkomen. De volgende echt bekende clubiconen kwamen in de jaren ‘50. Zo waren Willy Mos en Joop Schuman in de eerste profjaren allebei driemaal clubtopscorer. En natuurlijk was er de Zwarte Meteoor, Steve Mokone, die van 1957 tot 1959 in Almelo speelde. Naar hem is een tribune vernoemd en ook een straat in Almelo.

Het jaar 1959 was ook het debuutjaar van Herman Morsink, die tot 1972 actief zou blijven voor Heracles. Hij werd in de jaren ‘60 ook driemaal op rij clubtopscorer. 

In de jaren ‘80 waren er twee spelers die misschien wat meer bekendheid genieten tegenwoordig. Hendrie Krüzen speelde van 1980-1986 en 1994-1995 voor Heracles. In 1988 werd hij ook nog eens Europees kampioen met Oranje. Hij speelde dus één seizoen samen met Folkert Velten, de topspits van 1988-1998 en de man die nooit op zondag wilde spelen vanwege zijn geloofsovertuiging. In 377 wedstrijden maakte hij liefst 221 doelpunten.

Sinds 2000 zijn er ook een aantal andere spelers die graag in het Polman Stadion speelden. Mark Looms speelde van 2000 tot 2012 onafgebroken voor Heracles Almelo, alvorens hij nog twee jaartjes voor NAC Breda uitkwam. Tweevoudig Ghanees international Kwame Quansah was van 2004 tot 2014 in Almelo te vinden, Thomas Bruns van 2011 tot 2017 en goalgetter Everton van 2006 tot 2013. 

Evertons oude maatje Samuel Armenteros was al van 2009 tot 2013 en in 2016-2017 bij Heracles te vinden en sinds dit seizoen is de Zweed weer terug. Tim Breukers zwaaide juist afgelopen zomer af na twaalf jaar Heracles verdeeld over twee periodes. En natuurlijk mag Peter Bosz niet vergeten worden, die Heracles Almelo prachtig liet voetballen en mooie successen vierde.

Terugblik 2021/2022

Wat een duikvlucht heeft Heracles Almelo gemaakt afgelopen seizoen. Olympische schoonspringers zouden er trots op zijn. Van een negende plek in 2020/2021 naar een zestiende plek in 2021/2022. Dat is het verschil wat tien punten kan maken op een ranglijst. Heracles Almelo eindigde op slechts twee puntjes van de nummer 12, maar dat was niet genoeg. Het kostte trainer Frank Wormuth zijn kop. Zijn opvolger René Kolmschot kon Heracles via de play-offs niet behouden voor de Eredivisie. In de halve finale verloren ze twee keer kansloos van Excelsior, waardoor degradatie een feit was.

Vooruitblik 2022/2023

De zwart-witte club uit het oosten van het land heeft nu zijn vertrouwen geplaatst in de Brabantse trainer John Lammers. Hij moet Heracles het liefst in één seizoen terug loodsen naar de Eredivisie. Lammers moet het wel doen zonder een aantal vertrokken basisspelers. Delano Burgzorg vertrok naar FSV Mainz, Luca de la Torre naar Celta de Vigo en Kaj Sierhuis is terug naar Stade Reims. Daarvoor in de plaats is wel onder meer een kind van de club teruggekomen. Thomas Bruns speelde van 2010-2017 in Almelo en is via Vitesse, FC Groningen, PEC Zwolle, VVV-Venlo en het Turkse Adanaspor nu weer terug. Kan hij als routinier zijn club leiden in de Keuken Kampioen Divisie? Denk bij wedden op voetbal Keuken Kampioen Divisie in elk geval aan Heracles Almelo.